29 Şubat 2016 Pazartesi

Burçların eğlenceli özellikleri

burclar_cekici_kadin
Koçlar, normal doğumla değil de adeta annelerinin karnından fırlayarak dünyaya gelirler. Bebekken öyle yüksek sesli ağlarlar ki, kendinizi camdan atmak istersiniz. Büyüdükçe ağlamalarının yerini horlamaları alır. Bir Koç’la yan yana uyumak da kolay iş değildir. Dayak yemiş gibi uyandığınız anda, kendinizi yataktan fırlatılmış bulabilirsiniz. Koç ise yatağın ortasında yatağa paralel yatıyor olacaktır. Etkileyici kaşları, dövmeleri ve her an her şeyi yapabilecekmiş gibi tetikteki bakışlarıyla Koç kadınları gerçekten ilgi çekicidir. Ta ki onlara hatalı olduklarını söyleyene kadar! Eğer bir Koç kadınının hatasını yüzüne vuracak kadar cesur davranıyorsanız, henüz astroloji hakkında hiçbir fikriniz yok demektir! Eleştirinizi sükûnetle hatta gülümseyerek dinlese bile, çok geçmeden emdiğiniz sütü burnunuzdan getirebilir. Koç, pek çok kez evlenebilir fakat eşlerinden aslında hiç boşanmaz! Kazalara yatkınlıkları vardır hatta ölümün eşiğinden dönerler ama kedi gibi 9 canlı olduklarını varsaymak da yanlış olmaz.  Nasıl ki kediler tırnaklarını en sevdiğiniz koltukta törpülerler,  koçlar da en çok sevdikleri insana çemkirirler.


Read more: http://www.kozmikbakim.com/burclarin-eglenceli-ozellikleri.html#ixzz44qBcphVV

28 Şubat 2016 Pazar

Hızlı saç uzatan 3 maske

parlak-sac-tarifleri
Saçlarınızın kısalığından ya da yavaş uzamasından şikayetçiyseniz işte size yardımcı olabilecek maskeler...
Evde kendinizin kolaylıkla hazırlayabileceği bu tarifler sayesinde saçlarınız sağlıklı bir şekilde uzatabilirsiniz.

Susam otu maskesi


1 yemek kaşığı çörek otu yağı
1 yemek kaşığı susam otu
1 adet yumurta sarısı

- Malzemeleri karıştırıp saçlarınıza masaj yaparak yedirin.
- On dakika kadar bekledikten sonra yıkayıp temizleyin.
- Haftada 1 kere düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Tarçın maskesi


2 yemek kaşığı bal
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı dulavrat otu yağı

- Listede bulunan malzemeleri karıştırıp benmari usulü yada mikrodalga fırında az miktarda ısıtın.
- Saçlarınızı suyla nemlendirdikten sonra ılık haldeki karışımı saçlarınıza sürün ve bone ile saçlarınızı sarıp 1 saat bu şekilde bekleyin.
- Bone yerine nemli bir havluyu da kullanabilirsiniz. Sürenin sonunda saçlarınızı ılık su ile yıkayıp temizleyin. Haftada 1 kere düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Yoğurt maskesi


3 damla limon suyu
1 yemek kaşığı kına
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

- Malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hazırlamış olduğunuz karışımı saç dipleri ve saç tellerine bir fırça yardımıyla iyice yedirin.
- Yarım saat kadar karışımı saçlarınızda beklettikten sonra ılık su ile saçlarınızı temizleyin. Haftada 1 kere düzenli olarak kullanabilirsiniz.

22 Şubat 2016 Pazartesi

Güzellikte yeni trend çay ağacı yağı

cay-agaci-yagi
Avustralya'da uzun süre kesik ve yara tedavileri için kullanılan çay ağacı yağı şimdilerde de bir güzellik kurtarıcısı görevi üstleniyor. Güzellik ürünlerinde de sıkça kullanılan çay ağacı yağının faydalarını öğrenince güzellik rutininize eklemeden geçemeyeceksiniz.

İşte çay ağacı yağının cildiniz için önemli faydaları:

- Akne üreten bakterilerle mücadele eden çay ağacı yağı sivilce oluşumunu önlüyor. Çay ağacı yağını aloe vera ile hazırlayacağınız bir yüz maskesi ile sivilceye eğilimli cildinize uygulayabilirsiniz.

