30 Mayıs 2016 Pazartesi

Vücut tipine göre mayo seçimi!


2015-mayo-bikini
Mayo alışverişi çoğu kadının korkulu rüyasıdır. Kendini formda hissetmediği anda hangi mayoyu giyerse giysin yakışmadığını düşünür. Küçük ipuçlarıyla vücudunuza uygun olan mayoyu seçmek mümkün.

29 Mayıs 2016 Pazar

İstenmeyen tüylere doğal çözüm

istenmeyen-tuy
İstenmeyen tüylerden kurtulmak için hem maddi hem manevi birçok çabaya giriyoruz ancak evde hem de acısız yöntemlerle kurtulmak mümkün.

Malzemeler
Karışım 2 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı yulaf ezmesinden oluşuyor. Öncelikle yulaf ezmesini iyice dövün (blender da kullanabilirsiniz). Daha sonra limon suyunu ve balı ekleyin. Sadece tüylerinizden kurtulmak istediğiniz bölgelere sürüp, 15 dakika bekletin. 15 dakikanın sonunda ise ılık suyla durulayıp cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez uygulayabilirsiniz.

Not: Bu doğal yöntemler elbette çok hızlı sonuçlar vermeyecektir ancak gittikçe tüylerinizi azaltacak ve pürüzsüz bir tene sahip olmanızı sağlayacaktır.

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Topuk çatlaklarına limonlu çözüm

limon-yagi
Topuk çatlakları, ayakların uzun süre ayakkabı içinde kalması ve çok fazla ayakta kalmak gibi nedenlerle ortaya çıkan, genellikle kadınlarda görülen sağlık sorunlarından biridir.

Peki ne yapmak gerekiyor?

Nasıl uygulanır


Büyük bir limonu ortadan ikiye ayırın ve ayaklarınızda sertleşen bölgeleri limonla ovun. Ardından limonu topuğunuza yerleştirin ve bir çorap yardımıyla sabitleyin. 1 saat ya da bütün gece limonu ayağınızda bırakın. Limonun içindeki asitler sertleşen derinin yumuşamasını sağlayacaktır. Limonu çıkardıktan sonra ayağınızı ılık suyla durulayın ve nemlendirici sürün. Duyduğunuzda garip bir yöntem gibi gelse de uyguladıktan sonra ne kadar işe yaradığına inanamayacaksınız.

24 Mayıs 2016 Salı

Sağlıklı uzayan saçlar için öneriler

sac-dokulmesi
Saçlarınızı postiş ya da kaynak uygulaması ile uzatmanız elbette ki mümkün. Ancak bu tarz yapay uygulamalar yerine saçlarınızı doğal yollarla uzatmak istiyorsanız işte size önemli bilgiler...

- Saçlarınızın çabuk uzamasını sağlamak için doğru vitamin, mineral ve bakımlar ile saçlarınızı beslemelisiniz. Ayrıca vitamin akviyesi almanız bu dönem için uygun olacaktır.

- Doğru saç bakımını kuaförünüzün önerdiği aralıklarla yaptırırsanız saçlarınız kırılmaz ve sağlıklı bir şekilde uzamaya başlar.

- Saç bakımına saç köklerinden başlamalısınız. Saç tellerinize uyguladığınız bakımları saç derinize de uygulayın. Saç kökleri için güçlendirici bakımlar yaptırmalı ve saç derinizin temizliğine özen göstermelisiniz.

- Saçlarınızı uzatmak için saç derinize düzenli olarak masaj yaparak o bölgedeki kan dolaşımını hızlandırmalısınız.

- Kuaförünüze giderek saçınıza uygun doğal yağlarla saçınızı besleyecek maskeler yaptırabilirsiniz. Böylelikle saç deriniz yumuşar, saç telleriniz nemlenir ve saç uçlarınızın kırılmaz ve sağlıklı uzamaya başlar.

