29 Haziran 2015 Pazartesi

Sağlıklı ve pürüzsüz cildin 9 sırrı

cilt-rengini-acici-maske
Tüm modeller Photoshop’un nimetlerinden faydalanıyor, evet belki hiçbir cilt bakımı Photoshop’lu güzelliği sağlayamaz ancak cildinizin sağlıklı görünmesine ne kadar dikkat ederseniz o kadar yaklaşmış olursunuz.

27 Haziran 2015 Cumartesi

Saç dökülmesine çözüm?

sac_dokulmesi
"Dünyada Yetişen Kayısı Türlerinin Mineral İçeriklerinin Belirlenmesi" adlı araştırmada 2010 yılından bu yana 240 çeşit kayısı icelendi. Araştırma ekibinden Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, Malatya'daki 240 çeşit kayısıdan örnekler alındığını söyledi.

Kayısı içeriğinin insan sağılığına yararlarının araştırıldığını ifade eden Önal, insan sağlığı için çok önemli olan selenyum ve çinko elementlerinin hemen hemen tüm kayısı çeşitlerinde bulunduğuna işaret etti.

Saç dökülmesine karşı kayısı

Selenyumun saç dökülmesini engellediğini, yeniden çıkartmaya faydası olduğunu ve kanserle mücadelede etkili olduğunu belirten Önal, "Çinkoyla beraber bunların meyvede olması ilginç. Birçok meyveyi incelediğimizde çoğunlukla selenyum eser miktardadır, çinko eser miktardadır. Hatta ilaç firmaları mineral haplarında bunları insanlara takviye olarak da sunmaktadır. Kayısı yemek dururken niye ilaç alalım? Malatya'da kellik oranı araştırılsa kayısıdan dolayı eminim ki bu oranının az çıkacağı sonucu ortaya çıkar. O zaman demek ki saçı dökülen insan, kayısı yiyecek" dedi.

Numune alınan kayısıların 236'sının zerdali olduğuna işaret eden Önal, selenyum oranının bunlarda daha yüksek çıktığını vurguladı. Zerdalinin aşılı kayısı gibi hasattan sonra kükürtlenmeyen, endüstriyel amaçlı kullanılmayan, doğrudan yaş tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu kaydeden Önal, zerdalinin çekirdeğinin toprağa düşmesiyle doğal olarak yetiştiğine dikkati çekti.

Potasyum yönünden de zengin

Zerdalide selenyum oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Önal, "Bir kilogram zerdali de ortalama 3 miligram selenyum var. Şeftaliden az ama şeftalinin tüketimiyle kayısının tüketimi bir değil. Şeftalideki içerik de çeşidine göre değişiyor. Kayısıda bunların hepsinin bir arada olması önemli.

Mesela kayısıda fazla olan bir başka element de potasyum. A vitamini çok fazla. Bunların insan sağlığına önemi biliniyor. Potasyumun, selenyumun, A vitamini ve çinkonun yüksek miktarda çıkması, bunların hepsinin insan vücudu tarafından alınmasının daha kolay olduğunun göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.

25 Haziran 2015 Perşembe

Deniz tuzu formülüyle selülitlerinize veda edin

selulit
Deniz tuzunun özellikle vücuttaki çatlakları yok ederek selülite karşı da oldukça yararlı olduğunu söyleyen Aile Hekimi ve Bütünsel Tıp Uzmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, deniz tuzuyla selülite son veren formülü anlattı.

Selülit sanıldığı gibi sadece yediklerimizle ilgili oluşan bir sorun değil. Ruh hali ve ani öfke halleri de selülite davetiye çıkarıyor.

Peki, selülit neden oluşuyor?
Kızgınlık ve öfke durumunda serotonin hormonu azalır, dolaşım zayıflar ve özellikle vücudun karın, kalça ve uyluk bölgelerinde yağlanma başlar. Bu da dolaşımda azalmaya ve bunun sonucunda da selülite neden olur.

Selülitten kurtulmak için ne yapmalı
Her gün 40-50 dakika yürüyüş yaptıktan sonra, vücudunuz ısınmışken selülitli bölgeye masaj yapmalısınız. Ham ipek keseyle dairesel hareketlerle, her bir bölgeye 5'er dakika masaj yaptıktan sonra bitkisel karışımdan aynı bölgelere 10'ar damla damlatarak yine dairesel hareketlerle masaj yapın.