- Kuru bir cilt yapısına sahipseniz çay ağacı yağının nemlendirici gücünden faydalanabilirsiniz. Daha fazla etkisini görmek istiyorsanız, cildinize masaj yaparak uygulayacağınız çay ağacı yağına jojoba veya zeytinyağı da ekleyebilirisniz.

- Çay ağacı yağı vücutta meydana gelen kötü kokularında doğal çözüm kaynağı. Duşta keyif yapmak isterseniz birkaç damla küvet suyuna eklemeniz yeterli.

- Düzenli masaj ile saç derisine uygulanan çay ağacı yağı, saç dökülmesini azaltır ve saç diplerini güçlendirir. Çay ağacı yağı içerikli bir şampuan tercih edebileceğiniz gibi dilerseniz çay ağacı yağı, yumurta, yoğurt ve balı karıştırarak saç ve saç derisine maske yapabilirsiniz.

- Doğal anti-bakteriyel ve anti-mantar özelliklerine sahip olan çay ağacı yağı deri enfeksiyonlarını tedavi edici etkisi bulunuyor.

- Kepek sorunu yaşıyorsanız çözümü çay ağacı yağında. Şampuanınıza % 5 oranında çay ağacı yağı karıştırın ve birkaç yıkamadan sonra sonuçları görün.

- Çay ağacı yağı ayrıca muhteşem kokusuyla ideal bir aromaterapi ve SPA için harika bir karışım olarak kullanılıyor.

Kuru ve Yıpranmış Saçlara Yulaflı Çözüm


Yulaf sadece diyetlerde sindirim sistemini düzenleyici olarak kullanılsa da son yıllarda cilt içinde oldukça faydalı olduğu kanıtlandı. Başta peeling olmak üzere pek çok cilt ürününde kullanılan yulaf şimdi ise şampuanların hammaddesi olarak kullanılmaya başlandı.

Read more: http://www.kozmikbakim.com/kuru-ve-yipranmis-saclara-yulafli-cozum.html#ixzz44qBMDsh5

15 Şubat 2016 Pazartesi

Saçlarınız için maya maskesi

dip_boya_sac_boyasi

Malzemeler:

  • ½  paket yaş maya

  • 1 tatlı kaşığı Fındık yağı

  • 1 tatlı kaşığı Sızma Zeytinyağı

  • 1 Tatlı kaşığı Lavanta yağı

  • 1 çay bardağı Ilık Süt


Yapılışı: 
Maya ezilerek ılık sütün içinde iyice açıldıktan sonra karışımın içine yağlar ilave edilir. Saç köklerinden başlayarak uçlarına doğru uygulanır ve saçın üzeri bone ile kapalıtır. 45 dakika bekletildikten sonra saça önce şampuan sonra su uygulayarak arındırılır.

Bu bakım haftada bir uygulanmalıdır.

Evde yapabileceğiniz cilt beyazlatma kremi


Cilt tonunuzu değiştirmek istiyorsanız sizler için evde yapabileceğiniz cilt beyazlatıcı bir krem tarif bulduk. Bu krem ile cildinizin renk tonunu 3-4 ton açabilir ve beyaz bir cilt tonuna sahip olabilirsiniz. Bu krem aynı zamanda cildinizde bulunan renk tonu farklılıklarını da en az seviyeye indirecek ve küçük lekelerinizin görünümünü azaltacak.

Read more: http://www.kozmikbakim.com/evde-yapabileceginiz-cilt-beyazlatma-kremi.html#ixzz44qAt0rfu

14 Şubat 2016 Pazar

Kuru ve Yıpranmış Saçlara Yulaflı Çözüm


Yulaf sadece diyetlerde sindirim sistemini düzenleyici olarak kullanılsa da son yıllarda cilt içinde oldukça faydalı olduğu kanıtlandı. Başta peeling olmak üzere pek çok cilt ürününde kullanılan yulaf şimdi ise şampuanların hammaddesi olarak kullanılmaya başlandı.

Saçları yumuşatır


Yulaf saçı yumuşar ve daha güçlü uzamasını sağlar. Doğal bir nemlendirici olan yulaf kuruluk ve kaşıntıdan kurtulmak ve de yumuşacık saçlara sahip olmak iisteyenler tercihlerini yulaf özlü şampuanlardan yana kullanmalılar.

Aşırı yağdan saçı arındırır


Yulaf doğal bir temizleyici olarak saçı aşırı sebum, yağ ve kafa derisinde biriken kirden arındırarak saç derisini temizler.