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Kirpikleriniz soya yağıyla dolgunlaşsın


kiprik-dolgunlastirma
Kirpiklerimin kısa sürede dolgunluk kazanmasını sağlayacak bitkisel bir formülünüz var mı?
Doğal yollardan dolgun kirpiklere sahip olmak için;
1 tatlı kaşığı hintyağı,
1 çay kaşığı buğday yağı
1 çay kaşığı soya yağını iyice karıştırdıktan sonra benmari usulü ısıtın.

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kaş Kalınlaştırma Yolları Ve Yöntemleri

kas-kalinlastirma
90’lardaki çok ince kaş modasının ardından günümüzde artık kalın kaşlar tercih edilmeye başlandı ve bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de kalın kaşların kadınları daha genç göstermesi. İnce kaşların sağladığı daha kadınsı görünüm, maalesef yaşınızı da biraz yukarı çekiyor ancak kalın kaşlarda bu sorun ortadan kalkıyor ve olduğunuzdan daha genç görünebiliyorsunuz. Fakat geçmiş senelerde hali hazırda ince kaşlar kullanmış olanlar, yeniden eski kalın kaşlarına dönüşte sorun yaşayabiliyorlar. Sizler için kaş kalınlaştırma yolları ve yöntemleri konusunda bir kaç noktaya değinmeye karar verdik.
Bol Su İçin
Kıl kökleri, sadece kaşlar değil, vücudumuzun geri kalanında da bol su ihtiyacı içerisinde olurlar ve günde en az 8 bardak su içerek tüm bedeninizin ihtiyaç duyduğu suyu elde edebilirsiniz. Kaşlarınızdaki kıl kökleri, susuz kalmadıkları zaman kaşlarınızın daha hızlı çıkmasını sağlayacaklardır. Özellikle de ilk başlarda çıkan kaşların şekilsiz olmaları sebebiyle bu süreci hızlı atlatmaya çalışacaksınız.
Cımbız Değil İp Kullanın
Kaşlarınızı kalınlaştıracağınız zaman her halükarda onları şekillendirme gereği duyacaksınız. Fakat bunu yaparken mümkün mertebe cımbız kullanmaktan kaçının ve cımbızı sadece ana kaş çizginizin dışında kalan bölgelerdeki ufak tüyleri almak için kullanın. Kaşlarınıza şekil vermek istediğinizde ise ipi tercih edin çünkü ip sayesinde kaş sınırlarınızı daha net bir şekilde belirleyebiliyorsunuz.
Sıcak Ağdadan Uzak Durun
Eğer kaşlarınızı şekillendirmek için sıcak ağda kullanıyorsanız, kaşlarınızdaki kıl köklerinin bu ağdadan zarar göreceğini unutmayın. Zarar gören kıl kökleri ise çok uzun vadede iyileştiğinden veya bazen iyileşemediğinden kaşlarınızı kalınlaştırma sevdası da maalesef son bulacaktır.
Onlara Masaj Yapın
Kaşlarınızın diplerinden başlayarak uçlarına ve çıkış yönlerine doğru her gün ince bir fırça ile masaj yapmanız, buradaki kökleri canlandıracaktır ve daha hızlı çıkmalarını sağlayacaktır. Fakat bunu yaparken nazik olmayı ve kaş bölgesine zarar vermemeyi unutmayın. Dilerseniz bu masajı fırçaya nemlendirici sürerek da yapabilir, böylece gerekli nemi kıl köklerine sağlayabilirsiniz.
Doğru Beslenme
Bol bol sebze ve meyve tüketimi, kılların ihtiyaç duyduğu minerallerin alınmasını sağlayacaktır. Böylelikle hem daha kalın hem de daha canlı duracaklardır. Genel olarak yeterli miktarda beslendiğinizden ve bir diyet içerisinde de olmadığınızdan emin olun.

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Hint yağının güzelliğinize olan faydaları

hint-yagi-guzellik
Hint yağı, Hint yağı bitkisinin tohumlarından çıkartılan soluk sarı renkli bir sıvıdır. Bu yağ çeşitli tedavi ve tıbbi değerlere sahiptir. Antiseptik özellikleri enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Vücudun zararlı serbest radikallerle savaşmasını sağlayan mükemmel antioksidan özellikleri vardır. Anti-inflamatuar özellikleri vücudun çeşitli yerlerindeki iltihabın giderilmesi için yardımcı olur. Hint yağının faydalarının çoğu, içinde bulunan büyük bir miktardaki doymamış yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır.