Selülitsavar karışım için malzemeler:

1 kg deniz tuzu
½ limonun suyu
½ kahve kaşığı portakal yağı ve lavanta
4-5 damla biberiye yağı
10 damla greyfurt suyu
10 damla havuç
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı yeşil çay suyu

Hazırlanışı ve uygulanışı:
Tüm malzemeleri temiz bir kapta karıştırın. İhtiyacınız miktarında hazırladığınız karışımı, buzdolabında bir hafta beklettikten sonra dilediğiniz zaman selülitli bölgelerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

22 Haziran 2015 Pazartesi

Yaz sıcaklarında nasıl makyaj yapılmalı

makyajla-burun-kucultme
Yaz sıcakları üzerimizde etkilerini gösterirken nasıl makyaj yapacağımız konusunda bazen kararsız kalabiliyoruz! Oysa yaz demek, tazelik ve renk demek!
Peki, bu havalarda cildimizi yormadan makyaj yapmanın sırları neler?

20 Haziran 2015 Cumartesi

Saçlara aspirin desteği

Saglıklı-Guzel-Saclar
Saçlarınıza haftada bir yapamasanız bile ayda bir mutlaka bakım uygulayın. Bunun için ille de kuaföre gitmenize gerek yok. Evinizde kendi hazırladığınız maskelerle saçlarınıza nem kazandırabilir, canlılık verebilir ve parlamasını sağlayabilirsiniz.

Şimdi size önereceğimiz bu maske de saç derinizdeki gözeneklerin açılmasını ve oksijen almasını sağlayacak.

İşte yapmanız gereken:
30 adet aspirini bir bardak sıcak suda eritip, 1 çorba kaşığı karbonat ekleyerek ılık olmasını bekleyin. Temiz ve ıslak saç diplerine masaj yaparak karışımı iyice sürün ve 15 dakika bekleyin. Sonra ılık su ile saçlarınızı durulayın.

Bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda saç derinizdeki kepeklerden ve şampuanlardan kalmış kalıntılardan arınmış olacaksınız.

15 Haziran 2015 Pazartesi

Göbek yağlarından kurtaran 5 içecek

guzel-gobek-icin-egzersizler
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kışın kazakların altında sakladığınız göbeğiniz kendini belli etmeye mi başladı?
Yaptığınız diyet ve egzersizlere düz bir karın için yardım ederken içeceğiniz 5 içecek, bizi göbek yağlarımızdan kurtarıyor.

13 Haziran 2015 Cumartesi

Cildiniz akıllı dolguyla yenilensin

iple-yuz-germe
Yüz gençleştirme amacıyla kullanılan dolgu malzemelerinden biri de ameliyat ipliklerinin yapısında bulunan policaprolactone maddesinden yapılan ''akıllı dolgu''.

Plastik ve Rekonstruktif Cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer bu dolgunun, biyo absorbe özelliği ile cilt tarafından kolay emildiğini, lifting özelliği ile de cildi tedavi ettiğini söyledi.

Kişinin kendi dokusuna zarar vermiyor
Malzemenin yüzde 100 doğal olduğunu belirten Yavuzer, bu tür uygulamalardaki beklentinin artık dolgunluk sağlamanın ötesine geçtiğini belirterek şöyle konuştu: ''Dolguların şekillendirilebilmesi, güvenle, sorun çıkarmadan uzun zaman dayanabilmesi, doğal içerikleriyle yavaş yavaş kaybolması ve kaybolurken de kişinin kendi dokusuna zarar vermemesi hatta yeni kollajen yapımını desteklemesi, beklediğimiz özellikler arasındadır.''

Cilde aydınlık veriyor
Bu dolguların, 1 ile 4 yıl arasında seçilebilen kalıcılık etkisi olduğunu ve kolayca şekil alabildiğini aktaran Yavuzer, “Uygulama sonrasında cilt altında kollajen üretimi ve güçlü lifting etkisi devam ederek cildi tedavi ediyor. Yeni kollajen oluşumunu tetikleyerek biyolojik uyarım gerçekleştiriyor. Aynı zamanda cilde aydınlık veriyor ve biyo uyumlu yapısı sayesinde etki süresinden sonra metabolik yollarla vücuttan tamamen atılıyor” diye.