Saç dökülmesini önler


Sert kimyasal tedaviler, hormonal dengesizlik ya da sağlıksız yaşam tarzı gibi nedenlerle saçlarınız dökülebilir. Yetersiz beslenme saç dökülmesinin en sık nedenleridir.Yulaf çinko, demir, magnezyum ve potasyumu gibi önemli mineralleri yüksek miktarda içerir. Bu nedenle özellikle saç dökülmesinden muzdarip olanlar yulaf özlü şampuanlardan mutlaka denemeliler.

11 Şubat 2016 Perşembe

Uyumadan önce yapmanız gereken 8 güzellik rutini

guzellik-rutinleri
Bu bakım ritüelleri sayesinde yaşayacağınız tazelenme hissi sayesinde uykuya dalmanız daha da kolaylaşacak ve daha rahat bir uyku uyuyacaksınız.

İşte uyumadan önce mutlaka yapmanız gereken 8 güzellik rutini...

Su ve sabunla yıkayın

Cilt tipiniz nasıl olursa olsun, uyumadan önce yüzünüzdeki tüm makyajı ve kiri temizlemeniz şart. Cilt tipinize uygun bir sabun ya da likit temizleyici bu iş için yeterli. Cildinizi temizlerken önemli olan tek şey yumuşak ve yavaş hareketlerle kiri yüzünüzden arındırmanız. 30 saniye boyunca yüzünüzü ve boynunuzu yıkamanız kırışıklığın oluşmaması için yeterli.

Cildinizi ılık suyla durulayın

Cildinizi temizlerken her zaman ılık su kullanın. Ilık su, damarları harekete geçirerek kan akşını hızlandırır ve cildinizin her zaman taze bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olur.

Ilık suyun ardından soğuk suya geçin

Ilık suyla cildinizi duruladıktan sonra son adım olarak soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Soğuk su, cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olacak.

Yüzünüzü havluyla kurulayın

Cildinizi kirden arındırdıktan sonra temiz bir havlu kullanarak yukarı doğru hareketlerle yüzünüzü kurulayın. Yüzünüzü kurularken cildinize nazik davranmayı ihmal etmeyin. Havluyla yüzünüze sert dokunuşlar yaparsanız, cildiniz tahriş olabilir.

Nemlendirin

Cildinizin sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini mi istiyorsunuz? İhtiyacınız olan tek şey doğru nemlendiriciyi bulmak. Temizleme işleminin ardından cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile gerekli nem desteğini sağlayın. Nemlendirici kremler yerine doğal yağlar da kullanabilirsiniz. Ancak bu tip ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir dermatologa danışın.

Peeling yapın

Cildinizi gün boyu şehir temposunda kirleten ve bozan tüm dış etkenlerden peeling ile kurtulmak ve rahatlatmak mümkün. Bu taze his, hem daha rahat uyumanızı hem de cildinizi yenilemenizi sağlayacak

Yüz maskesi uygulayın

Gün boyu maske yapıp bekletme imkanınız olmayabilir. Gece ise bunun için en uygun zaman. Siz maskenizi bekletirken, telefonunuzla sosyal medyada turlayabilir; başucu kitabınızdan birkaç sayfa okuyabilirsiniz.

Ayak ve el bakımı

El ve ayak bakımınızı uyguladıktan sonra nemlendirmek ve uyumak sizde masaj etkisi yaratacaktır.

9 Şubat 2016 Salı

Evde yapabileceğiniz cilt beyazlatma kremi

cilt-beyazlatma
Cilt tonunuzu değiştirmek istiyorsanız sizler için evde yapabileceğiniz cilt beyazlatıcı bir krem tarif bulduk. Bu krem ile cildinizin renk tonunu 3-4 ton açabilir ve beyaz bir cilt tonuna sahip olabilirsiniz. Bu krem aynı zamanda cildinizde bulunan renk tonu farklılıklarını da en az seviyeye indirecek ve küçük lekelerinizin görünümünü azaltacak.

Malzemeler


1 dilim limon
Kabartma tozu
Elma sirkesi
Bebek pudrası

Hazırlanışı


- İnce bir dilim limonun suyunu sıkın ve üzerine bir çay kaşığı kadar elma sirkesi ekleyip karıştırın.

- Karışımın içerisine krem kıvamı alıncaya kadar kabartma tozu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

- Kreminiz tek kullanımlıktır. Her kullanım için taze yapmanız gerekmektedir.