Besleyici özellikleri çok olan bu yağ, uzun süreden beri bir sır olarak gizli kaldı. Hint yağı, kene otu bitkisinden üretilen ve sayısız güçlü terapötik özelliği olan risinoleik asit bakımından oldukça zengin bir bitkisel yağdır.

İşte Hint yağının güzelliğinize olan faydaları


- Hint yağının barındırdığı özellikler, kirpiklerin ve kaşların uzamalarına ve kalınlaşmalarına yardımcı olur. Mucizeler yaratmasına rağmen son derece de hesaplıdır.

- Besleyici özelliklerinin çok olduğundan zaten bahsettik; ama Hint yağının en önemli özelliği, cilde nüfuz edebilmesi ve besleyici maddeleri taşıyabilmesidir.

- Hint yağı kullanıldığında, beraberinde bolca parlaklık ve ışıltı getirir. Doğal saç bakımı için ihtiyacınız olan Hint yağı miktarı çok azdır; saçlarınızın uçlarına yedireceğiniz birkaç damla Hint yağı yeterlidir.

- Yapısı oldukça yağlı olduğundan, saç tipinize uygun dozajı bulana dek çok miktarda kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor.

- Saçınızı etkili bir biçimde yeniden uzatabilmek için Hint yağını saç derisi tedavisi amaçla kullanın. Ancak yağı kolaylıkla uygulayabilmek için daha hafif bir yağ ile birlikte kullanmayı unutmayın.

- Hint yağı, çoklu cilt tabakalarına derin nüfuz edebilme becerisi sayesinde keloit tip gibi çok miktarda sertleşmiş yara dokusu içeren yaraların tedavisinde yardımcıdır. Deriyi o kadar çok yumuşatır ki bu yumuşama, derin yara dokusunun parçalanmasına ve dolayısıyla iyileşmesine yardımcı olur. Dahası, Hint yağı, beyaz kan hücrelerini uyarabilen bir maddedir. Deri altı dokulardaki iltihaplanmaları azaltır. Yaraların iyileşmelerini hızlandırır, yara izi riskini düşürür.

- Kolaylıkla yayılabilmesi için kayısı çekirdeği yağı ya da erimiş Hindistan cevizi yağı deneyebilirsiniz.

- Hint yağı, dudakların korunmasında da mükemmel bir araçtır. Dudaklarımız hızlıca canlanıp iyileşseler de nemsiz kaldıklarında kolaylıkla kurur ve soyulmaya başlarlar. Hint yağı kullanarak dudak sağlığınızı koruyabilir, dudaklarınıza doğal bir ışıltı getirebilirsiniz.

Dökülen kirpikler için bakım kürü


kiprik
Kirpik dökülmesi her kadının dönem dönem yaşadığı sorunlardan biridir. Güzelliğin vazgeçilmez ölçütlerinden biri olan uzun ve gür kirpikler kimi zaman dökülme nedeniyle cılız kalabilir. İşte kirpik dökülmesini önleyen bakım kürü:

13 Mayıs 2016 Cuma

Kirpikleriniz soya yağıyla dolgunlaşsın

kiprik-dolgunlastirma
Kirpiklerimin kısa sürede dolgunluk kazanmasını sağlayacak bitkisel bir formülünüz var mı?

Doğal yollardan dolgun kirpiklere sahip olmak için;
1 tatlı kaşığı hintyağı,
1 çay kaşığı buğday yağı
1 çay kaşığı soya yağını iyice karıştırdıktan sonra benmari usulü ısıtın.

Ilındıktan sonra, bu karışımı kirpiklerinize sürün. Bu formülü haftada 3 kez uygularsanız kirpikleriniz hızla uzamaya başlayacaktır. Karışımdan sizi tatmin edecek bir sonuç alıncaya kadar yararlanmalısınız.