10 Haziran 2015 Çarşamba

Kuru ve nemsiz cildin ilacı limon yağı

limon-yagi
Vücuda detoks etkisi göstermesinden tutun da içerdiği zengin C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendiren limonun yağı sayesinde kuru ve nemsiz cildinizi canlandırabilirsiniz. Cildinize nem kazandırırken aynı zamanda ışıl ışıl bir görünüm elde etmek için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Cildinize çok iyi gelecek bu maske için;

Malzemeler
1 kase öğütülmüş deniz tuzu
2 çorba kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı lavanta yağı
1 tatlı kaşığı limon yağı

Nasıl yapılır
Yukarıda yer alan bütün yağları karıştırın. Bu karışımı bir kesenin içine koyun ve bu keseyle hafif masaj yaparak cildinizi pembeleşinceye kadar ovun. Ardından köpük banyosu yapın. Kurulandıktan sonra eşit miktarda havuç yağı, kayısı yağı, lavanta yağı ve limon suyunu karıştırıp cildinize sürün. Cildiniz pırıl pırıl olacaktır.

9 Haziran 2015 Salı

Yağlı ciltlere pratik karışım

yagli-ciltler
Cildiniz çok yağlıysa, yumurta sarısıyla hazırlayabileceğiniz bu özel karışımla bu şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Suna Dumankaya cildin yağ dengesini düzenlemek isteyenler için özel bir karışım tarifi veriyor.

İşte yağlı ciltlere özel doğal formül:

Malzemeler:

1 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı krema
1 tatlı kaşığı bal

Nasıl uygulanır
Malzemelerin tümünü karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize sürüp 10 dakika bekletin. Cildiniz karışımı emince uygulamayı tekrarlayın. Bu kez 30 dakika bu şekilde kalın. Ardından da karışımı ovarak çıkarın. Bu formülü haftada 2 kez uygularsanız cildinizin yağ dengesi düzelecektir.

8 Haziran 2015 Pazartesi

Parlak bir cilt için defne yaprağı maskesi

salatalik-maskesi
Zamanla sarkan, strese, hava kirliliğine yenik düşen cildin ilacı kozmetiklerde değil bitkilerde gizli. Özellikle yüzümüz kıyafetlerin arkasına saklanamadığından vücudun diğer bölgelerinden daha çok etkilenir dış faktörlerden. Bugün kendiniz için bir iyilik yapın ve güvendiğiniz bir aktarın yolunu tutun. Bol bol defne yaprağı satın alın…

Sağlık dolu, parlak bir görünüm oluşturmak için defneden yardım alın. Aynı zamanda ipeksi saçlar için de size bir doğal bir malzeme... Koyu yeşil rengiyle cilde enerji, canlılık veren defne yaz kış yaprağı dökülmeyen bir şifalı ağaç. Yeni maskelerinizde onun yapraklarını ve yağını da kullanın.

Malzemeler ve hazırlanışı
100 gr defne yaprağına bir miktar su ilave edin ve kaynatın. Ateşten inince biraz demlensin. Soğuyunca bu su ile yüz ve boynunuz silin. Ardından nemlendirici sürün. Bitkisel yağlardan yapılmış bakım yağı olursa daha doğrusu olur.

Düzenli kullanımda 1 ay sonra yumuşak ve daha hoş görünümlü bir deriye sahip olduğunuzu göreceksiniz. (Oğul otu, fesleğen ve defne yaprağı gibi kokulu bitkileri kaynatmak yerine demlediğiniz zaman, güzellik maskelerinizde doğru sonuç alırsınız.

Gergin bir cilde kavuşmanıza yardımcı olan besinler

gergin-cilt
Gergin bir cilt tüm kadınların hayali. Tabii ki cilt sağlığında sağlıklı yaşam, cilt bakımı çok önemli ama en önemlisi sağlıklı beslenme. Bazı besinler cildi koruyarak gerginleşmesii sağlıyor.

7 Haziran 2015 Pazar

Hızlı saç uzatan kür

parlak-sac-tarifleri
Saçlarınız çok çabuk kırılıyor ve uzamıyor mu? Size önereceğimiz bu formül sayesinde hem sağlıklı ve parlak saçlara kavuşacak hem de saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını sağlayacaksınız.

Ancak tarifi vermeden önce söyleyelim. Bu kürü belirli periyatlarla yapmanız gerekiyor. Kürü 8 hafta boyunca haftada 1 kez uygulayıp, 2 hafta ara veriyorsunuz. İstediğiniz uzunluğu elde edene kadar bu işlemi saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

İşte saçları haftada 1 cm uzatan kür:

Malzemeler
7-8 yaprak sinameki
Tatlı badem yağı
1 Bemiks ampül (B vitamini)
Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı ve uygulanışı
Sinamekiyi yarım çay bardağı suda bir taşım kaynatın, ılınmasını bekleyin. Ardından temiz bir şişenin içerisine suyu süzün (yaprakları çöpe atabilirsiniz) ve içine mevcut olduğu şişenin kapağı kadar tatlı badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin. Kürünüz hazır.

