27 Temmuz 2015 Pazartesi

Burundaki siyah noktalara karşı 3 doğal formül

siyah-nokta
Siyah noktaların burun üzerindeki gözeneklerde biriken sebum isimli deriyi koruyan yağlı salgının havayla teması sonucu oluştuğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, siyah noktalara karı evde yapılabilecek 3 doğal formül tarifi verdi.
Aslında sebumun sarımsı renkte bir salgı olduğunu ve sadece havayla temas etmesi halinde renginin oksidasyona bağlı olarak koyulaştığını dile getiren Saraçoğlu, “Bu görüntü her insan için geçerlidir. Sadece yağ salgısı fazla olan kişilerde gözenekler de daha geniş olur. Bu durumda görüntü daha rahatsız edici olabiliyor. Sebum salgısını tamamen yok etmek olanaksızdır. Bu salgı derideki sebum bezleri tarafından deriyi korumak amacıyla üretilir. Yüzeydeki ya da gözenekler içindeki yağı sıkarak boşaltmaya çalışmak, derin gözenek temizleyicilerle yapılan temizlikler geçici bir düzelme sağlasa da aslında sebum salgılanmasını artırıcı etkiye neden olacaktır” dedi.
Saraçoğlu siyah noktaları ortadan kaldırmak için evinizde hazırlayabileceğiniz birkaç formül verdi.

Siyah noktalarla savaşa formüller

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Selüliti engellemek sizin elinizde

selulit
Selülit ne yazık ki tüm kadınların korkulu rüyası. Dengesiz beslenme, uyku düzeni bozukluğu, alkol gibi etkenler selüliti artırıyor. Vücutta belirgin hale gelen selülit ile baş etmek ise bir hayli zor. Ancak hayatınızda dikkat edeceğiniz bazı noktalar selülit oluşumunu engelleyebilir.

Dik Oturun

Sürekli yüksek topuklu ayakkabılar giyinmek, yanlış yürümek ya da kambur oturmak, selülitin oluşumuna sebep oluyor.Bu gibi durumlar, toplardamarlarda ve lenf damarlarında kanın geriye doğru akışını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle, yanlış oturma şeklinde iç organların sıkışmasına neden olur. Böylelikle, zehirli maddeler vücuttan çabuk çıkamaz ve atık maddeler dokularda toplanır. Selülit sorununuz olsun istemiyorsanız, dik oturmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Dans Edin
Egzersiz yapmak selüliti azaltabilecek en iyi yol. Haftada en az üç kez 40 dakika sürecek aerobik aktivite yapın. Yürüyün, bisiklete binin, yüzün, dans edin. Aerobik çalışmalar iyi ve planlı yapıldığında gergin ve formda tutuyor ve cilt altı yağları uzaklaştırır.

Güneşte Kalmayın

Özellikle 10.00 ila 14.00 saatleri arasında güneşlenmeyin. En az 15 faktörlük krem güneş kremi kullanın.15'ten yüksek koruyucular kullanın. Güneşlenmek yerine bronzlaştırıcı kremlerden de yararlanabilirsiniz.

Yürüyün

Bol bol yürüyüş yapın. Kısa mesafelerde araç kullanmayın. Asansöre binme alışkanlığınızı hayatınızdan çıkarın. Tabii 20. katta bir dairenin yoksa. Selüliti engellemek için dik oturmak yetmiyor. Tempolu bir yürüyüş kalça bölgelerindeki kan akışını hızlandırarak, selülitli görünümün azalmasını sağlıyor.

24 Temmuz 2015 Cuma

Tırnaklardaki çizgilere badem yağı formülü

tirnak-bakimi
Tırnaklarınızda yol yol çizgiler mi var? Oje sürdüğünüzde bile dalgalanmalar kaybolmuyor mu? O zaman size doğal bir formül önereceğiz. Suna Dumankaya'nın badem yağı formülü tırnaklardaki çizgilere karşı savaşıyor.

İşte yapmanız gereken:

Malzemeler
1 çorba kaşığı bademyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı ve uygulanışı
Temiz bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın. Bu karışımı ister pamuk yardımıyla tırnaklarınıza nazikçe sürün, isterseniz de ellerinizi kabın içersine batırıp bekletin. Daha sonra ellerinizi yıkayıp suyla durulayın. Bu formülü her gün uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, haftada 3 gün E vitamini takviyesi almayı da ihmal etmeyin.