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Dökülen kirpikler için bakım kürü

kiprik
Kirpik dökülmesi her kadının dönem dönem yaşadığı sorunlardan biridir. Güzelliğin vazgeçilmez ölçütlerinden biri olan uzun ve gür kirpikler kimi zaman dökülme nedeniyle cılız kalabilir. İşte kirpik dökülmesini önleyen bakım kürü:

Nasıl hazılanır: 1 bardak ılık çaya 1 gr. dövülmüş kinin ekleyin. Bu karışımı kirpik ve kirpik diplerine kibrit çöpü ya da kulak pamuğuyla yedirin. Haftada 3 gün taze olarak hazırlayıp uygulayacağınız bu kür ile kirpik dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

9 Mayıs 2016 Pazartesi

9 adımda zihinsel detoks


zihinsel-detoks
Olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtularak zihninizi temizleyebilir ve bu sayede üzerinizde baskı oluşturan manevi yüklerden kurtulabilirsiniz. Bunu yeni bir psikoloji dalı olan pozitif psikoloji sayesinde başarabilirsiniz.
Pozitif psikolojinin üzerinde durduğu tek şey insanlara zihin temizliği konusunda yardımcı olmak. Pozitif psikoloji, insanların hayatlarında meydana gelen olay ve durumlarla ilgili zihinlerinde oluşturdukları bazı yargılardan kurtulmalarına yardım ederek, bu kişilerin olumsuz düşüncelerden uzaklaşmasını sağlıyor.

Fondöten nasıl sürülür?

fondöten-nasıl-sürülür
Fondötenler ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek, cildi pürüzsüz göstermek için kullanılan kozmetik ürünlerdir. Doğru rengi seçmek ve doğru araçla uygulamak çok önemlidir. Böylece cildinizi daha doğal ve sağlıklı gösterebilirsiniz. Değişik yapılarda fondötenler mevcuttur ve uygulamalarında bazı araçlara ihtiyaç duyarız. Fırçalar, süngerler ve parmaklarımız…

Fondöteni uygulamadan önce nasıl bir görünüm istediğinize karar vermek en önemlisidir. Tam kapatıcılık mı yoksa orta kapatıcılık mı istiyorsunuz? Saten bir bitiş mi, yoksa mat bir bitiş mi tercih ediyorsunuz? Bu etkilerin ortaya çıkmasında fondötenin kendisi kadar, kullandığınız araç da oldukça etkilidir.

Kabuki fırçalar sık kıllara sahiptir. Eğer yoğun bir kapatıcılık istiyorsanız fondöteninizi kabuki bir fırçayla uygulamanız istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlayacaktır. Kabuki fırçalar genelde ışıltılı bir fondöten dahi uygulasanız mat sonuçlar elde etmenize neden olabilir. O nedenle eğer saten bitiş tercih ediyorsanız kabuki fırçalar sizi çok da tatmin etmeyebilir. Oldukça büyük bir fırça olduğundan ince yerlere girmeniz biraz zor olabilir.

Klasik fondöten fırçaları yassı bir görünüme sahiptir ve uygulama esnasında yüzünüze badana uygulaması yaptığınızı hissedebilirsiniz. Yine tam kapatıcılık isteyenlerin tercih edebileceği bir fırça türüdür. Yalnız uygularken sürekli aşağı hareketlerle uygulanması gerekir, yukarı doğru uyguladığınızda yüzünüzdeki küçük kılları da yukarı doğru kaldıracağından ışıkta kötü sürprizlerle karşılaşmanız söz konusu olabilir. Ayrıca uygulama sonrasında bir aynayla gün ışığında yüzünüze bakmanızda fayda var çizgi izleri bırakma ihtimali çok yüksektir. Uygulaması biraz pratik ve profesyonellik gerektirebilir ve ayrıca fırça çok büyük olmadığından uygulama zamanınızı alabilir.

