31 Ocak 2015 Cumartesi

Saç stilini değiştirmek isteyenlere 6 öneri

saç_orgu_modelleri
Saç stilinizden sıkıldıysanız size saç kesimi ve tarzınızı değiştirmenizde yardımcı olacak birkaç önerimiz var...

Üstelik bu küçük tüyoları uygulamak için saçlarınızı kestirmeniz gerekmiyor!

İşte saçınızda uygulayabileceğiniz birkaç eğlenceli tarz...

Saçlarınızı köpükleyin

Elinize bir avuç dolusu köpük sıkarak bunu nemli saçınıza sürün. Başınızı öne eğin ve bu şekilde köpüğü saçınıza yedirin. Saçlarınızı geri attığınızda hacimli ve dolgun görünümlü bir saça kavuşacaksınız.

Ayrığınızın yönünü değiştirin
Saçınız için çok basit ama etkili bir değişiklik mi istiyorsunuz? Hemen ayrığınızın yerini değiştirin. Saçınızı sürekli ortadan ayırıyorsanız bu sefer yandan ayırmayı deneyin. Bu değişim hemen farkedilecektir.

Kıvırcık güzel olun
Saçlarınız düzse saçınızı bölümlere ayırın ve sıcak bigudilerle sarın. Soğuyana kadar bekleyin ve bigudileri dikkatlice çıkartın. Dalgaların etkisi geçene kadar kıvırcık saçın keyfini çıkartın.

Ahenkli gölgeler attırın
Saçınızın rengi koyuysa çok açık renk gölge attırmamaya özen gösterin. Doğal renginizle uygun gölgeler sert ifadenizi yumuşatacaktır.

Islak saç görünümünü deneyin
Önce nemli olan saçınıza yumuşak bir sprey sıkın. Daha sonra parmaklarınızla saçlarınızı karıştırın. Islak görünümlü bu saçlarla çok hoş görüneceksiniz.

Bandana ya da renkli tokalar takın
Saçlarınızı geriye doğru tarayın ve kıyafetinize uygun renkte seçtiğiniz bandananızı saçınızın başlangıç çizgisinden biraz geriye gelecek şekilde takın. Saçınıza takacağınız rengarenk tokalar ve saç yüzükleriyle de hem kıyafetinizi hem de ruhunuzu canlandırabilirsiniz.

Yeni trend piksel saçlar

Madrid’de bulunan X- Pression isimli kuaför oldukça ilginç bir çalışmaya imza atmış.

Müşterilerinin saçını klasik şekilde boyamak yerine piksel piksel boyamayı tercih etmiş. Bu model öyle tutmuş ki şimdiden onlarca kişi saçlarını piksel şeklinde boyamayı tercih etmiş.

Bu ilginç, sıra dışı ve bir o kadar da hoş saç modeli sokakta ya da davetlerde nasıl yansıma bulur bilmiyoruz ama biz çok beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz?
piksel-saclar

piksel-saclar-2

30 Ocak 2015 Cuma

Saç dökülmesini bıttım sabunuyla önleyin

bıttım-sabunu
Bıttım, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen bir meyvedir. Bıttım sabunu, yabani fıstık (bıttım) yani bilinen adıyla menengiç yağından elde edilir. Bıttım, Siirt fıstığının aşılanmamış halidir, Siirt’e özgü bir sabundur ve tamamen elle yapılır.

Doğal ürünlerden üretildiği için hiçbir yan etkisi olmayan, kimyasal madde içermeyen bıttım sabunu, insan vücudunun temizliğinde birebir etkili olup içeriğindeki menengiç yağı ile insanları rahatlatan doğal ve hoş bir koku verir.

Bıttım sabununun faydaları
- Saçı besleyerek yumuşak hale getirir, canlandırır ve sağlıklı uzamasını sağlar.

- Saç dökülmesini tamamen durdurur. Bıttım sabunu kullanarak saçlarınızı geri kazanabilirsiniz.

- Kepek oluşumunu tamamen yok eder.

- Kuru saçları nemlendirir, parlaklık hissi verir.

- Beyazlaşmış saçlar için kullanıldığında 7-8 ay içerisinde doğal güç vererek eski rengini alır.

- Saç derisindeki bakterileri tamamen yok eder.

- Vücuttaki bakteri ve mantar oluşumlarını engeller, kaşıntıya iyi gelir.

- Antiseptik mikrop öldürücü özelliği sayesinde deri hastalıklarının çoğuna çok iyi gelir. Egzamaya, mantara, ergenlik sivilcelerine, vücuttaki yara ve tahrişlere karşı etkilidir.

- Gözenekleri açar, varisleri iyi derecede rahatlatır.

Bıttım sabunu nasıl kullanılır
Bıttım sabununu elinizde bol köpürttükten sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bıttım sabununu kullanırken yanında başka kimyasal bir ürün kullanılmaması gerekiyor.

Düzenli olarak kullanmaya özen gösterirseniz faydalarını görebilirsiniz. Saçlarınızı her gün değil de 2-3 günde bir yıkayın ki saçlarınız bıttım yağıyla beslenebilsin.

Dolgun ve yumuşak dudaklar için 2 maske

evde-dudak-bakimi-nasil-yapilir
En çok yapılan estetik operasyonların başında dudak dolgunlaştırma işlemleri geliyor. Kadınlar etli, dolgun dudakları seviyor. Yüzün rengini, ahengini değiştirmesinden dolayı güzellik kriterleri de 'dolgun dudak' diyor. Eğer estetik işlemlere uzaksanız size 2 özel formülümüz var. Deneyin kendiniz keşfedin…

Daha dolgun dudaklar

Malzemeler
1 tatlı kaşığı bal
2-3 damla zeytin yağı
Yapılışı: Malzemeleri karıştırın. Diş fırçası yardımıyla dudaklarınıza masaj yaparak yuvarlak hareketlerle sürün.

Parlak ve yumuşacık dudaklar

Malzemeler
1 yumurta sarısı
5 gr yulaf

Yapılışı: Yumurta sarısını bir kaseye koyun ve yulafla karıştırarak macun kıvamına getirin. Karışımı dudaklara ve dudak kenarlarındaki cilde sürün. 10 dk sonra suyla durulayarak çıkarın. Bu maske dudaklarınızdaki ölü deriyi çıkaracak, kuruluğu alacak, kırışıklıkları yok edecek, yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

29 Ocak 2015 Perşembe

Argan yağı kullanmak için 5 neden

argan-yagı
Argan yağı hiç şüphesiz ki son dönemin en gözde bakım yağlarından biri. Özellikle yıpranmış saç uçları için önerilen argan yağının daha pek çok faydası bulunuyor.

İşte argan yağının 5 farklı kullanım alanı...


1. Saçları besler
Argan yağının en çok bilinen kullanımı saçlar içindir. Soluklaşan ve kırılan saçlar için birkaç damla argan yağı ile saç diplerinize ve uçlara masaj yapın. Aynı zamanda saçların elektriklenmesini de önleyecektir.

2. Kuruyan cildi canlandırır
Cildimizin her daim parıldamasını ve canlı görünmesini isteriz. Özellikle kış aylarında kuruyan cildinizi argan yağıyla yenileyebilirsiniz. Cildinizi temizleyip tonik uyguladıktan sonra elmacık kemikleri, alın, çene ve burnunuzun kenarlarına ince bir tabaka halinde uygulayın. Dudaklarınız kuruduğunda da argan yağı uygulayabilirsiniz. Masaj yaparak cildinizin yağı emmesini sağlayın.

3. Gözaltı torbalarına iyi gelir

Gözaltındaki siyah halkalar ve şişkinliklerden sıkıldıysanız argan yağı kullanarak bu soruna veda edebilirsiniz. Oldukça hassas olan gözaltındaki deriye yumuşak hareketler ile argan yağı içeren ürünleri nazikçe uygulayabilirsiniz.

4. Çatlak topuklara iyi gelir
Çatlayan topuklarınızı yumuşacık hale getirebilirsiniz. Gece yatmadan önce topuklarınıza argan yağı uygulayın, pamuklu bir çorap giyin ve yatın. Düzenli yaptığınızda yumuşacık ayaklara sahip olacaksınız.

5. Elleri yumuşacık yapar
Çatlayan ve kızaran ellerinizi argan yağı ile yumuşatabilirsiniz. Düzenli kullanıldığında argan yağı ellerinizi pamuk gibi yapacaktır.

27 Ocak 2015 Salı

Saçların hızlı uzamasını sağlayan 5 maske

parlak-sac-tarifleri
Saçlar kadının tamamlayıcısıdır. Daha güzel görünmenin sırrı, bakımlı, sağlıklı ve çekici saçlarda gizlidir. Sağlıklı ve uzun saçlara kavuşmak istiyorsanız doğal bakım kürlerini deneyin.

Peki, siz de eczanelerde satılan ürünler yerine ev yapımı doğal bakım maskelerini tercih etmek istemez misiniz?

İşte saçlarını hızlı uzatabilmeniz için 5 pratik maske tarifi...

1- Soğan suyu maskesi

Malzemeler

3 diş sarımsak
1 küçük boy soğan
1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir demliğin içinde en az 15 dakika kaynatın. Hazırladığınız karışım soğuduktan sonra saç uçlarına ve köklerine uygulayın. Yarım saat bekleyip şampuanla yıkayın. Kokusu da böylelikle çıkmış olacaktır.

2- Lavanta yağı maskesi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı lavanta
1 tatlı kaşığı sedir yağı
1 tatlı kaşığı biberiye

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı tüm saçınıza uygulayın. Ardından saçınıza ütü yardımıyla ısıttığınız bir tülbent sarın. Yarım saat bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

3- Avakado kürü

Malzemeler

½ adet avodako
1 yemek kaşığı soya yağı
1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı

Hazırlanışı

Avokadoyu püre haline getirin. İçine soya ve üzüm çekirdeği yağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı haftanın bir günü tüm saçınıza masaj yaparak yedirin. Başınıza bone geçirin ve bir saat kadar bekleyin. Bu işlemin ardından saçınızı şampuan ve bol ise ile yıkayın.