Uygılanışı


- Şimdi kremi uygulamak için yüzünüzü iyice yıkayıp kurulayın ve ardından tüm cildinize kremi oval hareketler ile masaj yaparak uygulayın.

- Krem cildiniz tarafından emildiğinde cildinizde dinlenmesi için 10 dakika bekleyin.

- Ardından ılık su ile cildinizi iyice yıkayın, eğer varsa bir yüz yıkama kesesi kullanmanız tavsiye edilir.

- Bu sayede ölü derilerinizi kaldırır ve yeni taze derinin nefes almasını sağlarsınız.

- Cildinizi temizleyip 10 dakika bekleyin ve cildiniz dinlendirin.

- Cildinizde maske sonrası kızarmalar varsa kızarıklığın geçmesini bekleyin ve ardından bir avucunuza yarım çay kaşığı kadar pudra dökün ve iki elinize paylaştırarak cildinize pudrayı uygulayın.

- Bu sayede cildiniz temizlenirken beyazlaşacak ve ton farklılığını devamlı kullanımda fark edeceksiniz.

8 Şubat 2016 Pazartesi

Evde doğal el kremi yapımı


el-losyonu
Hem doğal hem de ekonomik bir çözüm arıyorsanız, parabensiz, doğal kendi el kreminizi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Vazelin
Zeytinyağı
Limon suyu
Gliserin
Nasıl yapılır

4 Şubat 2016 Perşembe

Uzun ve sağlıklı kirpikler için yapmanız gerekenler

saglikli-kiprik
Her kadının hayali uzun ve gür kirpiklere sahip olmaktır. Eminiz ki pek fazla makyaj yapmayan kadınlar bile uzun kirpikleri olsun ister. Hiç kuşkusuz ki uzun kirpikler bakışları değiştirir ve daha derin bakışlar sağlar.

İşte gözlerinizi ortaya çıkaracak uzun ve gür kirpiklere sahip olmak için yapmanız gerekenler...

- Asla makyajınızı silmeden uyumayın. Makyajınızı silmeden uyumak uzun vadede kirpiklerin dökülmesine neden olur.

- Yatmadan önce kirpiklerinize vazelin uygulayın. Böylece kirpikleriniz hem nemli kalır ve hem de daha sağlıklı olur.

- Zeytinyağı, E vitamini yağı ve Hint yağı gibi doğal yağlardan bir kulak çubuğu yardımıyla kirpiklerinize uygulayın.

- Yumurta akını ve Hint yağını eşit miktarlarda karıştırın ve pamuklu çubuk yardımıyla bu karışımı kirpiklerinize uygulayın. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde yaparsanız güçlü kirpiklere sahip olabilirsiniz.

- Kiprikleri kıvıran ürünlerden uzak durun. Bu ürünler kirpiklerinize zarar verir.

- Sağlıklı beslenin. Biotin eksikliği erken ve hızlı kirpik kaybına yol açıyor. Biotin ihtiyacını karşılamak için karnabahar, somon, muz, havuç, yumurta sarısı, sardalye, baklagiller ve mantar gibi yiyeceklerden mutlaka tüketin.

3 Şubat 2016 Çarşamba

Mükemmel saçlarla uyanmanın 5 Sırrı

sac-duzlestirme
Sabahları vakit ayıramıyorum ya da halim yok gibi bahanelerle kendinizi kandırmayın. Saçlarınıza düzenli bakım uyguladığınızda aslında çok bir şey yapmanıza zaten gerek kalmaz. Güzel bir uykuyla geceden taranmış saçlarınız sabah size kendinizi prenses gibi hissettirebilir.

İşte mükemmel saçlara sahip olmak için yapanız gerekenler...

Akşam duşu


Sabah alınan duş sonrası tam kurumayan saçlarla dışarı çıkmak hastalığın habercisi olurken, sabahları duş sonrası hemen saçlara şekil vermeye çalışmak da saatleri alabilir. Bu yüzden kışın güzel saçların en kolay sırrı akşamdan duş almak!

Yanlış zaman, yanlış tarak


Kışın saçınıza yapabileceğiniz en kötü şey, saçınızı sabah taramak. Kışın neredeyse her durumda elektriklenmeye müsait olan saçlarınızı sabahtan tararsanız tüm gün elektrikli saçlarınıza maruz kalabilirsiniz. Fazlasıyla rahatsız edici bu durumu önlemek için sabah saçınıza fırçayı değdirmeyin.