Stippling fırçalar çok yoğun kapatıcılık istemeyenlere daha uygun olan fırçalardır. Özellikle likit fondötenleri uygulama konusunda daha başarılıdır. Kılları seyrektir. Fondöteni yüzünüze dairesel hareketlerle yayabilirsiniz. Klasik fondöten fırçaları gibi stippling fırçalarda da fırça izi kalma riski yüksektir bu nedenle uygulamadan sonra yine yüzünüzü güneş ışığında kontrol etmenizde fayda var. Fondötenlerde doğal bir bitiş sağlar.

Buffing fırçalar geniş bir uca ve sık kıllara sahiptir. Uygulama stippling fırçada olduğu gibi yumuşak ve dairesel hareketlerle yapılmalıdır. Geniş bir uca sahip olması uygulamanın hızlı olmasını sağlar. Fondötenin kapatıcılığını arttırır ve doğal bir bitiş sağlar.

Makyaj süngerlerinin ise şekilleri genellikle yumurtaya benzer. Kullanmadan önce ıslatırsanız çok ürün kaybı yaşamazsınız. Orta kapatıcılık sağlar ve genellikle ıslak kullanıldığı için saten bir bitiş elde edersiniz. Elinizde rahatça şekil alabildiğinden ince yerlere de kolayca girer. Tampon hareketlerle uygulamak ürünü cildinize yerleştirmenizi kolaylaştırır.

Fırça ve süngerlerin yanında ellerinizi de rahatça kullanabilirsiniz. Ürün elinizin ısısıyla yumuşar ve uygulamanız kolaylaşır. Parmaklarla uygulama ortadan tam kapatıcılığa doğru bir sonuç ortaya çıkarır. Ancak uygulama sonrasında gün ışığında kontrol etmenizi öneririz çünkü fırçalar veya süngerler gibi eşit bir dağılım sağlamak parmaklarla uygulamada daha zordur.

8 Mayıs 2016 Pazar

Ağda Yaptırma Stilleri

agda-yaptirma
Ağda yaptırmanın stilleri var desek ne dersiniz?
1- Brezilya Stili: Bikini bölgesindeki tüylerin tamamen alınması anlamına geliyor. Son zamanlarda Kim Kardashian’ın gündeme bomba gibi düşen fotoğraflarından görüldüğü üzere brezilya ağdası ünlü isimlerin de tercihi. Şeker harcı; balmumu ve sakız karışımından oluşan sıcak ağdaya göre daha soğuk olduğu ve ciltten yıkanabildiği için daha avantajlıdır. Fakat acı konusunda bir değişiklik olduğu söylenemez.

2- Bikini çizgisi: Vajina bölgesindeki tüyleri aldırmak istemeyenlerin sıkça başvurduğu bir yöntem. Bikini çizgisine denk gelen yerlerdeki tüylerin toparlanması olarak da açıklanabilir.

3- Irokez stili: Brezilya stilini çok sıkıcı bulanların yaptırdı bir model denilebilir. Tüylerin kısaltılarak çizgi halinde bırakılmasıdır.

4- Serbest Stil: Tüm ağda stilleri arasında en radikal olanı denilebilir. Mickey Mouse kulağından, sevgilisinin baş harfini yaptırmak isteyene kadar her çeşit stil mevcut. Yani tamamen hayal gücünüze kalmış bir şekillendirme yolu.

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Göz rengini değiştiren besinler

goz-alti-torbalari-nasil-gecer
60 gün içerisinde birtakım sağlıklı yiyecekler ve içecekler tüketerek göz renginizi değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Bu besinleri tükettikten sorna gözlerinizde inanamayacağınız değişiklikler beklemeyin. Yani gözleriniz koyu kahverengiyse yeşile dönmeyecek tabii ki. Bu sadece gözleri daha canlı ve parlak gösterirken göz renginizde de hafif bir değişiklik sağlayacaktır.

İşte göz rengini değiştiren besinler:

Ayı üzümü: Ayı üzümü çayının göze farklı renk ve göz bebeği boyutu değişikliği yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca göz kaslarını gevşeten bu çayın aynı zamanda doğal bir antiseptik olduğu için idrar yolu enfeksiyonları ve deri hastalıkları tedavisinde de yardımcı olduğu belirtiliyor.