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Bacaklar nasıl yumuşak olur?

bacak-yumusatma
Vazelin evde güzellik uygulamalarının vazgeçilmez parçalarından. Bacaklarınız için ayrıca bir yumuşaklık sağlamak istiyorsanız vazelinin gücüne inanın. Esmer şeker ve vazelin bir araya geldiğinde bacaklarda harikalar yaratıyor.

19 Temmuz 2015 Pazar

Bacaklar nasıl yumuşak olur?

bacak-yumusatma
Vazelin evde güzellik uygulamalarının vazgeçilmez parçalarından. Bacaklarınız için ayrıca bir yumuşaklık sağlamak istiyorsanız vazelinin gücüne inanın. Esmer şeker ve vazelin bir araya geldiğinde bacaklarda harikalar yaratıyor.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı vazelin
1 tatlı kaşığı esmer şeker

Uygulanışı:
Bu iki malzemeyi karıştırıp bacaklarınıza dairesel hareketlerle yedirin. Ardından sıcak suyla durulayın. Ve son olarak kan dolaşımının hızlanması için soğuk suyla yeniden bacaklarınızı yıkayın. Duştan çıktıktan sonra bacaklarınızı havluyla kompres yaparak kurulayın. İnce bir tabaka halinde bir kat daha vazelin sürün. Aradaki farkı göreceksiniz.

Malzemeler
Limon, şeker ve zeytinyağı

Uygulanışı:
Tüm malzemeleri birleştirin. Bacaklarınıza dairesel hareketlerle yedirin. Çok bekletmeyin. Sıcak suyla durulayıp soğuk suyla kan dolaşımını sağlayın. Ardından avcunuza biraz zeytinyağı döküp duruladıınız bacaklarınıza sürün.

Yumuşak bacaklar için yapılabilecek bir diğer uygulama eldiven şekilindeki liflerden faydalanmak. Sabun kullanıyorsanız nemlendirici içerikli bir sabun tercih etmenizi öneririz. Kalıp sabunların çoğu cildi kurutuyor, bu nedenle daha yumuşak materyalli ürünler kullanmakta fayda var. Eldiven lifi kullandıktan sonra mutlaka bacaklarınızı nemlendirin. Bu en önemli nokta. Doğal nemlendiricilerden cildinize uygun olanı bulup kurumuş bacaklardan kurtulabilirsiniz.

Malzemeler
Sıvı sabun
Kabartma tozu

Uygulanışı:
Kabartma tozunu bir miktar sıvı sabunla karıştırıp bacaklarınıza sürün. Hafif hafif kabarcıklar göreceksiniz. Bu güzel hissi yaşayın. Ardından ılık suyla durulayın. Hafif bir nemlendirici sürün ve aradaki farkı görün!

Bacaklarınızı orta yumuşaklıkta bir fırçayla fırçalamak her daim yumuşacık bacaklara sahip olmanızı sağlar. Haftada iki kez fırçalamanız sayesinde kadife gibi bacaklara kavuşabilirsiniz. Kozmetik nemlendiricilerden faydalanmak yerinde zeytinyağı, hindistancevizi yağını tercih ederseniz bacaklarınız pul pul dökülmez ve nem dengesini korur.

Malzemeler:
Bal
Esmer şeker

Uygulanışı
İki malzemeyi karıştırın. Tüm bacağa dairesel hareketlerle uygulayın. Ardından durulayın. Son olarak hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi doğal bir nemlendiriciyle bacaklarınızı nemlendirin.

18 Temmuz 2015 Cumartesi

Hidrolift yöntemiyle gençleşin

Genc-Gorunmek
Estetik Tıp Derneği Başkanı Op. Dr. Hasan Subaşı, cerrahi olmayan yüz germe uygulamalarıyla ilgili, Hidrolift yani başka bir deyişle su ile yüz germenin iyi bir seçenek olduğunu söyledi.

Yaşlanma ile birlikte kişinin özellikle yüz bölgesinde hacim kaybı yaşandığını belirten Dr. Subaşı, aynı zamanda ciltte kuruluk görüldüğünü söyledi.