Ertesi gün saçı


Şehir efsanesi olmaktan çok, mucize olarak nitelendirebileceğimiz ertesi gün saçının kıymetini bilin. Kışın her gün duş almak fazlasıyla yorucu olmakla beraber, saçlar için de bir o kadar yıpratıcı. Ertesi gün saçının tek sırrı ise tabiki de saçı yıkamamak. İlk günden daha güzel görünen ertesi gün saçı biraz yağlandığı için de farklı saç stilleri denemeyi de kolaylaştırıyor.

Prenses muamelisi


Saten çarşaflarla uyanmanın verdiği tatlı his bir yana saten ve ipek çarşaflar saçlarınıza prensesler gibi bakıyor. Saten veya ipek çarşaflar gece saçınızın birbirine karışmasını ve saçlarınızın kırılmasını engeller. Daha güzel saçlarla uyanmak için kendinize ve saçlarınıza prenses gibi davranın.

Bakım şart


Cildiniz ve yüzünüz ne kadar bakıma ihtiyaç duyuyolarsa saçlarınızın da o kadar bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden saç maskelerine ve saçınıza uygun saç bakımınıza yeterli önemi verin. Ve unutmayın ki her saç eşsiz ve kişiye özeldir, bu yüzden güzel ve bakımlı saçlarla sahip olmak istiyorsanız kendi saçınızın uzmanı olmalısınız.

2 Şubat 2016 Salı

Yoğurt maskesi ile cildinizi besleyin

yogurt_maskesi
Evinizde yoğurt maskesi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bunların başında ev yoğurdu kullanmak geliyor.

Evde yoğurt maskesi yaparken mümkünse kendi mayaladığınız yoğurdu kullanın. Meyveli ve katkı malzemeli yoğurtlarla maske yapmayın.

Eğer cildiniz yağlıysa yağı azaltılmış, kuruysa yağlı yoğurt tercih edin.

Yoğurt maskesinin hazırlanışı ve uygulanışı


Yoğurdu bir kaba koyup tahta kaşıkla çırpın. Çırpılmış yoğurt cilde hem eşit biçimde hem de daha kolay sürülür. Yoğurdu parmaklarınızın uçlarıyla fazla bastırmadan masaj yaparak yüzünüze ve boynunuza yedirin. Kuruyana kadar dokunmayın ki cildinizin her yanı maskeden eşit derecede faydalanabilsin. Maskenin kuruması cildinizin yoğurdu emdiği, onun besleyici değerlerini aldığı anlamına gelir. Bu aşamada yüzünüzü ve boynunuzu ılık suyla yıkayın. Temiz bir havluyla bastırmadan, nazikçe silin.

Yoğurt maskesinin cilde faydaları


Yoğurt B5 ve B12 vitaminleri, kalsiyum, çinko ve laktik asit içerir. B12 vitamini cildi pürüzsüzleştirirken B5 vitamini lekeleri giderir, B2 vitamini ise hücre yenileyici özelliği ile cildi tazeler ve nemlendirir. Çinko yaşlanma etkilerini geciktirir, laktik asit ve kalsiyum ise cildi besler.

1 Şubat 2016 Pazartesi

Evde saç boyamanın püf noktaları

sac-boyasi
Saçlarında gün geçtikçe artan beyazlardan ya da hep aynı renk saçla dolaşmaktan sıkılanların kurtarıcısı hiç kuşkusuz ki boyalar. Saç boyatma işlemi için çoğunlukla kuaförler tercih edilse de kimi zaman kadınlar saçlarını kendileri boyamayı da sıkça tercih ediyor. Peki saçınızı bir profesyonele değil de kendinize emnet etmeye karar verdiyseniz neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

İşte size evde saç boyası ile ilgili önemli ipuçları...
- Öncelikle alacağınız saç boyasının içeriğini mutlaka okuyun. Boyayı saçınızda verilen süreden daha uzun süre bekletmeyin.

- Saçınızı sık sık boyamayın. Boyanın içinde bulunan kimyasallar saçınızı yıpratır ve kırılmasına yol açar.

- Saç boyası tercihinde mümkün olduğunca bitki özlerinden elde edilenleri tercih edin.

- Boyayı kullanmadan önce içerisindeki kimyasallara göz atın. Eğer o maddelerden birine alerji riski taşıyorsanız kullanmayın.

- Saçlar boyandıktan sonra rengin yüzde 50'sini yıkanma ve dış etkenler nedeniyle kaybeder. Bunun için boyadan sonraki 24 saat saçınızı yıkamayın. Eğer yıkayacaksanız mutlaka renk koruyuculu şampuan kullanın.