Bal: Düzenli olarak organik bal tüketmenin gözlere daha açık ve doğal bir renk kazandırdığı belirtiliyor. Ayrıca balın sağlık açısından başka faydaları da olduğunu belirten uzmanlar, balın vücutta reflüyü azalttığını ve enfeksiyonlarla savaşmada büyük bir rol oynadığını söylüyor.

Ispanak: İçeriğindeki yüksek demir içeriği ile gözlerinizin daha parlak ve genç görünümlü olmasını sağlıyor. Ispanağın çok faydalı olduğunu dile getiren uzmanlar kanser, astım, yüksek kan basıncını önlemede de değerli bir yiyecek olduğunu vurguluyor. Bir diğer faydası ise; kemikleri güçlendiriyor, sağlıklı saç ve cilt görünümü.

Balık: Balık yemek göz renginin gücünü artırabilir ve balığı diyetinize devamlı olarak eklerseniz bu kalıcı olabilir. Ayrıca balıkta bulunan kalsiyum tüm vücudunu formda çalışmasına yardımcı olur.

Papatya çayı: Düzenli olarak papatya çayı içmek stresi azaltır aynı zamanda gözlere daha sıcak bir renk tonu verir. Ayrıca çay mide rahatsızlıklarını yatıştırır, doğal sakinleştirici ve yatıştırıcıdır.

Zeytinyağı: Zeytinyağı en sağlıklı yiyeceklerden biri olmasıyla ünlüdür, pek çok sağlık faydası vardır ama çoğu insanın bilmediği şey zeytin yağının da göz rengi değişikliği yapabilmesi...

Soğan: Düzenli soğan tüketimi göz renginde hafif bir değişiklik yapar. Ayrıca, depresyon ve uykusuzluk sorunları için de iyi bir çözüm olduğu düşünülüyor.

Fındık: Her gün fındık yerseniz göz renginizde bir aydınlatma oluşturabilirsiniz. Fındık çok sağlıklı gıdalardan biri olmasına rağmen aşırı tüketmek sağlığınızda ters bir etki yapabilir.

Et: Et yemek gözdeki iris rengini değiştirmede oldukça etkilidir. Çinko ve magnezyum gibi minerallerin bunda etkisi yüksek.

Zencefil: Sayısız faydaları olan zencefil düzenli olarak tüketildiğinde göz rengi değişikliği yapabiliyor. Astım semptomlarını kontrol eder, karaciğerin iyileşmesine yardımcı olur ve aynı zamanda soğuk algınlığı ve gripten korunmada da oldukça etkin.

6 Mayıs 2016 Cuma

Elma ile göz çevresi bakımı

Gozalti_Morluklarina_Bitkisel_Cozum
Göz çevresindeki şişlikler böbrek hastalıklarının habercisi olabilir. Öncelikle doktora görünmelisiniz. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa eğer evde uygulayabileceğiniz bu elma bakımı ile gözlerinizdeki kararma ve şişliğin önüne geçebilirsiniz.

Göz çevresine bakım yapmak isteyenler için Suna Dumankaya'nın çok özel ve doğal bir tarifi var...

Göz çevresine elma bakımı
1'er patates ile elmayı rendeleyip 1 çorba kaşığı kahveyle karıştırın. Karışımı gazlı bezin içine koyup göz çevrenizde 15 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanın.

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Fondöten nasıl sürülür?


fondöten-nasıl-sürülür
Fondötenler ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek, cildi pürüzsüz göstermek için kullanılan kozmetik ürünlerdir. Doğru rengi seçmek ve doğru araçla uygulamak çok önemlidir. Böylece cildinizi daha doğal ve sağlıklı gösterebilirsiniz. Değişik yapılarda fondötenler mevcuttur ve uygulamalarında bazı araçlara ihtiyaç duyarız. Fırçalar, süngerler ve parmaklarımız…