Hazırlamış olduğunuz kürü saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. İmkanınız varsa 4-5 saat yoksa 2 saat kadar bekleyin ve ılık suyla durulayın.

Uyarı:
Kür oldukça sıvı olduğu için uygularken fıs fıslı bir şişe kullanırsanız daha rahat ve temiz bir uygulama yapmış olursunuz.

5 Haziran 2015 Cuma

Osmanlı sultanlarının güzellik sırları

osmanli-sultanlari
Osmanlı tıbbı, binlerce yıllık Hint, Roma, İslam ve Arap kültürlerinin birikimiyle oluşturulduğundan çok zengin ve çok değerli bilgiler içermekte . Buna göre, Osmanlı dönemlerinde sultanların ve tüm kadınların güzellikleri için neler yaptığı, hangi bitkisel karışımları kullandıkları, kısaca güzellik sırları nelerdir bakalım.

Doğal sabun sultanların vazgeçilmeziydi

O dönemlerde temizlik çok önemli olduğundan sabun sektörü de çok gelişmişti. Saraya gönderilen sabunlar eritilir ve kullanacak kişilerin zevklerine göre türlü esanslarla kokulandırılır ve şekillendirilirdi.

Sabun saçları sertleştirdiğinden mutlaka hatmi çiçeği ve ebegümeci kaynatılarak elde edilen kıvamlı su yumuşatıcı yerine kullanılırdı. Saraya sürekli kurutulmuş hatmi çiçeği ve ebegümeci gönderilirdi. Yumuşatıcı olarak kullanılan bitkilerin kıvamlı suyu şimdiki saç kremlerinden çok daha etkili ve tamamen doğal.

Hamam kültüründe cildi ölü deriden arındırmak temizlemek için kese yapılırdı ama bu şekilde cilt çabuk buruşur. O yüzden banyodan sonra cilde sürülen bitkisel yağlar ile cilt kuruması önlenir ve dış etkilerden korunurdu.

Sarayda tonlarca gül suyu kullanılırmış. Bu sayede cilt temizlenir, nemlenir ve kırışıklıklar giderilirmiş. Gül kokusunun huzur verdiği bilinir, ayrıca hafif bir kokudur. Ciltteki yaralarını ve cilt hastalıklarını iyileştirmede kullanılmış. Bunun dışında Osmanlı tıbbında gül yağı ruh hastalıkları tedavisinde de kullanılmış. İbn-i Sina’nın da kullandığı söylenir. Bal ve gül suyu karıştırılarak elde edilen gül macunu ve şerbeti de hazımsızlıkların giderilmesinde kullanılmış.

Bir diğer güzellik sırrı ise limondur. Limonun antiseptik özelliği vardır ve şeker içerdiğinden cildi besler, gerginleştirir ve tüm yaraları iyileştirir. Ayrıca saray kadınları el ve yüzlerini beyazlatıcı olarak kullanmışlar limonu. Malum o dönemlerde kadınlar ciltlerinin beyaz saçlarının da siyah olmasına çok önem verirlerdi, makbul olan buydu çünkü. Beyaz ten onlar için güzellikti ve açık renk saçlar sevilmezdi.

3 Haziran 2015 Çarşamba

Güzelliğin Sırrı Ev Yapımı Yüz Maskeleri

ev-yapimi-yuz-maskeleri
Günlük koşuşturmaların arasında kendimize neredeyse hiç vakit ayıramıyoruz ve hatta kişisel bakım ürünlerini satın alabilmek için bile zaman bulamıyoruz. Bu nedenle de evde hazırlayabileceğimiz doğal bakım maskeleri en büyük kurtarıcımız oluyor.

İşte evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz doğal yüz maskeleri:

Ballı yüz maskesi
Ilık suyla ıslattığınız havluyu yüzünüzde 1 dakika tutun. Ardından yüzünüzü ince bir bal tabakasıyla kaplayın. 15-30 dakika arasında bekletin, ardından ılık suyla yıkayın. Yüzünüzde mükemmel bir yumuşaklık yakalayacaksınız.

Muzlu yüz maskesi
Olgun bir adet muzu iyice ezin ve yüzünüze sürün. Ardından 10 dakika boyunca bekleyin. Ilık suyla yıkayın ve havlu yardımıyla hafif dokunuşlarla suyu yüzünüzden silin. Kuru ciltler için birebir bir yöntemdir. Yüzünüzün parladığını göreceksiniz.