Hidrolift uygulamasının bu iki soruna aynı anda müdahalede en çok tercih edilen yöntemlerden biri haline geldiğini söyleyen Op. Dr. Hasan Subaşı, "Yaşlanırken hem cilt altı yağ dokusunda azalma olur hem de kemik yapısında hacim kaybı meydana gelir. Bu faktörler yüz bölgesinde çökmelere neden olur. Görülen hacim kaybı ile birlikte cildin nemi, aynı zamanda elastikiyeti ve tonusu azalır. Bu durumda sarkmayla birlikte mat, soluk hatta yaşlı görünen bir cilt çıkar karşımıza. İşte bu nedenleri ortadan kaldırabilmek için başarılı olduğu kadar yan etkisi olmayan bir yüz gençleştirme tekniği tercih edilmelidir" dedi.

Dr. Hasan Subaşı, normalde cildin en üst tabakası epidermisin altındaki dermis bölgesinde bulunan ve su tutma özelliği sayesinde cildin nemli kalmasını sağlayan Hyalüronik asitin azalmasının, cilt kuruluğu ve yaşlanma belirtilerine sebep olduğunu hatırlattı.

Sarkmalara karşı lifting etkisi
Hyalüronik asidin yıllardır hekimlerin kullanımında olduğunu ve zamanla araştırmacılar tarafından bu molekülün geliştirildiğini aktaran Dr. Subaşı şöyle konuştu: "Geliştirilen Hyalüronik asit iki büyük gruba ayrılmıştır. Birincisi, cildin derinliklerine göre ayrı ayrı geliştirilen dolgular, örneğin hacim vermek için ayrı, kırışık derinliğine göre ayrı, cilde nem vermek ve onarmak için ayrı formüle edilmiş hyalüronik asitlerdir.

Özel olarak geliştirilen bir teknikle, yüzün belli noktalarına dolgu yapmak suretiyle lifting etkisi elde etmek mümkündür. Bir taraftan elmacık kemiklerinin hacim kaybı giderilip, çene kuvvetlendirilip, göz kapakları ve düşen kaşları kaldırmak sureti ile sarkma düzeltilir. Diğer taraftan da, cildin nemlenmesini sağlayacak ve biorestorasyonu mümkün kılacak prosesleri aktive eden ikinci grup hyalüronik asit yüzeysel bir şekilde cilde verilir. Bu şekilde derinden yüze doğru hyalüronik asit cilt altından cildin en yüzeysel katmanına kadar verilir. Dozunu, yerini, tekniğini iyi ayarlamak şartı ile daha genç, diri, parlak ve gergin bir yüz oluşturulabilir."

Dr. Hasan Subaşı, uyguladığı özel teknik ile belli bölgelere bolus denilen ve tek iğneyle tek yere belli bir miktar hyalüronik asit vererek cildi yükselten ve yukarı çeken sütunlar meydana getirdiğini ifade etti.

Uygulamaya ek olarak, daha yüzeysel bir şekilde mikrokanül tekniğiyle yani iğne travması yaratmadan, çok ince kanül kullanarak, yelpaze şeklinde cilt altına uygun hyalüronik asit verdiğini bildiren Dr. Subaşı, bu sayede sıkıntılı bölgenin biraz daha gerildiğini açıkladı.

Yüz germede kombine teknikler
Op. Dr. Hasan Subaşı, düzgün bir sonuç alabilmek için 3-4 ayrı hyalüronik asit türü ve 3 ayrı teknik kullandığını belirterek, "Mikrokanül ile kaş bölgesinin altında, kemiğin üstüne hyalüronik asit vermek sureti ile kaşın dış ve orta kısmı kaldırılır. Dudak için isteğe ve ihtiyaca göre dudağın kalınlığı ve konturu düzeltilir. Çene bölgesinde ise, örneğin geri profilli çeneleri öne çekmek için bolus tekniği uygulanır. Bu uygulamalar su liftingi diğer bir deyişle, hidrolift tekniği hakkında bilgilerdir. Ancak pratikte medikal lift yani cerrahi olmayan germe teknikleri çok çeşitlidir ve çoğu zaman hastanın cilt yapısına göre birkaç teknik birden uygulanır" dedi.

Subaşı, botoks, lazer, radyofrekans ya da ultrasonların kombine olarak kullanılmalarının, uygulamayı yapan doktorun bilgi ve tecrübesine bağlı olduğunu belirterek, "Unutmayın ki bütün istatistikler, cerrahi liftinglerin düşüşte, medikal liftinglerin ise yükselişte olduğunu göstermektedir" dedi.