4- Bal maskesi

Malzemeler

1 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Karışımı yalnıza saç diplerinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın. Bu karışımı haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

5- Bitkisel kür

Malzemeler

1 fincan keten tohumu yağı
½ limonun suyu
1 fincan sıcak su

Hazırlanışı

Sıcak suyun içine keten tohumu yağı ve limon suyunu ekleyin. Ilınmasını bekledikten sonra saç köklerinize sürün. Karışımı 1 saat saçlarınızda bekletin, ardından yıkayın.

26 Ocak 2015 Pazartesi

Kalın Kaşlar Nasıl Yapılır ve Nasıl Düzeltilir?

kas-kaldirma
Kalın kaş sahibi olmak son yıllarda iyice popüler bir hale geldi ve en ünlü mankenler yahut oyuncular bile artık incecik, 1960’lardan kalma kaşlarla değil, kalın ve kendini iddialı bir şekilde ortaya koyan kaşları tercih ediyorlar. Kalın kaşların yüzü çok daha sert ve güvenli göstermeleri onların en çok dikkat çeken yanları olurken, erkekler de ince kaşlar yerine kalın kaşlar görmeyi biraz daha doğal karşılıyorlar. Dolayısıyla yapmacık görünmekten uzak durmak ve natürel, güçlü bir kadın imajı çizmek için kalın kaşlara geçmek istiyorsanız onları nasıl yapabileceğiniz ve düzen içerisinde tutabileceğinize dair bir kaç önerimiz olacak.

Kaşları kalınlaştırabilmek için ilk olarak elbette onları almaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Pek çok kadın maalesef kaş kalınlaştırma esnasında düzeltmeye çalışırken yeniden onların incelmesine sebep oluyor ve bir türlü kalın kaşlara kavuşmak mümkün olmuyor. Her ne kadar kötü ya da dağınık görünse bile kaşlarınıza bu süreç içerisinde hiç dokunmamanız ve doğal bir şekilde kalınlaşmalarını beklemeniz iyi olacaktır. Ev kadınları için bu durum oldukça kolay ancak devamlı olarak işe giden, dışarıda vakit geçiren kadınlar için biraz zorlayıcı bir hale gelebiliyor.

Kaşlarınızın uzama sürecini hızlandırmak için saçlarda kullanılan uzamayı hızlandırıcı vitamin ve serum ürünlerini de kullanabiliyorsunuz. Gözle görülür bir hızlanma sağlayan bu ürünleri, yatmadan önce veya evde olacağınız günlerde kaşlarınıza uygularsanız daha kısa sürede uzadıklarını siz de farkedeceksiniz.

Eğer kalınlaştırma sürecinde sonuçlar tam istediğiniz gibi olmuyorsa, kaş kalemlerini kullanarak eksik kalan bölgeleri doldurmanız ve kaşları şekillendirmeniz de mümkün. Fakat bu uygulamayı devamlı olarak yapmamanız ve sadece dışarı çıkacağınızda uygulamanız yerinde olacaktır. Zira kozmetik ürünler kaşların çıkmasını yavaşlatabiliyorlar.

Kaşlarınız istenen uzunluğa kavuştuktan sonra artık onları şekillendirilme zamanı gelmiş demektir. Fakat bunu kendiniz değil bu işten anlayan bir kuaför ya da güzellik merkezi gerçekleştirirse yeniden incelmelerinin önüne de geçebilirsiniz. Kalın kaşların temel olarak çok kurcalanmayı sevmediklerini dikkate alırsak yeniden şekillendirme sürecinin çok dikkatli bir şekilde sürdürülmesinin gerekliliğini siz de anlayacaksınız.

Bazı kadınların kaşları doğal olarak ince oluyorlar veya çok seyrek olarak çıkabiliyorlar. Maalesef bu durumda kalın kaş sevdasından vazgeçmek ve eldekini daha güzel hale getirmek de gerekebiliyor.

25 Ocak 2015 Pazar

Saçların hızlı uzamasını sağlayan 5 maske

 parlak-sac-tarifleri
Saçlar kadının tamamlayıcısıdır. Daha güzel görünmenin sırrı, bakımlı, sağlıklı ve çekici saçlarda gizlidir. Sağlıklı ve uzun saçlara kavuşmak istiyorsanız doğal bakım kürlerini deneyin.
Peki, siz de eczanelerde satılan ürünler yerine ev yapımı doğal bakım maskelerini tercih etmek istemez misiniz?

24 Ocak 2015 Cumartesi

Göz altı morluklarını kırmızı ruj ile yok edin

Gozalti_Morluklarina_Bitkisel_Cozum
Kadınlar bazen ne kadar uğraşırsa uğraşsın, yorgunluk belirtisi olan göz altı morluklarını yok etmeyi başaramıyor. En az 15 dakika, türlü türlü fırçalar ve makyaj ürünleriyle morlukları kapatmaya gidiyor. Üstelik sağlıklı olsanız da, yeteri kadar uyumadığınız için yüzünüzde başka karanlık noktalar da oluşabiliyor.

Radikal'in haberine göre, Mutyala, Youtube'da paylaştığı videoda turuncumsu kırmızı bir ruj ile göz altı morluklarının yok ediyor.

Renk skalası
Kulağa pek inandırıcı gelmese de, renk skalasında bakınca pek de mantıksız bir durum değil. Kırmızı, renk skalasında tam da göz altı morluklarına sebep olan mavimsi morumsu renklerin karşısında bulunuyor. Bu iki renk birbirini nötrleştirerek etkisiz hale getiriyor.

Tüm cilde uygulayın

Morluklarınıza ve lekelerinize veda etmeniz için yapmanız gereken tek şey turuncumsu kırmızı ya da mercan rengi bir ruju göz farı fırçası ile göz altlarınıza ve biraz da gözünüzün üstüne sürmek.

Sonrasında yüzünüzdeki kabarcıklara, yara izlerine ya da diğer lekelere de aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Kırmızı rujunuz ile kapattığınız lekelerden sonra fondöteninizi tüm cildinize uygulayabilirsiniz.

22 Ocak 2015 Perşembe

Entele Otunun Faydaları

entele-otu
Ender Saraç 26-4-2013 tarihli programında entele otundan bahsetti. Entele otu saçların hızlı uzamasına, parlak ve canlı olmasına sebep oluyor.

Entele otunun diğer İsimleri : Bit Otu, Entel Otu, Hazeran, Mevzek, Papaz Otu, Göz Soğanı, Sabadilla, Sabadille, Sabadilla officinalis

İlk defa İspanyol doktor Monardes 16. yüzyılda Meksika’da kullanılmaya başlanmış sonrada 1726 yılından itibaren Fransızlar tarafından Sabadilla tohumlarından elde edilen tozla bitlere karşı tedavi denemesine başlanmıştır. Sabadilla İspanyolca arpa anlamına gelir, çünkü bitkinin tohumları Arpaya benzemektedir. Türkiye’de Mevzek otu ve Sabadilla bitotu diye de anılmaktadır, fakat iki bitkinin hem botanik yapıları, hem de kullanılış şekilleri oldukça farklıdır.
Hindistanda yetişen bu otun hintli kadınların gözdesi…
Saçta mucizeler yaratıyor. Saç dökülmesini ilk kullanımda engeller saç derisindeki bakteri ve kepek gibi oluşumları engeller saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır, Saça parlaklık verir,hızlı uzamasını sağlar saç uçlarında ki kırıkları onarır . (bir çok etkenden perma,jöle,boya v.s saç işlemlerinin kalıcı olarak bıraktığı bozukluğu kalıcı biçimde onarır.)

Zehirli bir bitki olması kullanılmaması anlamına gelmez. Dikkatli kullanılmalıdır. Vücuda direkt olarak teması engellenmelidir. Saçlardaki etkisi İlk kullanımda dökülmeyi keser kesinlikle dökülmeden eser kalmaz. Saçların seyrek olduğu bölgelerde ise ölü olan saç diplerini canlandırır saç çıkmasına neden olur. Bu ürün ile evde saç bakımı yapmak hem ekonomik hemde sonuç alınabilecek kesin bir yöntemdir.

Otu kullanan sonuçtan gayet memnun cunku bu ot sayesinde saclar haftada 1-1.5 cm. civarında hızla buyuyor ve saglıkla parıldıyor. Ayrıca daha önce kaybedilen saclar tekrar cıkmaya baslıyor.

Zararları
Entele otu saçtaki bit ve bakterileri gibi parazitleri öldürmek için kullanılmasının sebebi içerisinde bir miktar zehir bulundurmasıdır.İşin içinde zehir olunca tabiki içimiz ürperiyoru ama entelenin doğru kullanımı sonucunda hiç bir yan etki görülmez. Bazı kullanım şekillerini aşağıda bulunmaktadır.

Uyarı
Bitkiyi daha önce kullananlar uygulama sırasında kesinlikle eldiven takılmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü bitkinin etkisiyle ellerdeki tuyler hızla uzayabilir. Bitkinin göz, göz çevresi ve açık bir yaraya temas etmemesine dikkat ediniz. Cildinizde açık yara varsa asla kullanmayın.

Kullanımı
1. Formül: Gerekli Malzemeler; 10 gr. Ot, 2 su bardağı elma sirkesi, 2 su bardağı su zeytinyağı

Yapılışı: 10 gr. entele otu alıyorsunuz. 2 bardak sirke ile 2 bardak suyun içine katıp kaynatıyorsunuz. Suyun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyorsunuz ve soğumasını bekliyorsunuz. Saç diplerinize masaj yaparak sürüyor ve 1-2 saat bekleterek yıkıyorsunuz,

2. Formül: Gerekli malzemeler; 10 gr. Ot, Badem Yağı, Bepanthene (eczanelerde satılır küçük cam tüplerde)

Yapılışı : Öncelikle saçlarınız yıkıyorsunuz. 5-10 gr. entele otunu cezvenin dörtte üçünü suyla doldurup, suyunun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatıyorsunuz ve tohumlarını süzüyorsunuz. Ilınmasını bekleyerek küçük cam şişede almış olduğunuz badem yapını ve küçük cam tüpteki bepanthene’i suya katıp karıştırıyorsunuz. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürüyorsunuz ve bir naylon poşeti başınıza bağlayıp 10-15 dakika fön makinesi ile kurutuyorsunuz. Bir süre bekletip, naylonu çıkardıktan sonra saçlarınızı tekrar yıkıyorsunuz.

Bu karışımla saçlarınız, normal uzama hızından, 5 kat daha hızlı uzuyor ve seyrelmiş, incelmiş saçları canlandırıyor.

Miranda Kerr'in güzellik sırrı

miranda-kerr
Femail dergisine konuşan 31 yaşındaki dünyaca ünlü model Miranda Kerr, güzellik sırrını açıkladı.

Düzenli egzersiz yaptığını ancak arada tatlı kaçamaklarına da hayır demediğini söyleyen Kerr,"Dengeli besleniyorum, fitness yapıyorum. Ancak chia tohumlu (nane benzeri bir bitki) kek ve çaydan da vazgeçemem."
"Mutlaka avokado yerim"

Kerr, cildinin güzelliğiyle ilgili ise "Avokado, cilt sağlığı için çok önemli bir meyve. Her gün mutlaka yarım avokado yerim" dedi.

21 Ocak 2015 Çarşamba

Cilde doğal bir ışıltı vermenin ipuçları

ciltguzelligi
Bir kozmetik kampanyasına göre, ‘ortalama bir kadın vücuduna günde 500'den fazla kimyasal uyguluyor’. Farkında olmadan pek çok kimyasal, toksin, ağır metal ve istenmeyen diğer maddeler içeren ürün kullanıyor olabilirsiniz. Aslında şanslısınız çünkü iyi görünmek, kokmak ya da kendini pis hissetmek için sağlığınızı tehlikeye atmak zorunda olmadığınız bir zamanda yaşıyorsunuz. Sadece iyi ve yeşil ürünleri tercih edebilmek için biraz bilgiye ihtiyacınız var.

İşte cildinizi doğal yollarla ışıltılı göstermenizi sağlayacak 6 ipucu...

İlk aşama hazırlık

Yüz, boyun ve dekoltenizi iki damla argan yağı ile masaj yaparak nemlendirebilirsiniz. Cildinizin iyice nemlendiğine emin olursanız, makyajınızı tamamladıktan sonra da içten dışa bir ışıldamaya sahip olabilirsiniz.

Bırakın cildiniz nefes alsın
Cildinizin nefes almasına izin vermeniz ve çok fazla kapatmamanız önemlidir. Bunun yerine burun çevresi gibi kızarıklık ya da göz altı gibi morluk olan bölgelere odaklanmayı tercih edin. Buralara hafif ve orta yoğunlukta bir fondöten uygulayın.

Işıltınızı yakalayın
Güzel bir ışıltı için, hafif bir bronzlaştırıcıyı elmacık kemiklerinize ve biraz da çenenize uygulayın. Belki yanaklarınıza hafif pembe-krem bir allık, parmak uçlarınızın sıcaklığı uygulama esnasında cildinizin kremi iyice emmesine yardımcı olacaktır.

Gözleriniz kalbinizin aynasıdır
Gözleriniz için vanilya renginde bir far iyi olacaktır. Farı kaş yüksekliğine kadar kibarca yayın. Göz kapaklarınız üzerine biraz bronzlaştırıcı uygulamak gözlerinizin rengini ortaya çıkaracaktır. Gözlerinizin içine kalem çekmek ise daha parlak ve baştan çıkarıcı bakışlara yarar. Kaşlarınızdaki boşlukları doldurmak içinse abartmadan kullanacağınız bir kaş farı kullanın. Ve son olarak favori rimeliniz ile kirpikleriniz üzerinden 2 kere geçin.

Dudaklarınızı vurgulayın
Söz konusu dudaklar olduğunda onları vurgulamayı unutmamalısınız. Önce hafif tonda bir kalemle dudak çerçevenizi belirleyin ve daha sonra aynı kalemle tüm dudaklarınızı da boyayın. Üzerine uygulayacağınız ruj ya da parlatıcı ile noktayı koyabilirsiniz.

Elma çayı ile daha pembe yanaklar
Ve son olarak doğal kızarıklık için kendinize bir fincan elma çayı hazırlayın. Isının ve parlayın kızlar, mevsim geçmiş olabilir ama içinizdeki yaz sürsün!

20 Ocak 2015 Salı

Kırışıklıklarla savaşan 4 güçlü antiaging

Cilt-Kurluğu
Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, "Hangi yaşa gelirse gelsin kendini daima zinde hissetmek ve genç bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Ancak zaman içinde kırışıklıklar, lekeler oluşur, yaş ilerledikçe gevşeme görülen cilt parlak, gergin ve dolgun görünümünü kaybeder" dedi.

Dr. Elif Ebru Güner, cildi yaşlanma sürecine girmeden desteklemek, yaşlanma sürecini geciktirmek için antiaging uygulamalarına başvurulduğunu belirterek “Dört güçlü antiaging”ten söz ediyor. Çoğu içerik cildi değiştirebileceğini iddia eder ancak yaşlanma belirtilerine karşı ispatlanmış olan antiaging içerikler; yeşil çay, Retinol ve Retinoidler, C vitamini, Reptidler ciddi savaşım gösterirler.

Kollagen deposu C vitamini
Vitamindeki yüksek antioxidant, içerik kollajenin parçalanmasını engelleyerek serbest radikal hasarına karşı savaşır. Hatta E vitaminiyle birlikte kullanıldığında UV ışınlarına karşı korumayı artırdığı da bilinir. Soğuk algınlığına karşı tedavi edici olan C vitamini, suda çözünen bir antioksidan olarak, kollajen formasyonu, dokunun büyümesi yani iyileşmesi ile sağlıklı kemikler ve dizler için de gereklidir.

Sayısız faydası olan yeşil çay
Yeşil çay içinde patent antioxidantlar bulunur ve primer yaşlanma belirtileri olan kırışıklıklar, güneş lekeleri, renk eşitsizlikleri ve elastikiyet kaybına karşı oksidatif hasarı nötralize ederek savaşır. Yeşil çay çok güçlü antiaging etkilerinin dışında, çok sayıda tıbbı amaç için de kullanılır.

Doktorların olmazsa olması Retinol ve Retinoidler

Retionoidler hücre “turn over” ını, dermal katmandaki ana proteinler olan kolajen ve elastin sentezini artırıp, derinin dolgunlaşmasını sağlayarak etki gösterir. Düzenli retinol kullanımı genişlemiş porların daralmasına, kırışıklığın derinliğinin azalmasına ve derideki renk eşitsizliğinin düzelmesine neden olur. Retinoidlerle elde edilen sonuçlar kümülatiftir. Yani ne kadar kullanırsanız deri daha da iyi gözükecektir.

Multi fonksiyonlu Peptidler
Araştırmacılar bakır peptidlerinin deride kollajen üretimini artırırken ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azalttığını da doğruluyor. Çoğu ürünün içinde de bu sebeple bulunuyor. Peptidlerin ayrıca iyileşmeyi hızlandırmak ve mimik çizgilerinin oluşumunu engellemek amacıyla kas kontralasyonunu azalttıkları biliniyor.

19 Ocak 2015 Pazartesi

Evde yapabileceğiniz 11 detoks tarifi

detoks_banyosu
Herkesin bildiği gibi gün içinde bol su içmenin sağlığınıza oldukça faydası vardır. Az su içmek, vücudun tüm dengesini alt üst eder; yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozukluklarına neden olur. Cilt sağlığı, bağışıklık sistemi, vücut ısısının denetimi, ödemin atımı gibi vücut sağlığına birçok fayda sağlayan suyu günde en az 1,5 litre tüketmek gerekiyor.

"Su içmek eziyet olmamalı, aksine keyif vermeli" diye düşünüyorsanız, bu detoks tarifleri tam size göre!

İşte ev yapımı detoks tarifleri:

Nane ve limon detoksu
Sürahinin içine suyu doldurup içine nane yaprakları atın ve limonları da dilimler halinde sürahinin içine ekleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra içebilirsiniz.

Karpuz detoksu
Su dolu sürahinin içine karpuz dilimleyin ve içerisine hem nane yaprakları hem de buz ekleyin. İşte içeceğiniz hazır!

Salatalık detoksu
Salatalık suyu güne başlamak için iyi bir tercih olabilir. Suyla doldurduğunuz sürahinin içine limon ve salatalık dilimleyin. Nane yaprakları ve buz koymayı unutmayın.

Çilek detoksu
Endişelenmeyin kalorisi oldukça düşük! Su dolu sürahinizin içine çilekleri dilimleyip, buz ekleyin. İsterseniz nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.

Zencefil detoksu
Yarım zencefili sürahiye alın. Üzerine limon sıkın ve su ekleyin. İşte bu kadar basit!

Greyfurt detoksu
C vitamini açısından oldukça zengin olan bu detoks için greyfurtları elma dilimleri halinde kesin, nane yaprakları ve buz ile birlikte su dolu sürahiye ekleyin.

Yeşil limon detoksu
Limonun suyunu sıkın ve salatalıkları rendeleyin. Su dolu sürahiye bu malzemelerinizi de ekledikten sonra yeşil limon detoksunuz hazır. Bu içecek özellikle yazın sizi çok rahatlatacak.

Tarçın ve elma detoksu
Elmaları dilimleyin, sürahinin içine alın ve içine çubuk tarçın atın. Yemeklerden önce tüketirseniz daha faydalı olur.

Böğürtlen detoksu
Böğürtlenleri buz dolu suyun içine koyup gün içinde kolayca tüketebilirsiniz.

Portakal detoksu
Sabahları portakal sıkmaya üşeniyorsanız, bu tarif tam size göre! Öyleyse, portakalları dilimleyin ve suyun içerisine atın.

Kış aylarında ayak bakımı için 5 öneri

el-ve-ayak-bakimi
Özellikle kış aylarında sürekli ayakkabı ve çorapla sıkışan ayakların bakıma daha fazla ihtiyacı var. Ayaktaki her bir noktanın bir organı temsil ettiğinden hareketle ayağınıza iyi bakmak birçok organınız için de önem arz ediyor. Kış aylarının en büyük sorunlarından biri kuruyan, susuz kalmış ve çatlama tehlikesiyle karşı karşıya kalan ayaklar oluyor. Haftada bir kez mutlaka ayak bakımı yapmak gerekiyor.

Günlük ayak bakımı hastalıklardan koruyor
Tüm gün boyunca vücut ağırlığını taşıyan ayaklara, her gün düzenli bakım yapmak olası sorunları engelliyor. Bunun için sabah evden çıkmadan ayak kremi sürülebilir. Ayak kremi seçerken yenileme özelliği olan kremleri tercih etmek gerekiyor.

Akşam saatlerinde de sakinleştirici ve yatıştırıcı kremlerle yapılan masaj sonrası ayaklarınızdaki farkı hissedeceksiniz. Kendinizi yorgun hissettiğiniz günlerde, evde ayaklarınızı yükseğe kaldırarak kan dolaşımını kontrol etmenizi öneriyor.

Haftada bir peeling
Peeling uygulaması, mutlaka haftada en az bir kere yapılması gerekiyor. Tabanda oluşan ölü deriden kurtulan ayaklara, işlemin ardından ayak bakımı ürünleri ile 5 dakika boyunca yapılan masaj yapılıyor. Bu sayede cilt pürüzsüzlüğe kavuşuyor. Peeling etkisi için yazın deniz kenarından topladığınız çakıl taşları ile ayak masajı yapılabilir. Peeling sayesinde ayak mantarı, topuk dikeni gibi birçok rahatsızlığın önüne geçilebiliyor.

Ayak masajı şart
Evde, kendinizi ve ayaklarınızı spa ile şımartın. Gün boyu kapalı kalan ayaklarda oluşan ayak kokusu ve ayak sağlığı için spa çok önemli. Kokulu ve etkili banyo tuzlarıyla yapılan ayak masajı ile ayaklarınızı dinlendirin. Raen Aromaterapik Tuz attığınız çok sıcak olmayan suda ayaklarınızı bekletip ayaklarınıza detoks yapabilirsiniz.

Bunun yanında etkili tuzlar ve köpükler de rahatlamanızı sağlayacaktır. Yapılan ayak masajı kan dolaşımını hızlandırarak daha zinde olmanızı sağlayacaktır.

Tırnak batmasına dikkat edilmeli
Kış mevsiminde sürekli kapalı ve ayakkabı içinde kalan ayaklarda uzun tırnak kullanmak zor oluyor. Kış mevsiminde kısa tırnak kullanılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, hem sağlık, hem temizlik açısından tırnak boyunuzu kısa ve temiz tutun önerisinde bulunuyor. Güzellik uzmanları tırnaklarınızın da kendini yenilemesi için tırnak bakımında tırnak üstü törpüsü kullanılması gerektiğinin altını çiziyor. Ayaklarda tırnak batması da sık karşılaşılan bir sorun. Tırnak batması için uzmanlar düzenli pedikür yapılmasını öneriyor. Pedikür sırasında ayak bakımı yapılması, tırnak batması olayını azaltırken; ayakların yumuşak görünmesine de katkı sağlıyor.

Ayak kremi ile nemlendirin
Ayak sağlığı açısından nem çok önemlidir. Gece ayak bakımı için uyumadan önce vazelin gibi yağlı bir krem veya ayaklar için özel olarak tasarlanmış ayak kremi sürülerek ayak masajı yapılabilir. Ayak kremi sürüldükten sonra pamuklu bir çorap giyilmeli. Ayakların sabaha kadar yumuşacık olduğuna şahit olacaksınız. Topuk çatlağı ve topuk dikeni için özel bakım yapılmalı.

Soğuk havaların etkisiyle artan topuk çatlağı, ponza taşı ile temizlenebilir. Duştan sonra ayağı hafifçe kurulayıp ponza yapılırsa, topuk çatlağı görüntüsünün kaybolduğu ve ölü derinin gittiği görülecektir. Ayak bakımı yaparken ponza işleminin ardından peeling uygulamasıyla ayaktaki kan dolaşımı hız kazanacaktır. Böylelikle topuk çatlağı oluşumu engellenmiş olacaktır.Topuklarda oluşan bir diğer sağlık sorunu ise topuk dikeni. Hayatı zorlaştıran topuk dikeni hastalığının önüne geçmek mümkün. Topuk çatlağı için bakım yapmak, topuk dikeni oluşumunu önlemede önemli bir yöntem.

30 dakikada gençleşin

ciltguzelligi
Ameliyatsız yüz ve boyun germe işlemlerinde kullanılan ultraterapi, herhangi bir cerrahi uygulama yapılmadan sadece cihazın ses dalgalarıyla cilt alt dokusuna ulaşıyor. Böylece hem cilt yapısı genç bir görünüme kavuşuyor hem de yaşlanmaya karşı olarak yaş sabitleniyor. Tüm bu işlemlerin süresi ise sadece 30 dakikalık bir zaman dilimini kapsıyor.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yücel Sarıkaya, son günlerin en trend uygulaması ultraterapiyi, ultrason dalgalarıyla gelen güzellik olarak nitelendirdi.

“Risk barındırmaz, zarar vermez”
Isı enerjisi oluşturan ultrason dalgalarıyla, arzu edilen doku derinliğine ulaşmayı sağlayan ultraterapi yöntemiyle, cilt üst yüzeyine zarar vermeden işlemin gerçekleştirildiğini söyleyen Op. Dr. Sarıkaya, cilt yüzeyinden ortalama 4 mm içeriye odaklanan ultrason dalgalarının katmanda ısı hasarı oluşturup, kolajen üretimini tetiklediğini belirterek; ultraterapinin cilt altındaki bağ dokusunda kolajen üretimini artırmaya yönelik etkili bir işlem olduğunu söyledi.

Ortalama 10 yaş gençleştiriyor
Özellikle boyun, göz çevresi, burun kenarları, yanak, ağız bölgesindeki çizgilere, çene ve yanaklardaki gevşeklik ve sarkmalara etkili bir toparlanma imkanı sağlayan ultraterapi, yer çekimi ve yaş almaya bağlı gelişen yüz ve boyun sorunlarına karşı kullanılıyor. Op. Dr. Sarıkaya, gençken “V” şeklinde olan yüz ovalimizin, yaşlandıkça “U “şeklini aldığını ve ultraterapi sayesinde üretilen kolajenin, lifting mekanizmasını da devreye sokarak, yüz ovalinde gençleştirme yaşattığını açıkladı.

Ses dalgalarıyla gelen güzellik
Op. Dr. Sarıkaya, “Bu yöntem ses dalgalarıyla gençleşme yöntemi. Ses dalgaları cilt altı ve cilt üstü dokusuna etki ederek sıkılaşma sağlıyor hem de cildin yaşını sabitleyebiliyor. Ortalama 10 yaş gençleştirdiğini söyleyebiliriz” dedi.

Hiçbir yan etki, ağrı ya da acı hissi yok
Uygulama yapılan bölgeye göre ortalama yarım saat, 45 dakika süren ultraterapi seansı, tek seferlik bir uygulama ve en erken 1 sene içerisinde tekrarlanabiliyor. Hiçbir yan etkisinin olmadığını, üstelik acı ya da ağrı hissinin belirmediğini söyleyen Op. Dr. Sarıkaya, ultraterapi uygulamasından sonra sosyal hayata dönüşün de kısa sürede gerçekleştiğini aktararak; “Ultraterapi, özellikle bayanların rağbet ettiği bir yöntem olarak görünse de erkekler tarafından da tercih edilmeye başlandı. Seansı cilt yapısına göre değişebiliyor. Üç ay süre ile yapılan bir zaman dilimini kapsıyor. Dolayısı ile sosyal hayata dönüş hızı da söz konusu. Yüz germe ameliyatında kendinize 1 ay gibi bir süre ayırmalısınız. Ama bu yöntemle çalışan bayanlar bile öğle tatilinde gelip seansını gerçekleştirip işine geri dönebilir. Ayrıca bu yöntemle botoks kullanmadan, kaş kaldırma, göz çevresi kırışıklıklarını da giderebiliyoruz. Cilt üzerindeki çizgileri azaltabiliyoruz” diye konuştu.

Deneyenler memnun
Ultraterapiyi deneyenler, ağrısız, herhangi bir risk barındırmadığı ve zaman tasarrufu sağladığı için tercih ettiklerini ve son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler.

18 Ocak 2015 Pazar

Örümcek ağı yöntemiyle kırışıklardan kurtulun

orumcek_agi_yontemi_kirisiklik_kurtulun
İHA'nın haberine göre yaşlanma ya da genetik faktörler nedeniyle yüzün tamamı ile boyun, kol, göğüs, kalça ve bacaklarda oluşan çizgiler ve sarkıkların, ağrısız bir operasyon yöntemi olan “Örümcek ağı” tekniği kullanılarak daha sıkı ve diri bir cilt görüntüsüne dönüştürmenin mümkün olduğu bildirildi.

Ameliyatsız cilt germe olarak bilinen bu yöntemle, çok ince iğneler içine yerleştirilmiş polidioksanonun cilt içine uygulandığını söyleyen Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. İlker Aydoğan, bu iplerin, sarkan ve gevşeyen noktalarda azalmış olan liflerin yerini aldığından dolayı, “Örümcek Ağı” adıyla anıldığını kaydetti.

Dr. İlker Aydoğan, bu yöntemle ameliyatsız olarak cilde eski gençliğin ve elastikiyetin kazandırılabileceğini belirterek, yöntemin cilt yüzeyinde de tek renk tonu oluşumuna katkı sağlanabileceğini ve genişlemiş gözeneklerin ortadan kalkması gibi faydalar sağladığını söyledi.

Uygulanması basit bir yöntem
Tedavinin basit krem anestezisi ile yapıldığına ve herhangi bir ağrı ve acıya neden olmadığına değinen Dr. İlker Aydoğan, “İşlem ortalama 30 dakika sürüyor. Kullanılan ipler 6 ila 8 ay içerisinde kendiliğinden eriyerek kayboluyor. Kalıcılığı 2 - 3 yıldır. İşlemin basitliği karşısında sağladığı fayda inanılmazdır. Örümcek ağı tekniği uygulanan bölgede mikro kan dolaşımı artarak, tamir mekanizmaları harekete geçer ve ciltte kollajen üretimi uyarısına neden olur” dedi.

Karın bölgesinde de uygulanabiliyor
Örümcek ağı tekniğinin özellikle yüzün tamamı ve boyun olmak üzere kol, göğüs, kalça ve bacaklara da başarıyla uygulanabilen bir yöntem olduğunu ifade eden Dr. İlker Aydoğan, yöntemin doğum sonrası karın bölgesinde meydana gelen sarkmalara karşı da uygulanabildiğini vurguladı. Aydoğan, ''Bu yöntemle alın çizgileri, kaz ayakları, kaş, yanaklar, gülme çizgileri, gözaltı torbaları, sarkmış çene, gıdı gibi birçok bölgede kullanılabilir” diye konuştu.

Örümcek ağı tekniğinin cilt dokusundaki etkilerine dikkat çeken Dr. İlker Aydoğan, “Cildin yenilenmesi, organik ipliklerin bağ dokuda oluşturduğu dayanak, iğnenin oluşturduğu uyarım, yara iyileşmesinin hızlı olması, yara oluşumunun kontrollü bir şekilde meydana gelmesi bu etkiler arasındadır” dedi.

Son şeklini 6 haftada alıyor
Tekniğin iyileşme süreci gerektirmediği için uygulamadan hemen sonra kişilerin günlük yaşama dönebildiğini söyleyen Dr. İlker Aydoğan, tam yapışma ve sağlıklı gergin durma görünümünün, uygulamadan hemen sonra fark edildiğini ancak uygulamanın son şeklini alması ve en iyi görünüme kavuşmasının 6 haftalık bir süreçte gerçekleştiğini belirtti.

Dr. Aydoğan, "Örümcek ağı yöntemi, diğer iple askılama yöntemlerinden daha basit olduğu için, komplikasyon oranı çok daha düşüktür. Başka askılama tekniklerinde bazen ortaya çıkabilen “Asimetri” ve ipin asıldığı yerden kurtulması gibi sonuçlar bu yöntemde görülmemektedir” şeklinde konuştu.

2015’in Moda Trendleri

2015-sonbahar-moda
70’lere yolculuk
2014 yılının en popüler filmlerinden American Hustle, 70’ler stilinin en güzel örneklerinden birine sahne oldu. Bu filmle birlikte moda dünyası da 2015 yaz sezonuna 70’lerin unutulmaz tarzıyla “Merhaba” dedi. Tasarımcıların ilham kaynağı 70’ler oldu. İpekler, süet kemerler, gökkuşağı çizgileri, geniş paça pantolonlar, püsküller, büyük çerçeve gözlükler, yüksek belli pantolonlar, tulumlar ve kuşaklı kemerler ile 70’lerin unutulmaz kült parçalarını yeni sezonda da gardırobunuza eklemeyi unutmayın.

16 Ocak 2015 Cuma

Neem yağı nedir, Nasıl kullanılır?

neem-yagi-nedir-nasil-kullanilir
Neem yağı, temel olarak Afrika ve Asya’da yetişen bir ağaç olan neem ağacının yaprakları ve meyvesinin yağının çıkarılmasıyla elde ediliyor ve kozmetikten tutun da böcek uzaklaştırma yöntemlerine ve tarıma kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor. Son yıllarda neem yağını içeren çeşitli kozmetik ürünlerinin ortaya çıkmasının yanında, aktarlarda direkt olarak konsantre yağ şeklinde de satılan bu ürün sayesinde daha güzel hale gelmek de mümkün oluyor.

Bu yağın barındırdığı minerallerin hem cilt için çok faydalı olduğu hem de çeşitli deri hastalıklarına karşı mücadelede etkili bir araç olduğu günümüzde kabul ediliyor. Zira Hindistan’da çok uzun yıllardır kullanılan neem yağı, alerjiler, sivilceler, egzema gibi hastalıklara ve rahatsızlıklara karşı etkili bir korunma ve tedavi olanağı sunuyor. Bu tip rahatsızlıklarla karşılaştığınızda tek yapmanız gereken deforme olmuş bölgenin üstüne arada bir neem yağınızdan sürmek.

Her ne kadar direkt olarak bütün yağın cildinize boca edilmesi önerilmese de, cilt maskenizin içerisine ekleyeceğiniz bir kaç damla neem yağı bile derinizin beslenmesine ve güzelleşmesine yardımcı olacaktır. Temel olarak ölü deriden oluşan saçlarınız için de saç kremlerinize abartıya kaçmamak şartıyla neem yağı eklerseniz daha parlak ve canlı göründüklerine şahit olabilirsiniz.

Cilt tipinden bağımsız olarak bu olumlu sonuçları ortaya koyabilen neem yağı, her ne kadar yenilebilir veya içilebilir olmasa da neem ağacı yapraklarını bulursanız onlarla bir çay da hazırlayabilirsiniz. Bu bitkisel çay hem hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır hem de kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olacaktır.

Eğer direkt olarak neem yağının tüketimine uzak bakıyorsanız, bu yağın kullanıldığı çeşitli nemlendiriciler, bakım jelleri ve şampuanlara da göz atabilirsiniz. Reklam olmaması amacıyla bu ürünlerin ismini direkt olarak vermiyoruz ancak kozmetik mağazalarına ve butiklere uğrayarak bu ürünlerin hepsini kolayca bulabilirsiniz.

Fakat bu yağın bakımsız bir ciltte mucizeler yaratmayacağı da unutulmamalı. En iyi sonuçları elde etmek için günlük cilt temizliğinizi ve bakımınızı aksatmamanız, aynı zamanda sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve sporu da kesinlikle hayatınıza dahil etmelisiniz. Herkese şimdiden bol güzellikler diliyoruz!

15 Ocak 2015 Perşembe

Cildiniz kuruysa yumurta maskesini deneyin

yumurta-aki-maskesi
Kuru cilt probleminiz varsa cildinizin nemlenmesini sağlayacak bu maske tam size göre. Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan, kuru cildinizi yumuşatacak bir maske tarifi...

Malzemeler
Yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı yeşil kil
4 damla lavanta yağını

Nasıl yapılır
Tüm malzemeleri karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Bu maskeyi 20 dakika yüzünüzde bekletin. Ardından yüzünüzü önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın. Bu formülden düzenli olarak yararlanırsanız kuruluk problemi kısa sürede çözülecektir.

Kleopatra'nın güzellik sırları

kleopatra
Güzelliğiyle kralları kendine aşık eden efsane kraliçe Kleopatra'nın en bilinen özelliği, güzelliği ve bakımı için kendine has yöntemleri olmasıydı. Aynı zamanda zekası ve karakteriyle de tarihe adını süslü harflerle yazdırmış Kleopatra'nın güzellik yöntemleri, aslında bugün evde uygulayabileceğiniz kadar basit tariflerden ibaret.

İşte Eski Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın evinizde uygulayabileceğiniz kadar basit ama bir o kadar etkili yöntemleri...

Süt banyosu
Kleopatra’nın banyo suyunu hazırlarken eşek sütü, bal ve badem yağı kullandığı biliniyor. Bu muhteşem banyoyu hazırlamak için 3 bardak sütü (bulabildiğiniz herhangi bir tür süt olabilir) yarım bardak bal ve 5 yemek kaşığı badem yağı ile iyice karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sıcak banyo suyuna bu karışımı ekleyin ve güzellik banyonuzun tadını çıkarın!

Deniz tuzu
Ciltteki ölü deriyi temizlemek için kullanılabilecek en doğal malzemelerden biri de deniz tuzu…Kleopatra da ılık süt banyolarından sonra tüm vücudunu deniz tuzu ile ovarak cildinin daha taze, yumuşak ve canlı gözükmesini sağlardı.

Gül suyu toniği
Cildi nemlendiren ve besleyen gül suyu Kleopatra’nın favori bakım ürünlerinden! İster yüzünüze spreyle püskürtün ister pamukla uygulayın: gül suyu yüzünüzün tazeliğini korumanıza yardımcı olacaktır.

Üzümlü cilt maskesi
Fazla bronzlaşmış ciltler için uygun olan bir maskeyle Kleopatra’nın cildi her daim parlak görünürdü. Maskeyi hazırlamak için bir avuç yeşil üzümü iyice ezin ve üzerine iki kaşık bal ekleyin. Önceden sabunlayıp temizlediğiniz yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar beklettikten sonra güzelce durulayın.

Elma sirkesi
Milattan önce 60 yılı civarında, Kleopatra elma sirkesinin faydalarından haberdardı. Bugün kan dolaşımını artırdığını ve cildin pH dengesini sağlamaya yardımcı olduğunu bildiğimiz elma sirkesi, o yıllarda da yüz temizlerken kullanılırdı.

Kleopatra’nın yüz temizleme suyunu hazırlamak için büyükçe bir kabı ılık suyla doldurun ve içine 1/4 bardak elma sirkesi ekleyin. Leğenin üzerine eğilin ve bu suyla yüzünüzü birkaç defa duruladıktan sonra kendiliğinden kurumasını bekleyin. Yüzünüzü önceden yıkarsanız gözenekleriniz daha açık olacağı için sirke banyosu daha faydalı olacaktır.

Dudaklara aşıboyası, gözlere sürme
Meşhur Kleopatra makyajının püf noktaları; katı yağ ile karıştırılmış aşı boyası ile hazırlanan parlak ruj ve gözleri daha büyük, daha koyu gösteren muhteşem sürme…

Oje yerine kına
Kına tırnakları besliyor, güçlendiriyor ve kendine özgü kırmızı rengiyle boyuyor. Kleopatra da ellerini ve ayaklarını güzelleştirmek için kınadan yararlanmış. Bir kere sürdünüz mü tırnağınız uzayana kadar kaybolmayan bir boya olması sebebiyle günümüzde pek tercih edilmiyor olsa da, faydalarını gözden geçirip bir denemeye değer!

Bal maskesi
Karışık maske tariflerini bilen bilir… Ama iyi bir bal, başlı başına harika bir yüz maskesidir! Kleopatra 39 yaşında öldü ama efsaneler onun her zaman ne kadar genç ve taze göründüğünü anlatır durur. Bunda yüzüne düzenli uyguladığı bal maskesinin de payı olduğu kesin!

Saç bakım maskesi
Kleopatra’nın dillere destan siyah saçları her zaman sağlıklı ve parlak gözükürdü. Uzmanlar onun kullandığına benzer bir saç maskesi için şu tarifi öneriyor: 3 yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı badem yağı (yoksa zeytin yağı da kullanılabilir) bu ikisini güzelce karıştırın ve yeni yıkanmış saçınıza iyice yedirerek 15 dakika bekletin ve durulayın. Yıpranmış saçlara özellikle iyi gelecektir.

Kleopatra’nın yüz kremi
Kraliçe’nin güzellik alışkanlıklarını araştıran uzmanlar, ideal Kleopatra kremi için şu tarifi verdi: iki büyük kaşık balmumunu bir tavada ısıtın, iyice eriyince 2 yemek kaşığı aloe vera suyu, 4 damla gül yağı ve 1 yemek kaşığı badem yağı ilave edin. İçine bir ampul E vitamini de ilave edebilirsiniz. Krem karışımını cam bir kaba alın ve soğuyunca buzdolabında saklayın. 1 hafta içinde kullanmanız gerekiyor. Hem nemlendirici hem de canlandırıcı olan bu kremi gece - gündüz kullanabilirsiniz.

Cildinizin yaşını hesaplayın

cilt_su_guzel_banyo_dus
Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmanın sırrı, yalnızca pahalı cilt bakım ürünlerini kullanmak değil elbette. Aşağıdaki maddeler erken cilt yaşlanmasını tetikleyen etkenler. Kalemi elinize alın ve küçük testimize başlayın! Beslenme alışkanlıklarınızın, yaşam tarzınızın ve genlerinizin rolü oldukça önemli. Size uyan her alışkanlık ve koşul için kendinize 1 puan verin.

- Diyabet gibi kronik hastalıklar
- Osteopenia (düşük kemik yoğunluğu)
- Uzun süreli ilaç tedavisi
- Menopoz dönemi
- 40 yaşından önce cerrahi müdahaleyle menopoz
- Başarısız akne tedavisi geçmişi
- Başarısız rosacea (yanaklarda ve burunda görülen akneye benzer deri hastalığı) tedavisi geçmişi cildiniz mutluluğunuzun aynası
- Solgun, çilli bir cilt
- Gözenekli ya da benli bir cilt
- 35 yaş öncesinde fark edilir derin çizgiler
- Obezite
- Aşırı zayıflık
- Geçmişte zayıf beslenme
- Geçmişte aşırı abur cubur tüketimi
- Katkı maddesi içeren besinlerin aşırı tüketimi ve ya meyve - sebzenin az tüketimi
- Yağlı besinler tüketme
- Sigara kullanmak
- Pasif sigara içicisi olmak
- Aşırı alkol tüketmek
- Geçmişte aşırı spor yapmak
- Hareketsiz bir yaşam tarzı
- Stresli yaşam tarzı Cildiniz mutluluğunuzun aynası
- Kansere dönüşebilecek yaralar ve ya cilt kanseri
- Günde 6 saatten az uyumak
- Geçmişte aşırı miktarda güneş ışınlarına maruz kalma, bronzlaşamamak
- 20 yaş öncesinde su toplayacak şekilde güneş yanığı
- Nadiren güneş koruyucusu kullanmak
- Solaryuma girmek
- Yetersiz ve hijyenik olmayan cilt bakımı ya da nemlendirici kullanmamak
- Annenizin cildinin erken yaşlanmış olması

Sonuçlar
Elde ettiğiniz puanları toplayın ve aşağıdaki sonuçlara göre cildinizin gerçek yaşını öğrenin. Eğer toplama işlemi sonucunda elde ettiğiniz puan tablosu;

21'den 30'a kadarsa: Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 10 ekleyin. Ortaya çıkan bu yaş cildinizi ne kadar ihmal ettiğinizi ortaya koyuyor.

14'ten 20'ye kadarsa: Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 6 ekleyin. Yeterli derecede sağlıklı bir yaşamınız olmasına rağmen, yaşam tarzınızda değiştirmeniz gereken bazı alışkanlıkların olduğu gerçek.

6'dan 13'e kadarsa: Cildinizin gerçek yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 3 ekleyin. Gerçek yaşınız ve cilt yaşınız arasında çok fazla bir fark olmamasına karşın, bazı sağlıkalışkanlıklarına yoğunlaşmayı ihmal etmeyin.

0'dan 5'e kadarsa: Cildiniz gerçek yaşınıza eşit. Tebrikler! Sağlıklı yaşlanıyorsunuz ve cildiniz sağlıklı yaşamınızın bir aynası adeta.

14 Ocak 2015 Çarşamba

Menekşe yağının mucizevi faydaları

menekse_yaginin_mucizevi_faydalari
Bakımlı, ışıl ışıl parlayan bir cilt ve bunun yanında sağlıklı görünen pırıl pırıl parlayan saçlar herkesin gözdesidir. Artık pırıl pırıl görünen, bakımlı ve sağlıklı saçlara menekşe yağı sayesinde kavuşmak çok kolay. Ayrıca saçlarınızın yıllar geçtikçe dökülmesine de dert yanmayın. Saç dökülmesini de bu şifalı bitkinin yağı engeller. Saçları uygun nem seviyesinde tutar ve onlara canlılık kazandırır. Saçlarınız bunların sonucunda harika bir görünüm kazanır.

Cilt hastalıklarına birebir

Birçok insan cilt hastalıklarından da yakınmaktadır. Kendiliğinden açılan ve deride oluşan yaralar cildin pürüzlü ve kötü görünmesine neden olabilir. Cilt hastalıklarına bu şekilde sahip olmak herkesin canını sıkar. Menekşe yağı da özellikle aloe vera gibi cilt hastalıkları için birebirdir.

Başta sedef hastalığı ve egzama olmak üzere birçok deri hastalığı için bu şifalı bitkilerin jellerini, özlerini ve yağlarını kullanabilirsiniz. Şifanızı bulmak bu şifalı bitkiler sayesinde kolaylaşacaktır.

Nasıl uygulanır
Cilt ve saç diplerine menekşe yağı uygulanırken masaj yapar gibi sürülerek uygulanmalıdır. Menekşe yağı saçların parlamasını ve saçların canlanmasını kullanıldığında sağlar. Çok geçmeden muhteşem parlaklığı siz de göreceksiniz. Kullanımını düzenli yaptığınız takdirde çabuk kırılan, yıpranan ve bakımsız gibi görünen saçlardan kurtulmanız mümkün olur.

Büyük Göğüsler İstiyorsanız Bu Besinleri Tüketin!

gogusegzersizi
Hisar Intercontinental Hospital Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Özdemir daha büyük göğüslere nasıl sahip olunabileceğini anlattı.

Gelişmemiş, yeterli büyüklüğe ulaşmamış meme dokusunun, çeşitli hormonal düzensizliklerle ‘içi boşalmış’, sarkmış meme görünümü ya da asimetrilerin kadınlarda şikayete neden olarak özgüven kaybı yarattığını belirten Op. Dr. Özdemir; ‘Bu problemleri olan kadınlar çeşitli yiyeceklerle kendilerine terapi uygulayarak, egzersiz ve masaj ile göğüs dokularını büyüterek güzelleştirebilirler. Kadınlık hormonu olan östrojenler meme büyümesine yardımcı olurlar. Ergenlik çağında ve hamilelik sırasında olan meme büyümesi ve gelişiminin önemli bir kısmı bu hormonlar sayesinde gerçekleşir. Bu nedenle östrojen hormonlarının vücutta artmasını sağlayan yiyecekler, meme büyümesinde de ekili olur. Bitkilerde bulunan fitoöstrojen adı verilen maddeler vücudumuzdaki doğal östrojen benzeri moleküllerdir. Teorik olarak bunları içeren yiyeceklerin tüketilmesi meme gelişmesine katkıda bulunur.’ diye konuştu.

Büyük Göğüsler İstiyorsanız Bu Besinleri Tüketin!
Günümüzdeki bilim ve teknolojinin sağladığı imkanlar doğrultusunda en kesin ve kalıcı meme büyütme yöntemi estetik cerrahidir. Özellikle meme dokusu vücuduyla orantısız şekilde çok küçük, hamilelik ve doğum sonrası ‘memelerin içinin boşalması’ ve sarkma şikayeti olanlarda silikon meme protezleriyle meme büyütme ameliyatı kaçınılmaz cerrahi seçenek olarak önümüze çıkar. Meme dokusunun şekli ve büyüklüğü genetik olarak ve çeşitli hormonların etkisiyle belirlenir. Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış, sadece meme dokusuna etkisi olan ve meme büyümesi ile şekil güzelliği sağlayan bir yiyecek bulunmasa da bazı yiyecekler kilo aldırması sayesinde meme dokusunun da yağlanmasını sağlar. Sağlıklı bir yaşam için her besini içeren dengeli beslenme şarttır.

• Süt ürünleri ve soya daha büyük göğüsler için etkilidir. Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanın.
• Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır.
• Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeyi uyarır.
• Barbunya, karnabahar, brokoli, pancar, salatalık, havuç, domates, mantar, Brüksel lahanası, mercimek, kereviz, yeşil fasulye, soğan, börülce, nohut, bezelye tüketimi vücut kıvrımlarının gelişmesi için etkilidir.
• Daha dolgun göğüsler için elma, kiraz, şeftali, üzüm, kavun, armut gibi meyveler tüketin.
• Tam buğday, kahverengi pirinç, buğday tohumu, fasulye filizi, zeytin, kuru erik, yulaf ezmesi meme sağlığı için yararlıdır.
• Çemen otu, rezene, çavdar, karanfil, zencefil, hintsafranı karışımının az miktarlarda kullanılması meme boyutunu artırmaya yardımcı olur.

13 Ocak 2015 Salı

Kelliğe Lavantalı Çözüm

sac_dokulmesi
Başta erkekler olmak üzere saç dökülmesinden yakınanların imdadına bitkiler yetişiyor. Kalıtım ve iç salgı bezlerinin çalışmasına bağlı olarak gelişen saç dökülmesi ilaçlarla tedavi edildiği gibi, bazı bitkilerle de önlenebiliyor.

İşte uzmanların saçları kurtaracak bitkiler ve bu bitkilerin kullanımıyla ilgili önerileri:

- Aynı oranda ince kıyılmış ya da havanda dövülerek toz haline getirilmiş lavanta çiçeği, biberiye, ısırgan otu tohumu, armut yaprağı, dulavrat otu kökü ve ceviz yaprağını kaynatın. Daha sonra yarısını süzerek saçlarısodyumlu sabunla yıkayıp normal su ile durulayın.Ardından kalan suyu süzüp saçlara firiksiyon yapın. Firiksiyondan 5 dakika sonra normal su ile saçı durulayın. Günaşırı uygulayın.

- Bir litre suya bir avuç ince kıyılmış ısırgan otu katıp kaynatın. Süzerek akşamları yatarken saçlara firiksiyon yapın.

- Bir litre suya iyice sövülmüş iki çorba kaşığı akça ağaçkatıp kaynatın. Süzdükten sonra gün aşırı saç derisini bu su ile yıkayın.

- Bir miktar pazı ile bir adet iri soğanı mikserde geçirin.Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp özsuyu ile bir su bardağı balı iyice karıştırın. Akşam yatarken saçlara firiksiyon yapın. Sabah saçları katranlı sabunla yıkayın. Günaşırı uygulayın.

- Bir litre üzüm sirkesi ile bir avuç nergis kökünü kaynatıp soğutun. Süzdükten sonra bu su ile saçları yıkayıp durulayın.

- Bir litre suya ince kıyılmış bir avuç mersin yaprağı katıp kaynatın. Süzüp soğuk suyla ılıtıp saçları ve saç derisine firiksiyon yapın.

11 Ocak 2015 Pazar

Diş lekeleri neden olur

saglikli-ve-guzel-dislerin-sirri-tukurukte
Dişlerdeki lekeler, iyi bir ağız bakımı yapılmadığının işareti olarak kabul edildiğinden çoğu kişi için rahatsızlık vericidir. Kötü ağız hijyeni, sigara kullanımı ya da tükettiğimiz besinler kadar dişin yapısını içten etkileyen yaşlanma, uzun süreli antibiyotik kullanımı da diş lekelerine neden olabiliyor.

Diş lekelerinin nedenleri

- Kötü ağız hijyeni dişlerin çevresinde bakteriler ve yiyecek artıklarından oluşan yapışkan ve renksiz bir bakteri tabakası olan plaklar, iyi temizlenmediklerinde, dişlere yapışarak zaman içinde dişlerin sararmasına neden olur.

- Çay, kahve gibi içecekler, köri gibi baharatlar içerdikleri kafein ve doğal renklendiriciler nedeni ile dişlerde leke bırakır.

- Gazlı içecekler içindeki asit nedeniyle kırmızı şarap ise yoğun renginden ötürü dişlerde lekelenmeye neden olur.

- Enerji içecekleri ve hazır gıdalarda bulunan gıda boyaları diş lekelerine sebep olur.

- Bazı antibiyotikler ve demir tabletleri de leke oluşturur.

- Yaşlandıkça incelen diş minesi zaman içinde dişlerde kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olur.

- Sigara içmek dişlerdeki lekenin en temel sebeplerindendir.

Önleminizi baştan alın
Günlük ağız bakımına yeterince özen göstermek diş lekelerini daha oluşmadan engellemeye yardımcı olur. Bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma uygun bir ağız gargarası, fırça ve diş ipi kullanımı günlük etkin bir ağız temizliği sağlar ve diş lekesi oluşumunu engeller.

Vücudu sıkılaştıran formül

vucut-catlaklari-nasil-onlenir
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için yaptığınız diyeti bir süre sonra bıraktığınızda eğer spor da yapmıyorsanız vücudunuzun bazı bölgelerinde sarkmalar olması çok doğal bir sonuç. Bu durumdan kurtulmak için öncelikle hareketli bir yaşam tarzını benimsemenizin gerekli olduğunu söylemeliyiz. Spor salonlarına gitmek için vakit bulamıyor olabilirsiniz, öyleyse evinizin rahat ortamında yapabileceğiniz egzersizleri öğrenerek işe başlayın.

Ayrıca tekrar diyete başlamasanız bile en azından beslenmenize özen göstermelisiniz. Zararlı atıştırmalıklara ya da fast foodlara bir sınırlama getirmenizde fayda var.

Vücudunuzu lavantayla sıkılaştırın
Siz görevlerinizi yerine getirdikten sonra Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'nın bu formülü de vücudunuzu sıkılaştırmanızda oldukça yararlı olacaktır.

İşte vücudu sıkılaştıran lavanta formülü:
Malzemeler

1 kâse deniz tuzu
2 çorba kaşığı yulaf unu
2 çorba kaşığı öğütülmüş lavanta
1 çorba kaşığı susam yağı
1 yumurtanın akını

Nasıl uygulanır
Tüm malzemeleri karıştırın. Bu karışımı vücudunuzun sarkan bölgelerine yayın. Bir süre beklettikten sonra ovarak çıkarın.

Not: Bu formülün ardından uygulamanız gereken bir kür daha var. Eşit miktarda portakal suyu, üzüm suyu, limon suyu, elma suyu ve bir çorba kaşığı balı karıştırın. Bu karışımın içine sütte pişmiş ve ezilmiş 2 diş sarımsak da ekleyin. Karışımı tüm vücudunuza sürün. 20 dakika bekletip yıkanın. Bu formülü fırsat buldukça uygulayın.

Entele Otunun Faydaları

entele-otu
Ender Saraç 26-4-2013 tarihli programında entele otundan bahsetti. Entele otu saçların hızlı uzamasına, parlak ve canlı olmasına sebep oluyor.
Entele otunun diğer İsimleri : Bit Otu, Entel Otu, Hazeran, Mevzek, Papaz Otu, Göz Soğanı, Sabadilla, Sabadille, Sabadilla officinalis
İlk defa İspanyol doktor Monardes 16. yüzyılda Meksika’da kullanılmaya başlanmış sonrada 1726 yılından itibaren Fransızlar tarafından Sabadilla tohumlarından elde edilen tozla bitlere karşı tedavi denemesine başlanmıştır. Sabadilla İspanyolca arpa anlamına gelir, çünkü bitkinin tohumları Arpaya benzemektedir. Türkiye’de Mevzek otu ve Sabadilla bitotu diye de anılmaktadır, fakat iki bitkinin hem botanik yapıları, hem de kullanılış şekilleri oldukça farklıdır.

10 Ocak 2015 Cumartesi

Doğal yollarla sarışın olma formülleri

Estetik-ve-Güzellik
Kadınlar saç boyamayı tercih etmez. Kadınlar daha doğal yollarla saçlarını boyatmak ister. Kozmetik sektörü bu konuda çok gelişti ama gelin görün ki hala saçları yıpratmayan, dibi gelmeyen boya yok. Oldu da biz mi boyamadık sanki?

Bu yüzden hâlâ birçok kadın saç boyalarına kuşkuyla yaklaşıyor. Boyamak istemiyor ama sarışın olmak istiyor. Olmasın mı? Olsun!

Saç açıcı spreyler: İçerisinde açıcı bulunan bu saç spreyleri saçların rengini açmakta oldukça başarılı. Eğer siyah ya da koyu kahve saçlara sahip olan kişiler saçlarını karamel ya da bakır gibi renklere döndürebilir ama saçları sarıya çalan kumrallarda etkisi çok net bir şekilde görülecektir.

Bu ürünler saçlarınıza zarar vermez demiyoruz, içerisinde açıcı olduğu için kesinlikle verecek ama dibinin gelmemesi sizin elinizde, yoğunluğunu ayarlamanız sizin elinizde. Bu nedenle kullanımı çok pratik, verdiği etki de çok hoş.

Papatya suyu: En bilindik yöntem. Peki gerçekten işe yarıyor mu? Evet yarıyor! Saçlarınızı papatya suyuyla yıkayıp güneşte kuruttukça saç renginizin doğal yollarla, hiçbir zarar görmeden açıldığını göreceksiniz. Tabii ilk yıkamada sonuç beklemek komik olur. Saçlarınıza biraz zaman verin.

Şampuan: Evet şampuanla da saçlarınızın rengini sarartmanız mümkün. Bazı kozmetik markaları, saçlarınızı doğal yollarla açacak şampuan serileri üretiyor. Saçlarınız sarı tonlarında boyalıysa ya da doğal hali sarıya çalan bir renkse düzenli kullanımda saçların rengini açıyor ve sizi yavaş yavaş bir sarışın yapıyor.

6 Ocak 2015 Salı

Kusursuz bir cildin 4 sırrı

ciltguzelligi
Bazı özellikler bazı insanlara doğuştan gelir. Matematik yeteneği, girişkenlik, müzik kabiliyeti, ve kadınların en çok ilgi alanına giren, mükemmel ciltler. Ancak her ne kadar 'seçilmiş birkaç kişi' doğuştan kusursuz tene sahip olsalar da, bakımla cilt güzelliğini geri kazanmak mümkün.

Peki kusursuz cilde sahip kadınların sırlarını öğrenmek ister misin?
Kural 1: Doğru şekilde beslenin
Yediğiniz gıdaların cildinizi etkileyebileceğini eminiz ki zaten biliyordunuz. Peki içeceklerin de aynı şekilde etkili olabileceğini duymuş muydunuz? Ağır alkol alımı, cildinin nem oranını azaltarak olduğundan daha yaşlı görünmenize neden olur. Sıvılardan bahsetmişken, mutlu bir cilt için bolca su tüketmeyi de unutmamalısınız.

Kural 2: Uyku düzeninize özen gösterin
Güzellik uykusundan söz açmışken, uykunun yalnızca iyi cilt görünümü için gerekliliğinden söz etmiyoruz. Bunun arkasında bilim var. Uyku yalnızca cildinizi değil, zihninizi ve bedeninizi de yeniler. Yeterince uyku aldığınızda, kendinize daha çok bakmış olacaksınız. Üstelik cilt bakım rutininize de zaman kalacak!

Kural 3: Cilt bakım rutininize sadık kalın
İnternette cilt bakım rutininizin nasıl olması gerektiğini anlatan bir sürü bilgi var. Üstelik, yüzünüzü düzenli yıkayıp nemlendirmeniz gerektiğini de zaten biliyorsunuz. Ancak cilt bakım rutininiz için doğru ürünleri mi seçiyorsunuz? Hangi kremi ne zaman kullanacağınızı bilmek biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama aslında son derece basit. İyi bir serum ise cilt ihtiyaçlarının tümüne cevap verecek.

Kural 4: Güneşten korunun
SPF'in önemini biliyorsunuzdur. Cildiniz kışın dahi hatta kapalı alanlarda bile güneşin zararlı ışınlarından etkilenip yaşlanma belirtileri gösterebilir. Makyajınıza SPF etkili bir BB krem ekleyerek, hem güneşin etkilerinden korumuş, hem de nemlendirmiş olursunuz. Göz çevresindeki hassas deriyi korumak için güneş gözlüğü kullanmaktan da çekinmeyin.

4 Ocak 2015 Pazar

Çarpık bacak estetiği nedir. Nasıl yapılır?

bacaklarinizi_uzun_gosterecek_tuyolar
Çarpık bacaklar bilhassa bacak bölgesini gösteren kıyafetleri tercih eden kadınların en çok şikayet ettikleri estetik rahatsızlıklar arasında yer almaktadır ve bu bölgedeki çarpıklık zaman zaman pantolon kullanımında bile farkedilebilecek şekilde olmaktadır. Elbette özel hayatta eşine güzel görünmek isteyen kadınların dahi çarpık bacaklardan şikayet etmesi mümkün ve dolayısıyla estetik cerrahi de bu soruna bir çözüm bulmuş durumda. Onlarca yıldır gelişen teknikler ve malzemeler sayesinde artık bu durumun daha da kolay bir şekilde ortadan kaldırılabildiğini de belirtmek gerek.

Çarpık bacakların düzeltilmesi için çeşitli yöntemler kullanılabiliyor ve bu yöntemler hastanın durumuna göre belirleniyorlar. Yağ dokusu eksikliğinden kaynaklı çarpık bacaklarda yağ transferi yapılırken, kemikten kaynaklanan çarpıklıklarda ise protez takılması gibi yöntemlere başvurulabiliyor. Bu sebeple estetik cerrahınızla konuşurken neden çarpık bacaklarınız olduğu konusunda ona karşı açık olmanız ve gerekli tetkiklerin tamamlandığından emin olmanız gerekiyor.

Bilhassa merdiven altı operasyonlar yapan yerler ve güzellik merkezlerinden bu konularda uzak durmanızı öneriyoruz. Zira uygun cerrahi müdahale yapılmadığında çarpık bacaklardan kurtulabilmek için çok daha büyük sağlık sorunlarıyla başbaşa kalınabiliyor.

Hangi uygulamanın yapılacağına karar verildikten sonra operasyon genellikle lokal anestezi ile gerçekleştirilir ve hasta operasyon sırasında uyanık kalır. Bir kaç günlük istirahat sürecinin ardından hasta normal hayatına geri dönüş yapabilir ancak bu konuda bazı kısıtlamalar da mevcuttur. Zira spor yapmak, vücut geliştirmek, aşırı zorlama gibi durumlardan kaçınılarak operasyon yapılan bölgenin kendini toplamasına müdahale edilmelidir. Her hastaya özel olan bu durum doktor tarafından zaten bildirilecektir.

Her ameliyattan önce olduğu gibi bu ameliyattan önce de sigara ve alkol tüketimini bırakmak, zorunlu olmayan ilaçların alımını durdurmak ve genel sağlığa dikkat etmek gerekmektedir. Doktorunuzu varolan kronik hastalıklarınız konusunda da bilgilendirerek ameliyat sırasında gelişebilecek komplikasyonlara karşı gerekli önlemleri almasına yardımcı olmalısınız.

Çarpık bacak estetiği ameliyatının standart ameliyatlardan daha fazla riski mevcut değil ancak iç organlara göre çok daha yüzeysel ve dış bir operasyon olması nedeniyle bu risklerin olabildiğince düşük olduğunu da unutmamak gerek. Konu hakkında daha fazla ve daha net bilgiler alabilmek için doktorunuza danışmayı da kesinlikle unutmayın.

Vücudunuzun alarm sistemi: Sivilce baskını

sivilce
Vücut derisinin iç organlarda yaşanan birçok hastalığın izlerinin ciltte önceden kendini gösterdiğini belirten Türkiye Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Metin Oğuz, “Son yıllarda çokça artan ve yanlış beslenme sonucu oluşan atıştırma kültürü ve özellikle şekerli gıdalar, içecekler bazı hastalıkların daha sık görülmesine neden olmaya başladı.

Çarpık bacak estetiği nedir. Nasıl yapılır?

bacaklarinizi_uzun_gosterecek_tuyolar
Çarpık bacaklar bilhassa bacak bölgesini gösteren kıyafetleri tercih eden kadınların en çok şikayet ettikleri estetik rahatsızlıklar arasında yer almaktadır ve bu bölgedeki çarpıklık zaman zaman pantolon kullanımında bile farkedilebilecek şekilde olmaktadır. Elbette özel hayatta eşine güzel görünmek isteyen kadınların dahi çarpık bacaklardan şikayet etmesi mümkün ve dolayısıyla estetik cerrahi de bu soruna bir çözüm bulmuş durumda. Onlarca yıldır gelişen teknikler ve malzemeler sayesinde artık bu durumun daha da kolay bir şekilde ortadan kaldırılabildiğini de belirtmek gerek.

2014 Yılının En Çok Okunanları

kozmikbakim
2014 yılı içerisinde siz değerli üyelerimiz tarafından en çok okunan yazıları aşağıda sizlere sunuyoruz ve sayacı sıfırlıyoruz. Bakalım 2015 yılında en çok neyi okuyacaksınız.

Makyaj fırçalarının kullanım kılavuzu

hangi_makyaj_fircasi_ne_ise_yarar
Konu makyaj fırçası olunca, doğal kıllı, yumuşak kıllı, konik şeklinde olanlar derken onlarca farklı seçeneğiniz var ama muhteşem bir makyaj için hangilerini tercih etmelisiniz? Eğer siz de makyajınızı tek fırçayla tamamlayanlardansanız, bugünkü dersimize mutlaka göz atmalısınız.

Güzellik iksiri yerine geçen 4 besin

Pratik-Guzellik-Bilgileri
Güzel bir cilde sahip olmak neredeyse her kadının hayalidir. Sabah aynaya baktığında kusursuz, ışıl ışıl bir cilt ve saç görmeyi hangi kadın istemez ki?

Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

evde-dudak-bakimi-nasil-yapilir
Dudaklarımızım genel görünümümüz üzerinde ne kadar büyük bir etkisinin olduğu ortada. Zira güzel görünen dudaklara sahip olan kadınların hem kendi cinsleri hem de karşı cins tarafından çok daha çekici bulundukları hem de bunun beraberinde getirdiği özgüvenin gülümsemeleri bile daha etkileyici bir hale getirdiği biliniyor. Ancak pek çok kadın maalesef kendi yüzüne, dudaklarına veya makyajına uygun bir dudak makyajı yapmıyor ve güzel görünen dudakların potansiyelinin kaybolmasına neden oluyor. Dudak makyajı nasıl yapılır diyenler için bir kaç püf noktaya sizler için değinmeye karar verdik ve elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.

Yorgunluğa rağmen ayakta kalmanın 10 yolu

kronik_yorgunluk
1. Ayağa kalk ve hareket et
Rahat ve sıcak bir pozisyonda oturmak ayık kalmanıza pek yardımcı olmayacaktır. Uyuşuk ve uykulu hissettiğinizde, ufak bir yürüyüş mucizeler yaratabilir. Yapmak istediğiniz son şey gibi gözükebilir ama yorgun olduğunuzda ‘ayakta’ kalmanızın en iyi yollarından biridir.

Susamla yatak odanıza hareket gelsin

ask_seks_cinsellik
Yüzyılardır sofralarımızda bulunan ve sağlığa pek çok faydası olan susam, vücuda enerji veriyor. Uzmanlar susamın bu özelliği ile cinselliğe de katkı sağladığını belirtiyor. Yağ oranı ve enerji değeri çok yüksek bir besin olan susamın protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineraller ve B Vitaminleri açısından çok zengin olduğunu söyleyen uzmanlar susamın diğer faydalarını şöyle sıralıyor;

2 Ocak 2015 Cuma

Güzellik iksiri yerine geçen 4 besin

Pratik-Guzellik-Bilgileri
Güzel bir cilde sahip olmak neredeyse her kadının hayalidir. Sabah aynaya baktığında kusursuz, ışıl ışıl bir cilt ve saç görmeyi hangi kadın istemez ki?

Yapılan araştırmalara göre çiğ tüketilen bazı besinler güzellik iksiri görevi görüyor. Özellikle kadınlara önerilen bu besinler, saçları ve cildi güçlendirerek, bakım yapıyor. Düzenli tüketildiğinde ise cildin güzelleşmesini sağlıyor.

İşte yeni yılda güzelleşmek isteyenler için bakım uzmanı besinlerden bazıları...
Papaya: İçeriğindeki doğal enzim ve amino asit sayesinde, beyindeki mutluluk hormonunu arttırır. Düzenli olarak tüketildiğinde içerdiği mineraller sayesinde cilde nem kazandırır.

Keten tohumu: Kanserden kabızlığa, öksürük ve ses kısıklığından sedef hastalığına kadar çok geniş bir etki alanı vardır. Keten tohumu yağı düzenli olarak saçlarda kullanıldığında, saçlardaki birçok sorununun giderilmesine yardımcı olur.

Zeytin: Safrayı artırıp, karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Yaprakları ile kabukları, yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürür. Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak saçlara ve cilde gereken vitamin ve minerallerin ulaşmasını sağlar.

Roka: İştah açıcı, uyarıcı, kuvvet verici ve öksürük kesici özelliği vardır. Ayrıca afrodizyak özelliği de mevcuttur. Safrayı artırıp, karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Yaprakları ile kabukları, yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürür. Vücuttaki fazla yağlanmasını atılmasını sağlarak, saçların ve cildin nem dengesini sağlar.