Yoğurtlu yüz maskesi
Süzme ya da suyu azaltılmış iki kaşık yoğurdu bir kaseye koyun, iyice karıştırın. Yüzünüze sürüp 10-12 dakika arasında bekletin. Her zaman olduğu gibi ılık suyla yıkayın ve havlu yardımıyla suyu silin. Akne oluşumunu engelleyip cildinizi gençleştireceksiniz. Gözünüz aydın.

Elma sirkeli yüz maskesi
1 yemek kaşığı elma sirkesini 5 yemek kaşığı suyla karıştırın, yüzünüze pamuk yardımıyla hafifçe uygulayın. Durulamadan da bırakabilirsiniz. Elma sirkesi cildinizdeki tonlamayı ve günün yorgunluğunun atılmasını sağlayacaktır.

Karbonatlı yüz maskesi
1 tatlı kaşığı karbonatı 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Yüzünüze ovarak uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın. Sivilce tedavisi konusunda artık bir adım öndesiniz.

2 Haziran 2015 Salı

Yaşlılık etkilerini azaltan antioksidan

koenzim
Koenzim Q10 diğer adıyla 'ubiquinone' vücudumuzda doğal olarak bulunan ve temel görevi gıdaların enerjiye dönüştürülmesi olan yağda çözünen bir antioksidandır. Yaşın ilerlemesiyle azalır. Bazı bünyelerde yeteri kadar üretim olmayabilir. Ayrıca kolesterol tedavisinde kullanılan bazı gruplar Koenzim Q10 seviyesini azaltır.

Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan Koenzim Q10 kalp, karaciğer, böbrekler ve pankreas başta olmak üzere vücut genelinde her hücrede bulunur. Ülkemizde en çok görülen hastalıklar arasında yer alan kalp yetmezliği, kalp krizi ve yüksek tansiyonun tedavisinde/önlenmesinde kullanılması nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi bizde de oldukça popüler hale gelen besin desteklerinden biridir.

Koenzim Q10 kaynağı besinler

Koenzim Q10'un vücudumuzda yapılabilmesi için B6 vitaminine ihtiyaç vardır. Koenzim Q10 vücudumuzda yapılabildiği gibi bazı gıdalarla da alınabilir. Kırmızı et, balık, tavuk eti, soya fasulyesi, ceviz, badem gibi gıdalarda mevcuttur. Bazı gıdalarda bulunan bu molekül laboratuvar ortamında da üretilebilmektedir ve bu sayede besin desteği olarak satılabilmektedir.

Yaşlanmayla savaşıyor

Yaşam süresi uzadıkça kanserlere, kalp damar hastalıklarına, bellek problemlerine, hipertansiyon veya kas güçsüzlüklerine yakalanma riski artıyor. İşte tam bu noktada devreye Koenzim Q10 giriyor. Koenzim Q10 yaşlanma sürecinde bizi bekleyen sürprizlerin çoğu ile mücadelede vücudumuza önemli avantajlar sağlıyor.

Koenzim Q10'un vücuda olan faydaları

Çok güçlü bir antioksidan olan Koenzim Q10'un 100mg-200mg'lık dozlarda günlük alımı; yaşlılık etkilerini azaltır, hücre içinde oksijenin kullanımını artırarak hücredeki enerjinin artmasını sağlar, halsizliğin giderilmesine yardımcı olan Koenzim Q10; kalp kaslarını güçlendirerek nefes darlığı, çarpıntı, çabuk yorulma gibi şikayetleri azaltır. Vücuda sayısız faydası olduğu belirlenen bu enzim; enfeksiyon oluşumunu önler, parkinson hastalığının etkilerini azaltır ve yüksek kan basıncını düşürür.

Koenzim Q10, güçlü etkileri sayesinde, kalp ve beyin dokularını koruyan bir moleküldür. İnsan metabolizmasında etkisi ömür boyu devam eden bir besin maddesidir.

1 Haziran 2015 Pazartesi

Diş eti iltihaplanmasına sumak formülü

dis-eti-iltihabi
Diş eti iltihabı gibi ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıyaysanız öncelikle doktora görünmeniz gerekiyor. Doktorunuzun uyguladığı tedavi ve verdiği reçeteye destek olabilecek bitkisel bir formül kullanmak istiyorsanız Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın sumaklı tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.