16 Temmuz 2015 Perşembe

Sağlıklı ve pürüzsüz cildin 9 sırrı

cilt-rengini-acici-maske
Tüm modeller Photoshop’un nimetlerinden faydalanıyor, evet belki hiçbir cilt bakımı Photoshop’lu güzelliği sağlayamaz ancak cildinizin sağlıklı görünmesine ne kadar dikkat ederseniz o kadar yaklaşmış olursunuz.

İşte pürüzsüz bir cilde kavuşabilmek için yapmanız gerekenler:

1- İyi bir görünüme sahip olmak için cilt bakımı ve cilt temizliğinizi düzenli olarak ve özenle yapmalısınız.

2- Cilt bakım ürünlerinizi almadan önce cilt tipinizi öğrenin. Cildinizin kuru, yağlı, normal veya karma olup olmadığını öğrendikten sonra size en uygun bakım ürününü kullanın.

3- Günde en az iki kez cilt bakımı yapmaya özen gösterin. Sabah ve yatmadan önce yapabilirsiniz. Zamanla cildinizin arındığını ve daha canlı göründüğünü fark edeceksiniz.

4- Cilt temizliği sonrasında cildinizde temizleyici kalıntıları kalmadığından emin olun. İyi bir cilt temizleme ürünü satın alın ve cildinize yavaş bir masajla uygulayın. Kirlerin iyice temizlendiğinden, fazla yağların alındığından emin olduktan sonra cildinizi iyice durulayın.

5- Cilt düzenleyicisi her zaman T bölgesi (alın, burun ve çene) yağlı olan ciltler için gereklidir. Aşırı parlaklığın kontrol edilmesini sağlar.

6- Ciltte dökülmeler donuk bir görünüme sahip olmanıza neden olur. 1 ya da 2 haftada bir cilt yüzeyinizdeki ölü hücrelerinizi temizleyin. Titreşimli yumuşak cilt fırçalarıyla hassas bir şekilde cildinizi fırçalayın.

7- Nemlendiriciler cildinizin yumuşak ve genç kalmasını sağlar. Ufak kırışıklıkları ve cildinizin kurumasını önlemek için cildinize uygun nemlendirici kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarından koruyan SPF içeren, dermatolojik nemlendiricileri tercih edin.

8- Vitaminler beslenmenizi düzenleyip size enerji verebilir. Ek olarak cildinizi koruyan yiyecekleri tüketerek beslenmenize de özen gösterin. Kötü beslenen biriyseniz cildiniz de bundan doğal olarak etkilenecektir. Cildinize fayda sağlayan meyve ve sebzeleri günlük beslenme listenize ekleyin.

9- Sağlıklı cilde sahip olmanın en hızlı yolu, günlük ihtiyacınız olan suyu tüketmenizdir. Kafein, gazlı içecek, alkol gibi içecekleri içmeyi bırakın ve su içmeye başlayın. Her zaman yanınızda, arabada, çantanızda veya masanızda mutlaka bir şişe su bulundurun. Suyun gücünü asla küçümsemeyin.

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Gergin bir cilde kavuşmanıza yardımcı olan besinler

gergin-cilt
Gergin bir cilt tüm kadınların hayali. Tabii ki cilt sağlığında sağlıklı yaşam, cilt bakımı çok önemli ama en önemlisi sağlıklı beslenme. Bazı besinler cildi koruyarak gerginleşmesii sağlıyor.

İşte gergin bir cilde kavuşturan 5 besin:


Lor peyniri
Süt asitleri hazmı kolaylaştırıyor ve vücuda adeta detoks yaptırıyor. Kısa sürede belirgin bir şekilde vücudunuzu toksinlerden arındırıcı etkisi bulunan lor peyniri, aynı zamanda içeriğindeki potasyum sayesinde vücuttaki fazla suyu atmaya ve cildin gergin görünmesine yardımcı oluyor.

Antep fıstığı
Sert kabuğun içindeki yeşil yemişi tam bir enerji deposu. İçeriğindeki çinko ve oligo element cildi korurken, bağ dokusunu güçlendiriyor. Doymamış yağların atılmasına yardımcı oluyor. Böylece serbest radikaller ve yağ yakımına karşı vücudu hazırlamış oluyor. İçeriğindeki B1 vitamini sayesinde ise karbondioksit metabolizmasını destekliyor.

Yulaf taneleri
İçindeki biyotin sayesinde yulaf kusursuz bir güzellik kaynağı olarak biliniyor. B vitamini yağ metabolizmasını harekete geçiriyor ve cildin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Yoğun silisyum, bağ dokusu liflerinin görevlerini etkili bir şekilde yapmasını sağlıyor.

Kepek pirinç

Pirinç, gergin ve sıkı bir ağ dokusu için gerçekten inanılmaz bir besin. B2 vitamini, vücuttaki fazla suyu alıyor ve toksinlerin atılımını hızlandırıyor. Nikotinik asit yaşlanma belirtilerini önlüyor ve hücrelerin gençliğini korumasına yardımcı oluyor. Ayrıca pirincin içindeki selenyum, kolajen üretiminde önemli rol sahibi.

Kırmızı biber
C vitamini öncelikle selülit oluşumunda önemli bir silah. Bunun en önemli nedenlerinden biri, kolajen liflerini yeniden üretiyor olması. Üstelik kırmızı taze biberde bulunan C vitamini, turunçgillerdekinden çok daha fazla. Biberdeki A vitamininin ise büyüme hormonunu aktive edici özelliği var.

Hidrolift yöntemiyle gençleşin

Genc-Gorunmek
Estetik Tıp Derneği Başkanı Op. Dr. Hasan Subaşı, cerrahi olmayan yüz germe uygulamalarıyla ilgili, Hidrolift yani başka bir deyişle su ile yüz germenin iyi bir seçenek olduğunu söyledi.
Yaşlanma ile birlikte kişinin özellikle yüz bölgesinde hacim kaybı yaşandığını belirten Dr. Subaşı, aynı zamanda ciltte kuruluk görüldüğünü söyledi.

10 Temmuz 2015 Cuma

Saç Boyasını Nasıl Akıtabilirim?

sac-boyasi
Saç boyalarının doğal saç renginden sıkılan veya beyazlarla boğuşmakta olan kadınların en büyük kurtarıcılarından birisi oldukları bir gerçek. Profesyonel ellerde doğru bir renkle uygulandığında sizi çok daha güzel ve çekici gösterecek olan saç boyaları, maalesef bazen deneyimsizlikler, kötü uygulamalar ve yanlış renk seçimleri nedeniyle tam bir baş belası da olabiliyorlar. Böyle bir sıkıntıyla karşılaşıldığında yapılması gereken iki şey kalıyor. Birincisi bir sonraki saç boyama zamanını bekleyerek istenen rengi aylar sonra yakalamaya çalışmak, ikincisi ise saç boyasını nasıl akıtabilirim sorusuna bir cevap bulmak. Sizler için bu konuyu araştırarak elde ettiğimiz evde uygulanabilecek olan çözümleri biraz anlatmaya karar verdik.

Saçlarınızın yeni boyanması durumunda, bu boyaları sıcak su kullanarak olabildiğince akıtmak mümkün. Saçların üzerine uygulanan boyaların oturmaları ve saça tutunmaları için belli bir vakit gerektiğinden dolayı, renkten memnun kalmamanız halinde günde bir kaç defa sıcak suyla saçları yıkamak ve boyaları akıtmak oldukça yardımcı olacaktır. Bu çözüm her ne kadar tam anlamıyla bütün boyanın akmasını sağlamasa da doğal saç renginizi yakalamak için yeterince etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak boyanızın üstünden bir kaç gün geçtiyse çok fazla sonuç almanızın mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor.

Uygulanan bir diğer çözüm ise saç rengi açmak için kullanılan kimyasal malzemeler. Bu malzemeler saç boyasını oldukça etkili bir şekilde sökebiliyor ve ortadan kaldırabiliyorlar. Ancak maalesef doğal saçınızın rengini de sökmeleri ve rengi açmaları nedeniyle uyguladıktan hemen sonra yeni bir boya uygulaması mecburi hale geliyor. Çok sık uygulanmaları ise saçlarınıza zarar verecektir ve bu nedenle abartmamanızı öneriyoruz.

Bazı kepek önleyici şampuanların da saç boyasını akıtma etkisinde oldukları biliniyor. Özellikle sıcak su ile boya akıtma yöntemini bir de kepek şampuanı ile desteklerseniz oldukça etkili sonuçları almanızın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu şampuanların da kimyasallar içermeleri nedeniyle çok sık uygulanmaları saçların kötü görünmesine sebep olacaktır.

Bu yöntemlerin çok sağlıklı olmamaları ve boyayı sökmek için uygulanan şeylerin saçlara az da olsa zarar vermeleri nedeniyle tabii ki en mantıklısı bir sonraki boya dönemini beklemek fakat acil olarak saç boyasını akıtmak istiyorsanız önerilerimiz dikkate almadan geçmeyin.

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Kırışıklık giderici doğal tarifler

kirisiklik
Gençlik iksiri olarak kabul edilen DHEA hormonu içeren yiyecekler kırışıklıklarla mücadelede oldukça yardımcıdır. Bu madde özellikle yağlı yapısıyla bilinen avokadoda bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle alın bölgeniz için, 2 hafta boyunca her akşam limon suyu ile avokado tüketin. Bu kürü yaptığınızda 4 gün içerisinde etkisini göstermeye başladığını göreceksiniz.

Ağız çevresi için soya
Burun çevresinde başlayıp, ağız bölgesinde biten bir çizginin oluşmasını istemiyorsanız, doğal maddeler ve masajla kolayca önleminizi alabilirsiniz. Bunun için, bolca soya ürünü tüketin. Çünkü soyalı ürünler flavonoit olarak adlandırılan hücre koruyucu madde içerir. Bu madde aynı zamanda bazı bakım kremlerinde de bulunmaktadır. Flavonoit içeren kremleri problemli bölgelerin üzerine sürüp, 5 dakika kadar parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle masaj yapın. Her gün kullandığınız takdirde, 2 hafta içerisinde etkili bir sonuç almanız mümkün olacak.

Üst dudak için zeytinyağı
Üst dudak çevresi çoğu zaman ihmal edilir. Oysa bu bölge en hızlı nem kaybına uğrayan bölgedir. Bu durumda en büyük yardımcınız zeytinyağı. Üst dudağınıza birkaç damla zeytinyağı sürüp, parmak uçlarınızla hafifçe üzerine vurun. Bu hareket kan dolaşımını hızlandırırken zeytinyağı da cildinizi yumuşatır.

7 Temmuz 2015 Salı

Göğüsleri sıkılaştıran yeşil çaylı karışım

gogus-sikilastirma
Yemeklerden sonra içilince metabolizmayı hızlandıran, zayıflatan yeşil çayın, uykusuzluk ve stresten dolayı gözlerde oluşan sorunlara karşı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi de bulunuyor.

Aynı zamanda yeşil çay ile hazırlayabileceğiniz peelingler de göğüslerin sıkılaşmasını ve cildinizin parlamasını da sağlıyor.

İşte yeşil çay ile hazırlayabileceğiniz tarifler:

Göğüslerin sıkılaşması için...
4 kaşık süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı yeşil çayı karıştırın. Karışımı göğüslerinizin üzerine masaj yaparak sürün. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Ardından da cildinizi yine bitkisel kökenli (adaçayı ve kekik yağı olabilir) cildi sıkılaştırıcı bir yağ ile nemlendirin. Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek hem de göğüslerinizin sıkılığını artırmış olacaksınız.

Parlak bir cilt için...

Küvetteki suyun içine yeşil çay esansı atarak yeşil çayın canlandırıcı etkisinden faydalanın. Bu kürü 1 ay yaptıktan sonra farkı hissedeceksiniz.

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Bronzlaştıran havuç yağı karışımı

Dogal-Bronzluk
Çok önceden tatil planınızı yaptınız ve o gün geldi çattı... Eminiz siz de bol bol güneşlenmeyi ve bronz bir tene kavuşmayı hayal ediyorsunuzdur.

Suna Dumankaya'nın bunun için harika bir karışımı var. Ev yapımı olan bu karışım soyulmadan bronz bir tene sahip olmanızı sağlıyor.

Malzemeler
1 çorba kaşığı bergamut yağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı badem yağı
1 çorba kaşığı çay ağacı yağı
1 çorba kaşığı havuç yağı

Nasıl hazırlanır
Tüm malzemeleri karıştırıp cam bir şişenin içine koyun. Güneşe çıktığınızda bu karışımı kullanarak hızla bronzlaşın.

Tırnak yeme alışkanlığı olanlara ebegümeci çayı

tirnak-yeme
Tırnak yeme alışkanlığınız varsa bilirsiniz, bu durum mideyi hayli rahatsız eder. Uzmanlar tırnak yiyenlere mide rahatsızlığından kurtulmaları için ebegümeci çayını öneriyor. Ebegümeci bitkisi tırnakların vücuttan atılmasında etkilidir.