- Saç renginizi saç tablosundan seçerek veya yazılı olan tavsiyeler doğrultusunda kullanın.

- Boya karışımını hazırladıktan sonra hemen uygulayın aksi takdirde boya işlevini yitirecektir.

Olduğunuzdan yaşlı görünmenize neden olan 9 güzellik hatası

guzellik-hatalari
Güzel uygulanmış bir makyaj sizi hem genç hem de sağlıklı gösterir. Ancak kimi zaman yanlış uygulanan güzellik ritüelleri sizi olduğunuzdan yaşlı ve kusurlu gösterebilir. İşte o yanlışlar...

1- Makyajı abartmak

Güzel yapılmış bir makyaj kadını vezir eder ancak abartılı ve kötü yapılmış bir makyaj ise rezil eder. Mümkün olduğunca az ürünle, sade ve sofistike bir makyaj yapmak en iyisi! Hem cildinizi daha az yorar, hem yaşınızı büyük göstermemiş olursunuz.

2- Herhangi bir baz uygulamadan makyaja başlamak

Primer yani baz uygulamadan yapılan makyajda fondöten yüze tam oturmayacağı için doğal görünmez.. Ne kadar korkunç göründüğünü ise hemen her kadın bilir.

3- Cildi ölü deriden arındırmamak

Tüm vücuda peeling yapmanın önemi ne yazık ki sık sık atlanıyor. Ölü deriden vücudu arındırmak, cildin kendini yenilemesi için çok önemli! Haftada en az 2 kez cilt tipine uygun bir ürünle, cilt ölü deriden arındırılmalı.

4- Güneş kremi kullanmamak

Nemlendiriciden daha önemli bir şey varsa, o da güneş kremidir! Zira kendisi cildinizi nemlendirirken, aynı zamanda sizi güneşin zararlı ışınlarından da korur. Bu arada unutmadan söyleyelim, güneş kremini sadece güneşli havalarda değil; her gün, her durumda kullanmalısınız.

5- Makyaj ürünlerinde tercihini ışıltılı olanlardan yana kullanmak

Her şeyin abartısı zarar derler ya, makyajın abartısı da ışıltıdır. Parlak ve de simli makyaj ürünlerine gönül veriyorsanız, daha yaşlı görünmeyi de kabullenmelisiniz.

6- Güneş gözlüğü kullanmamak

Dışarıda güneş yüzünü çok az da gösteriyor olsa, gözlüğünüzü takmayı unutmayın. Güneşli havada gözlerinizi kısarak baktığınız her saniye, sizde kalıcı bir kırışıklığın daha başlangıcı olabilir. Ayrıca göz sağlığınız açısından mutlaka camı kaliteli ürünler kullanmalısınız.

7- Rimeli alt kirpiklere uygulamak

Evet iri gözlere sahip olmak süper bir his! Ancak bunu alt kirpiklerinize rimel sürerek yapmak, yaşınıza yaş kattığı için bu doğru bir yol değil. Onun yerine göz pınarlarınıza nude tonlarda bir göz kalemi uygulayın. Çok daha fresh bir görünüm elde edeceğinizi unutmayın.

8- Pudra sürme işini biraz fazla abartmak

Unutanlar için tekrar etmekte fayda var: "Pudranın tüm olayı, yüzünüzdeki parlamaları bir nebze olsa da hafifletmek!" Ancak pudra sürerken ipin ucunu birazcık kaçırırsanız, kusurlara vurgu yapmak, kırışıklıklara dolmak gibi riskleri de içinde barındırır.

9- Çok ince kaşlar

Kaşlarınızı ne kadar inceltirseniz, kopardığınız tel kadar yaşınıza da o aranda eklemede bulunabilirsiniz. Zira kaş inceltmek, sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterecektir. İşte bu nedenle kaşınızı şekillendirirken mümkün olduğunca doğal halini korumaya özen gösterin.

5 saç sorununa 5 pratik çözüm


sac-dokulmesi
Sürekli şikayet edip durduğunuz saç sorunlarınızla ilgili henüz kalıcı bir çözüme ulaşamadınız mı? O zaman size önereceğimiz bu pratik ipuçları kurtarıcınız olacak ve bu sayede saçlarınızda istediğiniz değişimleri yakalayabileceksiniz.
İşte 5 saç sorununa 5 pratik çözüm: