26 Şubat 2014 Çarşamba

Öpülesi dudaklar için öneriler

Makyaj-hatalari
Sevgilinizin yanına gittiğinizde öpüşmekten çekiniyorsanız size önerilerimiz var. Öncelikle öpüşmeyi garantilemek istiyorsanız ağız sağlığına dikkat etmeniz gerekir ve tabi dudak bakımınıza.

İşte öpülesi dudaklar için dikkat etmeniz gereken öneriler...
Su için : Su, ağzınız ve vücudunuz için en sağlıklı içecektir. Su içtiğinizde ağzınızın içi temizlenir ve çürük riski de azalır. Ancak şekerli ve asitli sular içmemeye özen gösterin. Bu sular diş çürümesini hızlandırır ve diş etlerine hasar verir.

Şekersiz sakın çiğneyin : Tükürük, ağız kokusuna karşı en önemli silahınızdır. Ağzınız kurudukça daha fazla kokar. Sabahları nefesinizin kokmasının sebebi budur. Gece en az miktarda üretilen tükürük nedeniyle ağzınız kokar. Şekersiz sakızlar tükürük üretimini arttıracağı için ağız kokusuna karşı etkilidir.

Tarçın ile nefesinizi yenileyin : Tarçın, ağız kokusuna karşı çok etkili bir baharattır. İçerisinde bulunan ve kokuyla savaşan maddeler bakteri oluşumunu da engeller.

Kahve, kırmızı şarap ve çay tüketimini azaltın : Bu içecekler dişte lekelenmelere neden olur. Dişin dış kısmında meydana gelenler temizlenebilirken içeride meydana gelen renk değişimleri kalıcıdır. Bu nedenle bu içecekleri pipet kullanarak içmenizi öneririz.

Sigarayı bırakın : Sevdiğiniz size söylemese de biz söylüyoruz: Ağzınız kül tablası gibi kokuyor! Taze ve ferah bir nefes için sigaradan vazgeçin.

Su Tedavisi – Su Kürü – Hidroterapi – Bitkisel Banyolar

cilt_su_guzel_banyo_dus
Şifalı Bitki Banyosu Hidroterapi hastalığın tedavisi için suyun kullanılması “su tedavileri” için ihtimamla hazırlanmış sağlık kap­lıcaları tesislerine sahip olan Avrupa’da çok popülerdir. Bunlar sık­lıkla suyun doğal iyileştirici gücünü arttırmak için veya vücut üzerinde özel etkiler üretmek için mineral suyu ve şifalı bitki banyoları içerirler.

Siz iyileştirici banyoları almak için birkaç basit gereçle, onların faydalarını evde elde edebilirsiniz. Tüm veya kıs­mi şifalı bitki banyoları, banyo küvetinden göz kadehine kadar her şekil ve boyutta gerçekleştirilebilir.

Temel olarak onlar, bitki haşlamaları veya kaynatmalarının ilave edildiği banyolardır. Kullanılan bitkiler ve ısıya bağlı olarak, bu tür banyolar beyni ve vücudu sakinleştirebilir veya uyarabilir, gözenekleri açar veya kapatır, iltihaplanmayı, kaşıntıyı veya ağrı­yı giderir ve başka değişik etkiler yapar.

Tam bir banyoya ilave etmek için bir haşlama yapmak için her halükarda birkaç gram­dan kilolarca bitki kısımları demet yapılır veya bir ipek veya baş­ka bir bez torba içine dikilir ve sonra bir litre veya daha fazla su­da kaynatılır. Kısmi banyolar için, tek fark daha küçük miktarların (genellikle tam banyonun üçte biri kadar) kullanılmasıdır.

Banyo­yu alırken, daha fazla özelliği elde etmek için torbayı suyun içine koyabilirsiniz ve sıkı bir keselenme için onu şifalı bitki “banyo ke­sesi” gibi kullanabilirsiniz.

Tırnak Mantarının Oluşumunu Önlemek İçin Öneriler

tirnak-eti-soyulmasi
Tırnakların kalınlaşması, tabaka tabaka ayrılması ve renk değiştirmesi sonucu ortaya çıkan bir ra­hatsızlıktır.
Tırnaktaki mantar, tırnağın kendi rengini kaybedip hafif hafif sanlaşmasıyia başlar ve devam ettikçe tırnak iyice sertleşir ve yavaş yavaş şekiini değiştirir. Zamanla tırnak kolay kırılabilir bir duruma geldiğinde ay­rılıp düşebilir.

Tırnak mantarının oluşmasını engellemek için ellerin ve ayakların, parmak aralarının sürekli temiz tutulması gerek­mektedir. Bazı öneriler:

a) Bir tutam keten tohumu üzerine yeteri kadar sirke ilave edilerek karıştırılır. Merhem kıvamına geldikten sonra tırnaklara sürülür.

b) Birer çay bardağı kına, nar ağacı külü, nar kabuğu ve sarısabır bir kaba konur. Yeteri kadar iç yağı ilave edi­lerek karıştırılır. Merhem kıvamına geldikten sonra tır­naklara sürülür.

25 Şubat 2014 Salı

Sürekli kuruyan cilt için bakım önerileri

Cilt-Bakim-Onerileri
Hemen hemen hepimiz kış aylarının gelmesiyle birlikte sertleşen hava koşullarından dolayı yaşadığımız cilt kuruluğundan şikayet ederiz. Peki cildimizin kurumaması için nasıl önlemler almalıyız?

Kış döneminde havadaki nem kaybı, kalorifer sisteminin havadaki su ve nemi azaltması ve soğuk hava dolayısıyla terlemedeki azalma, cilt kurumasını artıran nedenlerdir. Dermatoloji Uzman Dr. Zerrin Baysal, cilt kuruluğu için pratik öneriler sunuyor:

• Sıcak su ile banyo yapmayın. Özellikle her gün yıkanma alışkanlığı olan kişilerin yıkanma sıklıklarını azaltmaları gerekir.

• Yıkanırken kullandığınız ürünlerin mutlaka doğru ürünler olmasına dikkat edin. Kurutmayan sabunlar, şampuanlar kullanın, bunun için de ürünlerin gliserin, lanolin ve buna benzer yağ içerikli olanlarını seçin.

• Yıkandıktan sonra cildinizi çok kurulamayın ve hafif nemliyken cilt tipi için uygun olan nemlendiriciler uygulayın.

• Ortamı nemlendirmek de cilt kuruluğunu azaltmaya katkıda bulunur. Kalorifer peteklerine konulan su kapları ya da ıslak havlular, buhar aletleri gibi önlemler alabilirsiniz.

• Bol su içmenin mutlaka yararı var ama birçok kişinin aklında olan "Az su içiyorum, o yüzden cildim kuru" fikri de yanlış.

• Cilt kuruluğunu önlediği düşünülen bazı gıdaların (fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, balık, havuç, ıspanak vs...) fazla tüketilmesi yine kuruluğu önlemede yardımcı.

Saçların Parlamasını Sağlamak

parlak-sac-tarifleri
Rendelenmiş yeşil ceviz kabukları, pazı yaprakları ile birlik­te yarım saat süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı­ya, şampuan kıvamına gelinceye kadar yumurta sarısı ilâve edilerek limon suyu ile çırpılır. Tedavi süresince, hazırlanan bu şam­puan ile saçlar yatmadan önce yıkanır.

Badem yağına, şampuan kıvamına gelinceye kadar yumur­ta, sarısı ilâve edilerek limon suyu ile çırpılır. Hazırlanan şampu­an ile saçlar günaşırı yıkanır.

Sinameki bitkisinin kökleri suda yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamına gelinceye kadar yumurta akı ilâve edilerek susam yağı ile çırpılır. Hazırlanan şam­puanla saçlar sık sık yıkanır.

Saçları Kuvvetlendirmek

MenekseYagiveSacBakimi
Hamame otunun kök ve yapraklan, demlenmiş çay suyun­da yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şam­puan kıvamına gelinceye kadar yumurta sarısı ilâve edilerek pa­muk yağı ile çırpılır. Hazırlanan şampuanla saçlar günaşırı yıkanır.

Dalından toplanan karadullar, demlenmiş çay suyunda on da­kika süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamı­na gelinceye kadar yumurta sarısı ilâve edilerek pamuk yağı ile çır­pılır. Hazırlanan bu şampuanla yatmadan önce saç banyosu yapılır.

Gelincik yapraklan, tohumları ile birlikte yirmi dakika süre­yle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, şampuan kıva­mına gelinceye kadar yumurta akı ilâve edilerek pamuk yağı ile çırpılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkanır.

24 Şubat 2014 Pazartesi

Cildi Arındırmanın Özel Yöntemleri

kuru-ciltler
Belli etkenlerden dolayı yıpranan cildiniz cansız ve donuk mu görünüyor? Siyah noktalar ve sivilceler canınızı mı sıkıyor?

Cildimizde 2 ile 4 haftada bir yeni bir deri tabakası oluşuyor. Üst tabakadaki ölü deri dökülüp yerini taze hücrelere bırakıyor. Böylece cildimiz yenileniyor, canlanıyor. Bazen cilt tipi ve yaşına göre üst deri tabakasının dökülmesi ve cildin yenilenmesi daha zor olabilir. Bu da hiç kimsenin istemediği cansız ve donuk görünümlü bir cilde sebep olur. Siyah noktalar ve sivilceler de oluşabilir. Cildi canlandıran ve destekleyen arındırıcı ürünler işte bu yüzden önemli. Şimdi gelin konuyu biraz daha detaylı açıklayalım.

Ekfoliyasyon nedir?
Evde rutin olarak yaptığımız cilt bakımının önemli bir bölümü olan arındırıcıları 'eksfoliyator' veya 'scrub' olarak tanımlıyoruz. Yüz eksfoliyasyonunda çok küçük, yuvarlak yapılı ve ince arındırıcılara sahip ürünler kullanmak gerekiyor. Çok ince kristal mikro yapılı malzemeler içeren mikrodermabrasyon ürünleri daha kuvvetli ve etkili şekilde ölü dokuyu ciltten arındırır. Vücut bakımında kullanılan arındırıcılar ve scrub'larda tuz, şeker veya doğal kaynaklı (kayısı çekirdeği, ceviz kabuğu gibi) malzemeler içerir. Kayısı çekirdeği veya ceviz kabuğu içeren vücut ürünleri yüzde mikro yırtıklara neden olabileceği için kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim.

Ekfoliyasyonla cildi arındırmak neden önemli?
Genç ciltler doğal döngüsünde ölü hücreleri kendiliğinden atıyor. Cildin tipine göre yüzeyde bulunan ölü tabakanın kalınlığı değişkenlik gösterebiliyor. Ayrıca yaşlandıkça cildin yenilenmesi ve hücre döngüsü yavaşlıyor. Hücreler cilt üzerinde dengesiz şekilde toplanmaya ve cilde kuru, kaba ve cansız bir görünüm vermeye başlıyor. İşte bu aşamada eksfoliyasyon önem taşıyor. Çünkü eksfoliasyon ölü tabakayı ciltten ayrıştırarak yenilenme döngüsünü hızlandırıyor ve cildi canlandırıyor. Ekfoliyasyon taze ve daha genç görünümlü cildin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Yüzün arındırılmasında dikkat etmeniz gereken önemli noktalar
- Yüzünüzün çok hassas olduğunu asla unutmayın. Arındırıcıları kullanırken yavaş ve yuvarlak hareketlerle uygulayın. Cildinize karşı her zaman nazik olun.

- Eksfoliyasyonu gece yapın ve işlemden hemen sonra makyaj yapmayın.

- Cildinizin tipine göre ekfoliyasyonu ne zaman yapmanız gerektiğine dikkat edin. Özellikle hassas ve olgun cilde sahipseniz zamanlamaya ve kullandığınız ürünün yapısına fazla özen gösterin.

- Cilt tipiniz haftada iki kere arındırmaya uygunsa, işlemi iki gün üst üste yapmayın. Cildi incitmemek için arındırmalar arasında en azından üç gün bırakın.

- Yaz mevsiminde veya çok güneşli havalarda cildinizi gerektiğinden fazla ölü hücrelerden arındırmaya çalışmanıza gerek yok. Çok fazla arındırma cildin güneşten daha çok zarar görmesine neden olabilir.

- Kesinlikle vücut arındırıcılarını ve scrub'larını yüzünüze uygulamayın. Vücut arındırıcıları yüz ekfoliyasyon ürünlerinden daha sert ve keskin kenarlı arındırıcı maddelere sahiptir, yüzünüze zarar verebilir.

- Gereğinden fazla mikrodermabrasyon cildin yüzeyini inceltir. Her şeyin fazlası zarar diyerek cildinizi koruyun.

- Vücut arındırıcı veya scrub'larını haftada 2 kere kullanabilirsiniz. Güneş yanıklarından sonra ekfoliyasyon ürünlerini kullanmaktan kaçının.

Çok fazla ekfoliyasyon yaptığınızı nasıl anlarsınız?
Yüz arındırıcısı kullandıktan sonra cilt kıpkırmızı görünüyor ve tahriş (yanma, kaşıntı gibi) olduğunu hissediyorsanız, yüz eksfoliyasyon ürününüzde kullanılan aşındırıcı veya arındırıcı malzemeler cildinize göre çok büyük ve sert demektir. İçeriğinde kayısı çekirdeği veya ceviz kabuğu gibi kenarları keskin ve sert maddeler içeren arındırıcı ürünleri yüzde kullanmayın. Eğer kullandıysanız ve cilt tahriş olmuşsa hemen bırakın ve gerekirse dermatologunuzla görüşün. Arındırıcı ürünlerden sonra cildiniz kuruyorsa cildin nem koruyucu bariyeri incinmiş ve nem dengesi bozulmuş olabilir.

Peeling ekfoliyasyon ile aynı mı?
Peeling kelimesinin tam sözlük anlamı soymak. Kozmetikte ise peeling kimyasal, mekanik işlemler veya lazerle cildin üst tabakasının soyulması anlamına geliyor. İşlemin karakterine göre hafif, orta veya derin üst tabaka soyulması yapılabiliyor. Kimyasal peeling yani soyma işleminde AHA (Alfa Hidroksi Asitler), TCA (Trisiklik Asitler), fenol, retinoic asitler ve BHA (Beta Hidroksi Asitler) kullanılıyor. Bu tip peeling mutlaka konusunda uzman bir dermatolog tarafından yapılmalı. Bu yüzden asla evde denememenizi tavsiye ederim.

Hatırlatmak istediğimiz önemli bir konu var: Bu yazıda anlatılanlar reçete, ilaç, medikal veya tedavi edici tıbbi önerilerin yerine kullanılma amacını taşımıyor. Bu nedenle, sağlığınızla ilgili konularda lütfen profesyonel sağlık personeline danışın.

Saçların Kepeklenmesini Önlemek

kepeklenme
Kenger otunun kökleri dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda yir­mi dakika süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamına gelinceye kadar kestane kabuğu külü ilâve edilerek gül yağı ile çırpılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar yıkanır.

Yakılarak elde edilen kestane kabuğu külüne, şampuan kı­vamına gelinceye kadar ezilmiş kereviz posası ilâve edilerek gül yağı ile çırpılır. Hazırlanan şampuanla saçlar günaşırı yıkanır.

Kedi otunun saçakları, sirkeli suda on beş dakika süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kavanoza doldurularak serin bir yerde yirmi dört saat dinlendirilir. Tekrar süzülen bu sı­vıyla saçlar günaşırı yıkanır.

Saçların Gür Çıkmasını Sağlamak

sac_uzatma_yöntemleri
İhlamur yirmi dakika süreyie suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya, bir tutam kına tozu ilâve edilerek, şampuan kıvamı­na gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkanarak taranır.

Kişniş ve hatmi kökleri demlenmiş çay suyunda yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen karışım bir kavanoza dol­durularak bir gün dinlendirilerek tekrar süzülür. Hazırlanan bu karışımla saçlar sık sık yıkanır.

Erguvan ağacının yakılmasından elde edilen külleri elendik­ten sonra turp suyu ile birlikte yirmi dakika süreyle kaynatılır. Sü­zülerek elde edilen karışımla saçlar sık sık yıkanarak taranır.

23 Şubat 2014 Pazar

Saçlarınızı Hızlı Uzatabilecek Özel Yağlar

havalisaclar

Evlerinizde hazırlayacağınız bazı doğal tarifler ile saçlarınızın daha kolay uzayabilmesini sağlayabilir ve bu sayede çok daha uzun ve gür saçlara sahip olabilirsiniz. Şimdi isterseniz buyurun gelin saç uzatabilen doğal yağlara birlikte göz atalım!

Saçlarınızı hızlı uzatabilecek özel yağlar
1- Hint yağı, Badem yağı, Susam yağı, Yılan yağı
Yağların hepsinden eşit miktarda bir kaba koyun. Saç diplerinize masaj yaparak iyice yedirin. Streç film ile saçlarınızı sarın ve 45 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

2- Hint yağı, Badem yağı, Yılan yağı, Sarımsak yağı, Buğday yağı, Bemiks, Bepanthen ampul
Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz bu yağların hepsini bir kavanoza boşaltın. Ampullerin hepsini yağların içine kırın ve haftada bir bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Saçlarınız gürleşecek ve daha çabuk uzayacaktır. Saçlarınızda en fazla 3 saat bekletin, ılık su ile duruladıktan sonra şampuanla yıkayın.

3- Zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağını cezveye koyup ısıtın. Saç diplerinize masaj yaparak iyice uygulayın. Nemlendirilmiş bir havlu ile saçlarınızı sarın ve yarım saat saçınızda bekletin. Daha sonra ılık su ile saçlarınızı yıkayın.

4- Isırgan otu
Banyoya girmeden önce taze ısırgan otunu kaynatın ve saçlarınıza sürün. Saçınızda 15-20 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Zamanla saçlarınız gözle görülür bir şekilde uzayacak ve beslenecektir.

5- Kayısı yaprağı
Kayısı yapraklarını bir cezveye koyun, içine biraz su ekleyip kaynatın. Banyoya girmeden önce saçlarınıza sürün ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Saç Dökülmesini Önlemek

sac-dokulmesi
Kurutulmuş meneviş yaprakları dövülüp ezildikten sonra, kı­na ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek el­de edilen sıvıdan bir miktar banyo suyuna ilâve edilerek, günaşı­rı saçlar hazırlanan bu karışımla yıkanır.

Sarımsak dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda on dakika sürey­le hafif ateşte pişirilir. Saçlar bu karışımla sık sık yıkanarak taranır.

Kurutulmuş Fındık kabuklarının yakılmasından elde edüen küller badem yağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışıma, şampuan kıvamına gelinceye kadar sirke ilâve edilerek çırpılır. Saçların dökülmesini önlemek için baş, hazırlanan bu karışımla sık sık yıkanır.

Saçların Çabuk Uzamasını Sağlamak

sac-duzlestirme
Sinameki ve civanperçemi, dövülmüş nar kabukları ile birlikte suda yanm saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, los­yon kıvamına gelinceye kadar çırpılmış yumurta ilâve edilerek susam yağı ile birlikte karıştırılır. Hazırlanan losyonla saçlar sık sık yıkanır.

İnce bir tülbentte sıkılarak elde edilen karadut usaresi, bu­lamaç haline gelinceye kadar yumurta ve susam yağı ile birlikte çırpıldıktan sonra beş dakika süreyle ısıtılır. Hazırlanan bulamaç­la saçlar günaşırı yıkanır.

Rendelenmiş turp, suda yarım saat sureyle pişirildikten son­ra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilâve edilerek bula­maç haline gelinceye kadar çırpılır. Hazırlanan bulamaçla saçiar sık sık ovularak yıkanır.

22 Şubat 2014 Cumartesi

Saçların Ağarmasını Geciktirmek

saclarin-agarmasi
Gül yaprakları yıkandıktan sonra güneş altında temiz bir ze­mine serilerek kurutulur. Kurutulan yaprakların yakılmasından elde ediien küle, lapa kıvamına gelinceye kadar badem yağı ilâ­ve edilerek yoğrulur. Saçlar hazırlanan güi lapası ile haftada bir ovularak yıkanır.

Yeşil ceviz kabukları, çaylı suda yarım saat süreyie kaynatı­lır. Süzülerek elde edilen sıvıya, badem yağı ilâve edilerek karış­tırılır. Hazırlanan bu karışımla saçlar günaşırı yıkanır.

Kına yapraklan kurutulduktan sonra un haline getirilir. Hazırla­nan kına unu, on beş dakika süreyle suda kaynatılır ve ince bir tül­bentte süzülür. Elde edilen posadan yatmadan önce saçlara sürülür.

Yüzü Nemlendirerek Güzellik Ve Canlılık Sağlayan Naneli Maske

nane-maskesi
Üç avuç nane yaprağının üzerine kaynar su dökülerek bir gün beklenir. Bir gün sonra süzülen iki fincan nane suyuna bir çay kaşığı menekşe yağı, bir çorba kaşığı kaymak ve bal ilâve edilir.

Hazırlanan karışıma mısır unu ilâve edilerek krem kıvamı­na gelinceye kadar yoğrulur. Yüzü nemlendirerek ona güzellik ve canlılık sağlayan naneli maske, aynı zamanda koruyucu olarak ta ellere ve diğer uzuvlara tatbik edilir.

Hazırlanan bu güzellik kremi şampuan olarak kullanıldığında da saçlara ayrı bir canlılık verir.

Not: Cilde uygulanan yüz maskelerinin pek çoğu 15 ila 20 da­kika uygulanır ve sıcak su ile yıkanıp uzaklaştırılıp ardından so­ğuk su ile durulanır. Maskeyi göz alanlarına uygulamayın. Her­hangi bir maskeyi kullanmadan önce yüzünüz yıkanmalı veya krem ile temizlenmelidir.

21 Şubat 2014 Cuma

Yağ Beneklerini Gidermek ve Gözenekleri Beslemek İçin Elmalı Maske

elmali-maske
Kabuklan soyulmuş iki elma dilimlenerek kekik suyunda pi­şirildikten sonra ezilerek lapa haline getirilir. Hazırlanan lapaya bir fincan karpuz suyu, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çorba kaşığı yoğurtlu kaymak ilâve edilir.

Krem kıvamına gelinceye kadar yulaf unu serpilerek yoğrulur. Elde edilen elmalı krem ateşte ısıtılarak yüze sürülür.

Hazırlanan elmalı krem, yüzde oluşan yağ beneklerini izale ederken aynı zamanda, tendeki gözenekleri de besler.

Yüzde Oluşan Uçukları Gidermek İçin Ayvalı Maske

bitkisel-cilt-bakim-onerileri
Dilimlenmiş ayva ile bir tutam dövülmüş ayrık kökü suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Elde edilen posa iapa haline getiri­lir. Yumurta akı, iki çorba kaşığı yoğurt kaymağı ile birlikte çırpı­larak, ayva lapası ile birlikte karıştırılır.

Elde ediien karışım maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu ilâve edilerek yoğrulur. Hazırla­nan ayva kremi, yüzde oluşan uçukları gidermede maske yapılarak yüz kısmına uygulanır.

Ayva maskesi uygulandıktan bir saat sonra kaldırılır ve uygulanan bölge gül suyu ile yıkanarak temizlenir.

20 Şubat 2014 Perşembe

Sivilceler Gidermek ve Gözenekleri Beslemek İçin Akburçak Maskesi

kil-maskesi
Akburçak taneleri dövülerek un haline getirilir. Elde edilen un damıtılmış su ile yoğrulur. Yumurta şansına, yanm fincan zeytin­yağı ve iki kaşık bal ilâve edilerek çırpılır.

Çırpılan karışım burçak hamum ile karıştırılarak krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. El­de edilen krem, yüzdeki gözenekleri beslemede maske yapılarak yüz kısmına uygulanır.

Bu kremin devamlı kullanılması halinde, yüzdeki sivilceleri gidermekte de etkin yararlar sağlar.

Sivilceleri Gidermek ve Tene Tazelik Sağlamak İçin Defneli Maske

ispanak-maskesi
Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın yaprağı dövülerek toz haline getirildikten sonra bir bardak kayısı suyunda pişirilir.

Elde edilen posaya bir adet çırpılmış yumurta sarısı ve yarım fin­can süt karıştırılarak krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan defneli maske, yüzdeki sivilceleri gidermek ve tene tazelik sağlamak için yatmadan önce uygulanır.

Defneli güzellik kremi şampuan olarak kullanıldığında, saç dökülmesini durdurur ve saçların ağarmasını geciktirmede de yararlı olduğu görülür.

19 Şubat 2014 Çarşamba

Sağlıklı Saçların Kolay Formülleri

sac-dokulmesi
Başımızın tacı saçlar, yanlış bakım uygulamaları ve doğru seçilmeyen kozmetik ürünler nedeniyle çoğu zaman canlılığını ve parlaklığını kaybedebiliyor. ‘Ah nerede o eski güzel saçlarım’ dememek için şimdiden önlem almanızda fayda var! Üstelik işe, saçınızı çok sık yıkamayarak ve doğru saç bakım ürünleri alarak başlayabilirsiniz.

Saçlar; güzelliğimizin tamamlayıcısıdır, insanın dış görünümünü etkiler. Saçın yapısını oluşturan ana elementler keratin, su, pigment, yağlar ve eser elementlerdir. Sağlıklı saçlar; parlak, görünümü düzgün ve kolay taranabilir özellikleri taşır. Saçın bu özellikleri, sistemik hastalıklar ve çevresel etmenlerin etkisiyle bozularak; saçlarda kırılma, mat, sağlıksız görüntü ve dökülme şikayetleri ortaya çıkmaktadır. Dermatoloji hekimlerine bu sebeple çok sayıda hasta başvurmaktadır.

İşte sağlıklı saçların kolay formülleri...
Aşırı yıkamak kurutur
Saçları aşırı yıkamak kurumasına, elektriklenmesine ve parlaklığını kaybetmesine neden olur. Kuru saç; yapısal olabileceği gibi, saçların gereğinden fazla yıkanması, kuru çevrede bulunulması, saçların sık kurutulması ve bazı sistemik hastalıkların sonucunda da gelişir.

Saç yıkama sıklığı kişiye göre değişkenlik gösterir. Saç günde en fazla bir, en az haftada bir defa yıkanmalıdır. Saçlar yıkanırken kişinin saç tipine uygun şampuanı tercih etmesi önemlidir.

Düzleştirme saçı zayıflatır
Saçları güzelleştirmek amacıyla uygulanan kozmetik ürünler; saçların görünümünü değiştirmenin yanında saçlara zarar verebilmekte, saçlarda kırılma ve dökülmelere neden olabilmektedir. Saça uygulanan ürünler; sabitleştirici, renklendirici, renk açıcı ve düzleştirici olarak sınıflandırılabilir. Saç şekillendiriciler, saç temizliğinin ardından saça son şeklini vermek için kullanılırlar. Amaçları kuruma esnasında saçın herhangi bir kısmını belli bir yerde tutmak ve saça hacim kazandırmaktır. Saç jöleleri, saç spreyleri ve saç köpükleri bu işlevi görmektedir.

Saç düzleştirme daha çok kıvırcık saçlarda başvurulan bir yöntemdir. Saçta bulunan disülfit bağlarının kırılıp saçın denatüre olmasına neden olur. Bu şekilde saçlar düz bir görünüm kazanıp yeni bağlar oluşur. İnce ve hasarlı saçlarda bu uygulamada dikkatli olunmazsa saçlar çabuk kırılgan olur, saçı zayıflatır. Bu saç yapısına sahip kişiler saç düzleştirme işlemine mümkün olduğu kadar az başvurmalıdırlar.

Bitkisel boya tercih edin
Saç boyaları doğal ve sentetik olmak üzere iki çeşittir. Kına en iyi bilinen doğal boya çeşididir. Sentetik boyalar; geçici ve kalıcı özellik taşıyanlar olmak üzere iki çeşittir. Piyasada satılan boyaların çoğunluğu kalıcı özelliktedir. Saç boyalarının içeriğinde bulunan bazı maddeler alerjik bünyeye sahip kişilerde kontakt dermatit (alerjik egzama) bulgularına neden olabilir. Alerjik egzama saçlı deride kaşıntı, sulantı ve yaralarla kendini belli eder. Boyalarda bulunan en sık alerjiye neden olan madde parafenilendimandir. Alerjik bünyeli kişilerde, bitkisel saç boyaları tercih edilmelidir. Sık saç boyanması, saç yapısının incelmesine, kıl şaftının delikli bir hal almasına neden olur. Saçlar çok sık boyatılmamalı, sık saç rengi değiştirilmemeli ve kaliteli boya kullanılmalıdır.

Kaşıntı varsa egzama olabilir
Saçta sık görülen hastalıklar kepeklenme, egzama ve saç dökülmesidir. Kepeklenme en sık görülen saç sorunudur. Saçta küçük beyaz renkli döküntülerle kendini belli ederler. En sık ve şiddetlisi 20 yaş civarında görülür. Derinin çeşitli uyarılara karşı verdiği bir cevaptır. Medikal şampuanlarla kontrol altına alınır. Başlangıçta sadece medikal şampuanlarla yıkanılmalı, sonrası medikal şampuan sıklığı azaltılmalıdır. Saç spreylerinin aşırı kullanılması, saç boyalarının uygunsuz kullanımı, soğuk hava, kuru ısıtıcılar, stres ve gerginlik kepeklenmenin artmasına neden olur.

Sinirsel egzama ya da bilimsel adıyla nörodermit, sık görülen bir cilt sorunudur. Boyun, ense, saçlı deri, omuzlar ve topuk bölgelerinde sürekli kaşıntı ve bunun sonucunda deride kızarıklık görünür. Hastalığın oluşmasında stres en önemli etmendir. Tedavisinde steroidli kremler, antihistaminik ilaçlar ve nemlendiriciler kullanılır. Ciddi vakalarda hastalar psikiyatri uzmanları ile birlikte takip edilir.

Dökülen saçlara mezoterapi
Saç dökülmesi sık karşılaşılan bir diğer saç hastalığıdır. Tedavide amaç dökülmeyi durdurmaktır, öncelikle saç dökülmesi durumunun nedeni araştırılır. Gerekli laboratuar testleri yapılır ve hastanın tedavisi düzenlenir. Tedavinin uzun süreli olacağı konusunda hastalar bilgilendirilmelidir. Neden bulunamadığı zaman saçı güçlendirici ürünlere ve tedavilere başvurulur.

Dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için uygulanan en etkili yöntem olan saç mezoterapisi; saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve kan dolaşımını arttırıcı ilaçların direkt saç diplerine enjekte edilmesi prensibine dayanır. Kullanılan ilaçlar güvenilirdir. Anestezi gerektirmeden uygulama yapılır. Belirli aralıklarla yapılan bir uygulamadır. Emin ellerde yapılması gerekir. Tedavi tamamlandığında dökülmede azalma, saçlarda dolgunluk elde edilmiş olur.

İyi şampuanın özellikleri
Bir şampuanda aranılan özellik, saçtaki yağı dengeye sokmak, saçın parlak ve hacimli görünmesini sağlamaktır. Şampuan seçimi, kişinin saç yapısına göre yapılmalıdır. Saça ve göze zarar vermemelidir. Yağlı, kuru,normal ve hasarlı saçlara özel şampuanların yanı sıra, bebekler için ve medikal özellik taşıyan şampuan çeşitleri de bulunmaktadır.

Sivilcelerin ve Kırışıkların Giderilmesi İçin Düğün Otu Maskesi

yumurta-aki-maskesi
İki tutam kurutulmuş düğün otu, bir tutam kabak çekirdeği dövülerek toz haline getirilir. Ezilen kavunla birlikte iyice karıştırı­larak lapa yapılır.

Elde edilen lapaya bir fincan domates suyu ve bir çorba kaşığı badem yağı ilâve edilerek krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.

Yüze maske olarak uygulanan düğün otu güzel­lik maskesi, sivilcelerin ve kırışıklıkların giderilmesinde etkinlik sağlar. Düğün otu kremi, aynı zamanda şampuan olarak ta kulla­nılır.

Siyah Yağ Beneklerinin Giderilmesi İçin Hanımeli Maskesi

pembe-maske
İki avuç hanımeli çiçeği, bir tutam gelincik kurutularak toz haline gelinceye kadar ufalanır. Çırpılmış yumurta akı, bir çorba kaşığı sarımsak suyu, bir tatlı kaşığı domates suyu ilâvesi ile ya­pılan karışım nebati yağ ile birlikte yoğrulur.

Hazırlanan karışım bir kaba konarak kaynar su içinde macun kıvamına gelinceye ka­dar karıştırılarak pişirilir. Yüz kısmına yumuşak bir fırça ile sürü­len hanımeli güzellik kremi, yüzdeki siyah yağ beneklerinin iza­lesinde etkin yarar sağlar.

Bu küre en az on beş gün devam edil­melidir.

18 Şubat 2014 Salı

Parlaklık Ve Canlılık İçin Papatya Maskesi

papatya-maskesi
Malzemeler ve Hazırlanışı
İki avuç papatya, bir tutam ceviz içi ve badem havanda dö­vülerek ezilir. Bir adet yumurta akı, yarım fincan limon suyu ve bir çorba kaşığı süzme bal iyice çırpılır ve hazırlanan papatya ezmesi ile birlikte yoğrulduktan sonra krem kıvamına gelinceye kadar ateşte tutulur.

Ten dokuları üzerinde parlaklık ve canlılık sağlayan papatya maskesi, uygulanan yüzde yarım saat bekletildikten sonra, badem yağı karışımı ılık su ile kompres yapılır.

Not: Papatya maskesi kürü en az on beş gün uygulanmalıdır.

Parlaklık İçin Ispanaklı Maske

salatalik-maskesi
Bir bardak ıspanak suyu, bir yumurta sarısı, yarım fincan ka­vun suyu, bir çorba kaşığı bal ve bir avuç yulaf unu aynı kaba ko­narak macun kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Hazırlanan karı­şım buzdolabında kamaştırıldıktan sonra gül suyu ile tekrar yoğrulur. Ten dokuları özerinde parlaklık sağlayan ıspanaklı maske­nin tene uygulanması ile etkin yararlar sağladığı görülür.

Bu gü­zellik karışımı aynı zamanda şampuan olarak kullanıldığında saç­lara parlaklık verir ve kepeklenmeyi önler.

17 Şubat 2014 Pazartesi

Parlaklık Sağlayan Bezelyeli Maske

salatalik-maskesi
İki su bardağı dolusu taze bezelye, havanda iyice dövülüp ezildikten sonra üzüm pekmezi ile birlikte karıştırılır. Hazırlanan bu karışım bir kaba konarak yarım litre saf suda kaynatılır ve suları çekilinceye kadar pişirilir.

Hazırlanan karışıma çırpılan yumurta akı ile yarım fincan ayçiçeği yağı ilâve edilir. Çok cıvık olmaması için bir miktar mısır unu ilâve edilerek maske kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.

Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlayan bezelyeli maske, yatmadan önce cilde uygulanır. Sabahleyin yüz ılık su ile yıkanıp, gül suyu ile de kompres yapıldıktan sonra yeni bir güne başlanır.

Nemlendirme ve Parlaklık İçin Gül Maskesi

gulumsemek
Üç avuç taze gül yaprağı beş dakika bir bardak saf suda pişirilerek ateşten indirilir. Dövülerek toz haline getiriien ıhlamur yaprağından bir çay kaşığı, taze kaymaktan bir çorba kaşığı ve süzme baldan bir tatlı kaşığı ilâve edilerek karıştırılır.

Hazırlanan karışım krem kıvamına gelinceye kadar kestane unu ile birlikte yoğrulur. Cildin parlak, nemli ve güzel olmasını sağlayan gül kre­mi, Yüze maske olarak ve tene sürülerek uygulanır.

Gül güzellik kremi ve şampuan olarak kullanıldığında saçların ipek gibi parlak ve yumuşak olmasını sağlar.

16 Şubat 2014 Pazar

Cildinizdeki Pullanmalara Son

cilt-catlaklari
Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isterken cildinizde oluşan pullanmalar canınızı bir hayli sıkıyordur. Uzmanlar ciltte meydana gelen bu pullanmaların cildin neme doyamamasından kaynaklandığını belirtiyor. Siz de altı adımda cildinizi pullardan arındırabilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler...
- Soyucu özelliği olan sentetik lif, sünger ya da eldiven kullanın.
- Soyucu özelliği olan bir temizleme ürününü süngerin, lifin ya da eldivenin üzerine serpin. Bazı temizleyiciler % 25 oranında volkanik taş tozu içerir. Bunlar yağlı cilt için yararlıdır. Buna rağmen aşırı temizleyici kullanımı yağ bezlerinin aşırı üretimine de neden olabilir. Bu nedenle dikkatli ve doğru miktarda uygulamak gerekir.
- Sünger ya da lif kullanarak dairesel hareketlerle cildinizi ovalayın. Cildinizin boyun, yüz gibi hassas bölümlerini ovalarken nazik olun.
- Cildinizi daha sonra düzgünce kurulayın.
- Soyucu ürünler cildinizi kurutabileceği için devamında cildinizi iyice nemlendirdiğinizden emin olun.
- Hafif petrol, lanolin ve mineral yağları içeren nemlendiricileri tercih edin
- Cildinizi aşırı soymayın.

Eğer cildiniz az yağlıysa çatlamalara neden olabilir. Cildi çok aşırı derecede sürtme, soyma kılcal damarların zedelenmesine neden olabilir!

Saçların Parlaklığı İçin Çam Filizli Maske

dogal-sac-maskeleri
İki avuç çam filizi, soyulmuş ve dilimlenmiş yarım patlıcan ile birlikte iki bardak saf suda kaynatılır ve suyu çekilinceye kadar pişirilir. Hazırlanan karışım ezilmiş bir diş sanmsak ilâvesi ile iyice ezilerek lapa haline getirilir.

Elde edilen lapaya iki çorba kaşığı kay­mak katılır. Krem kıvamına gelinceye kadar menekşe yağı ilâvesi ile yoğrulur. Tendeki mikroplan arındırmada ve yüze canlı bir gö­rünüm sağlamada çam filizi maskesinin etkin yararı vardır.

Şam­puan olarak kullanıldığında saçların canlı ve daha parlak görün­mesinde de etkin yararı olduğu görülür.

Lekelere Kayısılı Maske

salatalik-maskesi
Çekirdekleri ayıklanmış iki avuç kayısı, ince ince kıyılmış bi­rer tutam taze maydanoz ve gelincik on dakika süre ile bir bar­dak nane suyunda pişirildikten sonra ezilerek lapa yapılır.

Hazır­lanan lapaya iki çorba kaşığı, kaymak ve krem kıvamına gelecek miktarda pirinç unu ile yoğrulur. Cildin parlak ve lekesiz olmasını sağlayan kayısılı krem, yüze maske yapılarak uygulanır.

Gül suyu ile biraz daha sulandırılıp, şampuan olarak kullanıldığında, saçla­rın ipek gibi yumuşak ve parlak olduğu görülür.

15 Şubat 2014 Cumartesi

Lekeler Ve Kırışıklıkları Gidermek İçin Maske

kil-maskesi
Üç tutam akça ağaç yaprağı tütün gibi kıyılarak suda on da­kika demlendikten sonra sıkılarak süzülür.

Elde edilen posaya bir avuç pirinç unu, yarım fincan badem yağı ve bir bardak gül suyu ilâve edilerek krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Kırışıklık­ları gidermede etkili olan akça ağaç kremi, yüz kısmına maske yapılarak uygulanır.

Akça ağaç kremi, cilde parlak bir görünüm verirken, aynı zamanda yüzdeki lekelerin kaybolmasını da sağlar.

Kuru Ciltler İçin Alyanak Maskesi

cilt_kurumasi
Malzemeler
Üç tutam akasya çiçeği, bir tutam rendelenmiş limon kabu­ğu ve dövülmüş lale soğanı, arpa unu ile birlikte karıştırılır.

Hazırlanışı
Hazır­lanan karışıma, krem kıvamına gelinceye kadar kaymak ilâve edi­lerek yoğrulur. Elde edilen alyanak kremi, içinde menekşe suyu bulunan bir cam kâseye konduktan sonra ağzı kapatılarak kay­nar suda on dakika ısıtılıp ateşten indirilir.

Uygulama
Kuru ciltler için besle­yici olan alyanak kremi, yatmadan önce yüze maske yapılarak uygulanır.

14 Şubat 2014 Cuma

Kuru Ciltler Ve Kırışıklıklar İçin Çilek Maskesi

cilt-bakimi
Bir avuç taze çilek ezildikten sonra yulaf unu ile birlikte kanştırılarak yoğrulur.
Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yo­ğurt çırpıldıktan sonra çilek hamuruna ilâve edilir.

Hazırlanan ka­rışıma güzel bir koku vermek için sardunya yağı ilâvesi ile krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.

Kuru ciltler için besleyici olan çilek kremi, yüz kısmına maske yapılarak uygulanır. Çilek maske­si, aynı zamanda yüzdeki kırışıklıkların kaybolmasını sağlamakta etkin yararı vardır.

13 Şubat 2014 Perşembe

Kuru Ciltler İçin Havuçlu Maske

kirisik-cilt-havuc-maskesi
Rendelenen havuç, yarım fincan limon suyu, bir fincan nar suyu ile birlikte hafif ateşte on beş dakika karıştırılarak ısıtılır. Su­lar çekildikten sonra bir fincan ekşimiş süt ilâve edilerek beş da­kika daha ateşte tutulup soğutulmaya bırakılır.

Soğutulan karı­şım, krem kıvamına gelinceye kadar mısır unu ilâvesi ile yoğrul­duktan sonra tekrar ısıtılarak bir çorba kaşığı bal ilâvesiyle bir sü­re karıştırılır.

Kuru ciltler için besleyici olan havuçlu krem, yüz kıs­mına maske yapılarak uygulanır. Havuçlu krem maskesi tatbik edilen yüzeyde asgari bir saat müddetle bırakıldıktan sonra ılık su ile yıkanarak temizlenir.

Koruyucu Ve Nemlendirici Fesleğenli Maske

kil-maskesi
İki gün sirke içinde dinlendirilen fesleğen tohumu, bir dilim taze kabak ile birlikte ezilerek lapa haline getirilir. Çırpılmadan ilâve edilen yumurta akı ile yarım fincan badem yağı bu karışıma katılarak iyice yoğrulur.

Hazırlanan karışımın fazlı cıvık olmaması ve maske yapılacak kıvama gelmesi için nohut unu ile katılaştırılır. Yüzü nemlendirerek caniılık sağlayan fesleğen maskesi, ay­nı Zamanda koruyucu olarak ta tatbik edilir.

Bu maske kullanıl­madan önce tatbik edilecek bölge menekşe losyonu ile kompres yapılmalıdır.

12 Şubat 2014 Çarşamba

Kızıl Lekelerin Ve Sivilcelerin Giderilmesi İçin Buğday Özü Maskesi

cilt-bakim-sivilce
İki avuç buğday, iki bardak saf suda pişirildikten sonra ezi­lerek sıkılır. Elde edilen öze iki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı ilâve edilir.

Hazırlanan karışım iyice çırpılarak bula­maç haline getirildikten sonra yumuşak bir fırça ile yüze sürülür. Kızıl lekelerin ve sivilcelerin giderilmesini sağlayan buğday özü maskesi, sabah ve akşam olmak üzere iki kere uygulanır.

Buğday özü maskesi, şampuan olarak kullanıldığında saçların parlama­sında etkin yararlan olduğu görülür.

Kırışıklıklar İçin Sümbül Maskesi

yasli-olgun-cilt-tipi
İki avuç sümbül çiçeğinin üzerine kaynar su dökülerek bir gün bekletildikten sonra süzülür. Elde edilen bir bardak sümbül suyuna, yarım fincan zeytinyağı, bir çorba kaşığı limon suyu ve bir yumurta atılarak iyice çırpılır.

Hazırlanan sıvıya burçak unu karıştırıla­rak krem kıvamsna gelinceye kadar yoğrulur. Kırışıklıkları gidermede etkili olan sümbül kremi, yüz kısmına maske yapılarak uygulanır.

Sümbül kremi, şampuan olarak kullanıldığında da kepekleri gide­rir. Saçların geç ağarmasını sağlar.

11 Şubat 2014 Salı

Kırışık Ve Sivilceler İçin Lavantalı Maske

sivilce
İki avuç lavanta çiçeği, bir bardak portakal suyu ile birlikte ısıtılır. Ateşten indirilen karışım, kabuğu soyularak hazırlanan bir dilim salatalık ile birlikte ezilir.

Hazırlanan karışıma iki kaşık kay­mak ve bir yumurta sarısı ilâve edilir. Mısır unu ilâvesi ile iyice çır­pılarak krem kıvamına getirildikten sonra iki saat kadar buzdola­bında dinlendirilir.

Elde edilen iavanta kremi, yüzdeki kırışık ve si­vilceleri yok etmek için maske olarak yüz kısmına uygulanır. Lavantalı maske kürüne en az üç hafta devam edilmelidir.

Cildin Canlı Gözükmesi İçin Domatesli Maske

Cilt-Bakim-Onerileri
Kabukları soyulan kızarmış iki domates kıyıldıktan sonra ezilerek çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Elde edilen karışı­ma bir kaşık badem yağı, yarım fincan süt ve şeftali suyu ilâve edilerek bir kaba konur.

Beş dakika ateşte tutulduktan sonra in­dirilir. Hazırlanan bu karışıma süzme bal karıştırılır ve krem kıva­mına gelinceye kadar yoğrulur.

Yüze maske olarak ve cildin di­ğer kısımlarına yakı olarak kullanılan domatesli kremin, cildin canlı görünmesinde etkin yaran vardır. Bu maske yüze sürüldük­ten sonra en az yirmi dakika bekletilmeli sonra yüz yıkanmalıdır.

10 Şubat 2014 Pazartesi

Berrak Ve Yumuşak Bir Cilt İçin Zambaklı Maske

cilt-sikilastirma
İki avuç su zambağı çiçeği dövülerek un haline getirilir. Elde edilen zambak ununa bir fincan muzlu süt, bir çorba kaşığı su­sam yağı ve bir tatlı kaşığı bal ilâve edilerek ateşte karıştırılarak ısıtılır.

Bu sıvı karışıma, krem kıvamına gelinceye kadar pirinç unu ilâve edilerek ateşten indirilir. Hazırlanan zambaklı krem buzdo­labında bir gün dinlendirildikten sonra yüz kısmına maske olarak uygulanır.

Berrak ve yumuşak bir cilde sahip olmak için zambak maskesi kürüne en az üç hafta devam edilmelidir.

Berrak Ve Parlak Bir Cilt İçin Aylandız Maskesi

parlak-cilt
İki avuç aylandız yaprağı ufalandıktan sonra kaynar suda bir saat bekletilir. Sıkılarak elde edilen posaya bir fincan badem ya­ğı, bir fincan kaynatılmış süt ve yumurta akı ilâve edilir. Bu karı­şım, cıvıklaşmayacak bir kıvamına gelinceye kadar yulaf unu ile yoğrulur. Hazırlanan karışım, hafif ateşte tutularak ısıtılır.

Berrak ve parlak bir cilde sahip olmak için elde edilen Ayla­ndız kremi, maske yapılarak yüz ve boyun kısmına uygulanır. Ay­landız maskesinin uygulanan bölümde en az yarım saat bırakıla­rak cilde nüfuz etmesi sağlanmalıdır.

9 Şubat 2014 Pazar

Ten Güzelliği

Fondoten1
Yarım avuç lavanta çiçeği, bir avuç civanperçemi ile birlikte sert bir zeminde dövülür. Elde edilen posaya yumurta sarısı ilâve edilerek, krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. Hazırlanan karışım bir kavanoza konarak serin bir yerde bekletilir. Ten güzelliğini sağlayan bu kremden, vücuda masaj yapılarak sü­rülür.

Bir avuç papatya, yarım avuç kırlangıç otu yarım saat sürey­le tuzlu suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba boşal­tılarak dinlendiriiir. Dinlendirilen bu sıvıdan banyo suyuna ilave edilerek gün aşırı oturak banyosu yapılır.

Birer avuç kırmızı gül ve akasya çiçeği on beş dakika sürey­le kaynar suda bekletilir. Sıkılarak elde edilen sıvıya, yumurta akı ve dövülmüş lavanta çiçeği tozu ilâve edilerek şampuan kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tenin kadife gibi yumuşak ve saçların ipek gibi parlak olmasını sağlayan bu şampuanla sabah akşam el, yüz ve saç banyosu yapılır.

El Bakımı İçin Öneriler

el-losyonu
Akhuş ve karakavak tomurcukları iki saat boyunca sıcak su­da demlenir. Süzülerek elde edilen posaya bal mumu ilâve edile­rek krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. El­de edilen krem belirli aralarla ellere sürülür.

Taze salatalık, kabuklanyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya bal mumu ilâve edilerek merhem kıvamına gelinceye kadar bademyağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu merhemden ellere sürülür.

Papatya sütle beraber kaynatıldıktan sonra ince bir tülbent­te sıkılır. Elde edilen posaya akhuş ağacının tohumlan ilâve edi­lerek merhem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu merhemden ellere masaj yapılır.

8 Şubat 2014 Cumartesi

Doğal Cilt Temizleyicileri

Cilt-temizligi-cilt-bakimi
Toz haline getirilmiş bademler az miktarda sıvı ile hamur ha­line getirilir. Yağlı cilt için çok iyidir, bademler deriyi yumuşatır, aşındırıcı etki ile onu temizler ve protein ile besler.

Az miktardaki hafifçe ısıtılmış bai ile yüzünüze masaj yapın. 15 dakika yüzünüzde bırakın. Bal mikrop öldürücüdür, cilt delik­lerini temizler ve deriyi gerdirir. Yağlı ve lekeli deri için iyidir. Buğ­day özü sikiıkla bal maskesine ilave edilir.

Bira Mayası az miktar su ile karıştırıp hamur haline getirin. Onun soyucu etkisi deri deliklerini temizler ve cildi uyarır. Yağlı deri için çok iyidir. Soyucu etki, protein ve vitaminler sağlar.

Çillere Karşı Önlem

cil-icin-maske

Bir bayır turpunu ince ince kıydıktan sonra içinde üzüm sirkesi bulunan bir kavanoza koyun.

Ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra bir haf­ta dinlendirilmeye bırakın. Elde ettiğiniz sıvıyı süzüldükten sonra, yatmadan önce tülbendi bu sıvıyla ıslatıp yüzünüze sarın.

Kızılyaprak bitkisi yirmi Dakika sıcak suda demlenmeye bı­rakın. Süzerek elde ettiğiniz suyu nöbet şekeri ile tatlandırarak öğünler arasında birer bardak için.

7 Şubat 2014 Cuma

Cilt Parlaklığı İçin Yapılması Gerekenler

kis-icin-cilt-bakim-onerileri
Hercai menekşe kurutulduktan sonra dövülerek ufalanır. İn­ce elekten geçirilerek elde edilen toz, ısıtılmış bal ile karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Hazırlanan kremden yatmadan önce cil­de sürülür.

Taze toplanan hercai menekşe kaynar suda on beş dakika süreyle bekletilir. Tülbentten geçirildikten sonra elde edilen sıvı günaşırı cilde sürülür.

Dilimlenmiş turp suda pişirildikten sonra ezilir. Elde edilen lapa süt, bal ve badem yağı ilâve edilerek krem kıvamına gelin­ceye kadar yoğrulur. Elde edilen bu kremden vücuda sürülür.

Elde edilen hercai menekşe suyuna dilimlenmiş salatalık ko­narak pişirilir. Süzülerek elde edilen posaya badem yağı ilâve edi­lerek krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu kremden vücuda günaşırı ovularak sürülür.

6 Şubat 2014 Perşembe

Cilt Kurumasını Nasıl Önleyebiliriz?

cilt_kurumasi
Çalgıcı otu tohumu havanda dövülerek ezilir. Elenerek elde edilen toz merhem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ve bal ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan merhemden tedavi süresince kuruyan cilde sürülür.

Yumurta akı ile safran merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan karışıma susam yağı ilâve edildikten sonra ısıtılır. Yatmadan önce vücut bu merhemle ovulur.

Salkım söğüt yaprakları suda kaynatılarak haşlanır. Sıkılarak el de edilen posaya süt ve yumurta akı ilâve edilerek pomat kı­vamına getirilir. Hazırlanan bu pomattan günaşırı cilde sürülür

5 Şubat 2014 Çarşamba

Cilt Kırışıklığını Giderici

orumcek_agi_yontemi_kirisiklik_kurtulun

Pelin otu suda demlenerek süzülür. Elde edilen posasına ba­dem yağı karıştırılarak krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu krem yatmadan önce cilde sürülür.

Papatya ve gelincik havanda dövülerek ezilir. Elde edilen ka­rışım zeytinyağı ilâvesiyle pomat kıvamına gelinceye kadar yoğ­rulur. Hazırlanan bu pomattan tedavi süresince cilde sürülür.

Hercai menekşe suda demlendikten sonra bir tülbentle sıkı­lır. Elde edilen posaya, krem kıvamına gelinceye kadar zeytinya­ğı ve bademyağı ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan kremden cil­din kırışık bölgelerine sürülür.

Sıkılarak elde edilen hercai menekşe suyuna bal ilâve edile­rek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şurup­tan yemek arası bir fincan içilir.

Cilt Güzelliği

Bitkisel-Çaylar-Cilt-Bakımı
Hatmi çiçeği kurutularak havanda dövülür. Elenerek elde edilen toz, süt ve salatalık suyu ilâvesiyle pomat kıvamına gelin­ceye kadar yoğrulur. Hazırlanan pomat banyodan bir saat önce cilde sürülür.

Zambak yağı yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışı­ma dan unu ilâve edilerek pomat kıvamına gelinceye kadar yoğ­rulur. Elde edilen pomat, badem yağı ile yumuşatıldıktan sonra cilt üzerine masaj yapılarak sürülür.

Rendelenmiş havuç, bal ile karıştırıldıktan sonra sütün için­de gün boyunca bekletilir. Sıkılarak süzüldükten sonra, krem kı­vamına gelinceye kadar salatalık suyuyla yoğrulur. Elde edilen krem yatmadan önce ciide sürülür.

Badem unu, sarımsakla birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışıma, krem kıvamına gelinceye kadar bal ilâve edilerek karış­tırılır. Elde edilen krem yatmadan önce cilde sürülür

4 Şubat 2014 Salı

Cilt Çatlaklarına Maske

cilt-maskesi-yapimi
Rendelenen bayır turpu süt ile birlikte pişirilir. Süzülerek el­de edilen sıvı, bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen bu sıvı banyodan iki saat önce cilde sürülür.

Soğan suyu, zambak yağı, yumurta sarısı ve bal bir kaba ko­narak karıştırılır. Elde edilen karışım ısıtıldıktan sonra krem hali­ne gelinceye kadar yoğrulur. Tedavi süresince, elde edilen krem­den cildin çatlayan yerlerine sürülür.

Fesleğenin üzerine kaynar su dökülerek demleme yapılır. Sü­zülerek elde edilen sıvıya soğan suyu ilâve edilerek bir süre dinlen­dirilir. Hazırlanan karışım zambak yağı ile karıştırılarak merhem el­de edilir. Hazırlanan bu sıvı merhem günaşırı çatlak cilde sürülür.

Cilt Tazeleyicisi

cilt_su_guzel_banyo_dus
Bir avuç elma sirkesi veya damıtılmış beyaz sirkeye 1 kahve fincanı su. Her yüz yıkamadan sonra uygulayın. Derinin doğal asitliğini sağlar ve kaba lekeli deriyi temizler ve zarifleştirir.

Hoş kokulu içeriklerin ilavesi ile çok daha estetik bir hale getirilebilir. Aynı oranı bir sirke saç boyası için de kullanılabilirsiniz, sarışınlar saçlarında beyaz sirke kullanmalıdırlar.

Not: Son araştırmalara göre, deri ve saç zararlı bakteri etkile­rine karşı koruma sağlayan doğal bir asit yüzeyine sahiptir. Ban­yodan sonra deri ve saçınızın sağlığı ve güzelliği için asit denge­sinin sağlanması gereklidir.

3 Şubat 2014 Pazartesi

Buruşuk Ve Kırışıklıklar İçin Bitkilerle Doğal Cilt Bakımı

yasli-olgun-cilt-tipi
* Salatalık ezilerek suyu elde edildikten sonra sütle karıştırıla­rak kremi kıvamına getirilir. Hazırlanan bu krem maske yapılarak yüz bölümüne sürülür.

* Acı badem yağı, pirinç unu ve yumurta sarısı ile bir kaba ko­narak karıştırılır. Hazırlanan karışım krem kıvamına gelinceye ka­dar süt ile yoğrulur. Elde edilen kremden, banyodan bir saat ön­ce vücuda masaj yapılarak sürülür.

* İhlamur çiçeği ve yapraklan ezildikten sonra sütle karıştırılır. Elde edilen karışım, Salatalık suyu ile yoğrularak krem kıvamına getirilir. Hazırlanan kremden yatmadan önce cilde sürülür.