31 Ocak 2017 Salı

Antioksidan etkili muzlu ve mangolu smoothie


Muz da mango da bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidanlar içerir.

Diğer birçok meyveye göre pahalı olmasına rağmen leziz tadıyla vazgeçilmezler arasında olan muz, zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde adeta şifa deposu. Muzun içeriğindeki mineralleri diğer meyvelerde bulmak oldukça zordur. Soğuk kış günlerinde soğuk algınlığı, grip, nezle ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur. İştahsızlığa iyi gelir, antioksidandır, hücrelerin ömrünü uzatır, yaşlanmayı ve vücudun erken kırışmasını önler. Saçların güçlenmesine yardımcı olur, saç kırılmasını önler. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir, sinir sistemini rahatlatır.


Tropikal bir meyve olan mango ise içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kolon, meme, lösemi ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etki gösterir. Kolesterolü düşürür, kan basıncını düzenler. Cildi temizler, göz sağlığını korur. Bağışıklığı güçlendirir. Konsantrasyonu artırır, hafızayı güçlendirir. Karaciğeri temizler, detoksta etkilidir.

İşte bu iki mucize meyveden faydalanabilmek ve keyifli bir içecek tüketmek için sizlerle antioksidan etkili smoothie tarifi paylaşıyoruz...

Muz ve mangolu smoothie


Malzemeler

Muz
Mango
Bal

Nasıl hazırlanır

Damak tadınıza göre bir miktar muz ve bir miktar mangoyu miksere alarak çırpın. Ardından bardağınıza alın ve üzerine biraz su ekleyin. Son olarak bal ile tatlandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder