30 Ekim 2013 Çarşamba

Günlük Cilt Bakımı Ve Püf Noktalar

gunlukcilbakimi
Cilt bakımının en önemli aşaması cilt tipinizi belirlemektir. Cilt tipinizi belirledikten sonra günlük cilt bakımına başlayabiliriz. Güzel ve genç kalmak için 1 saatinizi cildinize ayırın...

Günlük Cilt Bakımı Ve Püf Noktalar...

1. Cilt tipine uygun ürünler seçin.

2. Çevreden biriken kirlerin, ter yağ gibi kişisel salgılarımızın ve dökülmekte olan ölü cilt hücrelerimizin temizlenmesi ikinci adimdir.

3. En hafif temizlemeyle bile bozulabilen cildin üst tabakasındaki doğal nemlendirme sistemlerinin nemlendiricilerle takviye edilmesi. Genel kural olarak da nemlendiricilerin yüz ve vücut halen nemliyken kullanılması vücuttaki nemi hapsetmektedir.

4. UV ışınlarının verdiği hasarı önlemek için güneşten koruyucu kullanmak.

5. Normal cildin bilhassa foto yaslanma ve hasarı için tedavi edici ürünlerin kullanılması uygundur.

Yağlı cilt parlaktır ve çoğunlukla cilt gözenekleri açıktır. Yumuşak bir kağıt mendil ile silindiğinde mendilin üzerinde lekeler kalır. Yağlı cilt hasta cilt olarak kabul edilir. Sivilce çıkması için müsait bir ortam meydana getirir. Çabuk kirlenir. Gündüzleri korunması ve bakımının yapılması gerekir, geceleri ise hava ile temas edebilmesi için açık bırakılması yani temizlendikten sonra yatılması gerekir.

Yağlı cildin günlük temizliği su ve sabunla yapılabilir. Fakat kükürtlü sabun kullanmakta fayda vardır.

Kuru cilt gergin, ince ve saydamdır. Hatta bazen bakıldığında kılcal damarlar cildin altından görünür.Bazen pul pul soyulur. Kağıt mendil ile silindiğinde kağıdı lekelemez.

Kuru ciltlerin özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Sıcak suyla, kireçli suyla ve sabunla temizlenmemelidir. Sabun yerine cildinizi bir temizleme kremi ile temizleyin. Bu kremlerin bazıları cildi sabundan daha iyi temizler. Akşamları cildinizi bademyağı veya yağlı bir kremle nemlendirip kalan fazla yağları kağıt mendil ile silebilirsiniz.

Karma cilt tipinde genellikle yanaklar kuru, burun, çene, alın yağlıdır. Bu tip ciltler en çok rastlanan cilt tipidir ve bakımı diğer cilt tiplerine göre biraz daha zordur. Çünkü, yağlı olan kısımların bakımı yağlı cilt tipinin bakımı gibi, kuru olan kısımların bakımı ise kuru cilt tipinin bakımı gibi yapılmalıdır.

29 Ekim 2013 Salı

Göz Altı Torbalarına Kalıcı Çözüm

gozaltı-torbaları
Birçok kadının derdi olan göz altı morlukları ve şişliklerinden kurtulmak mümkün. Amerika'da kapışılan Hylexin adlı krem artık Türkiye'de...

Meg Ryan'ın göz altı morluklarına ne oldu?

Göz çevresindeki mor halkalar çok kadının derdi. Şeftali rengi teniyle tanınan Meg Ryan da bundan muzdarip. Ünlü yıldız çareyi yeni bir üründe bulmuş.

Göz altı morlukları insanın yüzüne yorgun ve yaşlı bir hava verir. Türkiye'de de yaygın olan Akdeniz tipi buğday renkli ciltlerde çok sık görülen bu sorunun kolay bir çözümü yok. O yüzden birçok kadın bu derdine kalıcı bir çözüm aramak yerine göz altları için kapatıcıya başvurmayı tercih ediyor. Kimisinde göz altı morlukları sabah saatlerinde ortaya çıkar, gün ortasında kaybolur. Böyle durumlarda kapatıcıdan yararlanmak yeterli olabilir. Bazıları da uykusuz kaldıklarında, fazla içki ya da sigara tükettiklerinde göz altı morluklarıyla karşı karşıya kalırlar. Onlar için de kapatacı kullanmak yeterli olacaktır. Ama göz çevresindeki morluklardan şikayetçi olanların çoğu, bu etmenlerden bağımsız olarak sürekli bu sorunu yaşarlar. Bunun sebebi gözleri çevreleyen narin derideki damarların kan sızdırması, sızan bu kanın da oksijene maruz kalarak oksidasyona uğramasıdır.

Bu işin teknik adı, hemoglobin degradasyonu. Göz çevresi morlukları buğday tenlilerde daha sık görülür dedik ama beyaz tenliler bu sorunu hiç yaşamaz demek değil bu. Nitekim ünlü Hollywood yıldızı Meg Ryan'n da göz altı morluklarıyla başı dertte. Ünlü yıldız bu konuda kalıcı çözüm öneren bir ürün kullanıyor. Göz altı morluklarını ve şişlikleri hızlı ve kalıcı bir biçimde ortadan kaldıran Hylexin adlı ürün artık Türkiye'de de bulunabiliyor. Hylexin, başka ürünlerle birlikte kullanılabiliyor. Hatta kırışıklıklara karşı, başka bir göz kremiyle birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz. Ama Hylexin'i diğer ürünlerin altına kullanmalısınız.

28 Ekim 2013 Pazartesi

Göz Altı Şişliklerinle Vedalaşın

goz-alti-sislikleri
Düzenli uyuyun
Her gün 8 saatlik düzenli uyku, göz sağlığınız için yararlı olur; her akşam aynı saatlerde uyumak gözlerinizi dinlendirir. Gün arasında ise 5 - 10 dakikalık göz dinlendirmesiyle daha etkili gözlere kavuşabilirsiniz.

Göz kremlerinden yardım alın
Göz çevresi kuru bir yapıya sahiptir. Göz altı şişliklerini önlemek için özel nemlendirici kremler kullanmalısınız. Bu kremler sayesinde, göz çevreniz parlak ve canlı bir görünüme kavuşur.

Dengeli yaşam stiliniz olsun
Göz altındaki şişlik ve morluklar, bir gece önce alınan alkol, aşırı kafein tüketimi, uykusuzluk, bilgisayar başında geçirilen uzun zaman, stres gibi sebeplerle ortaya çıkarken, bazılarımızda genetik nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Bu yüzden aynada sevimsiz görüntülerle karşılaşmak istemiyorsanız, tedbirli davranmaya özen gösterin.

Doğal yöntemlere başvurun
Göz çevrenizi canlandırmak için salatalık dilimlerini 15 dakika gözünüzde bekletebilirsiniz. Ayrıca ayda 1-2 kez badem yağı içeren doğal kremlerden yararlanabilirsiniz.

Temiz olmasına özen gösterin
Her akşam yatmadan önce göz makyajınızı mutlak temizlemelisiniz. Aksi takdirde, sabah uyandığınız rimel ya da far kalıntılarından dolayı hoş olmayan gözlerle karşılaşabilirsiniz

27 Ekim 2013 Pazar

Sivilce ve Akne İçin Cilt Maskeleri

sivilce-izleri-tedavi
Hiç değilse haftada bir günü kendinize ayırın. Hem dinlenin hem de güzelleşmenin keyfine varın. Telefonun fişini çekin. En sevdiğiniz kaseti çalın. Kanapeye uzanıp kafanızdaki tüm düşünceleri silip kendinizi müziğin ritmine bırakın. Siz gevşedikçe ve içinizdeki stresi attıkça cildiniz de gevşeyecek ve nefes almaya başlayacaktır. Cildiniz artık beslenmeye hazırdır. Mutfağa gidin ve buzdolabının kapağını açın. Cilt tipinize uygun ya da cilt sorunlarınıza çare olacak malzemeyi alıp maskeyi hazırlayın.

Doğal maskeler, ani etkili olup cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve kırışıklıkları gideriyor. İçerdikleri maddelere göre ciltteki işlevleri de değişiyor. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere nem kazandırıyor. Ancak dikkat! Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebiliyor. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.

Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde kirli havaya, sert rüzgarlara ve sigara dumanına maruz kalan cilde maske uygulamak çok yararlı. Çünkü maskeler, cilde derinlemesine etki ediyor. Maskeyi cildinizin durumuna göre haftada 1 veya 15 günde bir uygulayabilirsiniz.

Meyve, sebze ve yumurta gibi besinlerden oluşan maskeleri evde hazırlamak hem çok kolay hem fazla zaman almıyor, üstelik ekonomik de.
bunun için üşenenler ya da'nasıl olsa her gün nemlendirici krem sürüyorum, geceleri besleyici krem kullanıyorum, maskeye ne gerek var' diyenler olabilir.

Dermatologlara göre ince bir kat tabaka halinde sürülen kremlerin aksine maskeler, cildi neredeyse ile yarım santim kalınlığında bir tabaka halinde kaplayarak dış etkenlerle ilgisinin tamamen kesilmesini sağlıyor. Böylece cilt, maskedeki tüm vitamin ve mineralleri kolaylıkla özümsüyor.

Maske sürmenin incelikleri

*Önce cilt tipinizi belirleyin. Cildinize uygun meyve ya da sebzeyi seçin. Yapraklı sebzeleri kaynar suda 3 dakika bekletip süzün. Soğuyunca cildinizin üzerine yerleştirin. Diğer sebzeleri ise robotta püre haline getirin. Akmayacak kıvama gelince maskeniz hazır demektir.

* Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizleyin. Çünkü kirli cilt maskeyi özümseyemez. Bunun için bir parça pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

* Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Kesinlikle bir yere uzanıp kafanızdaki düşünceleri boşaltın. Çünkü bu pozisyon, vücudun gevşemesine yol açarak hem maskenin akmamasını hem de cildin maskeyi daha kolay özümsemesini sağlıyor.

* Önerdiğimiz maske tariflerindeki bekleme sürelerini aynen uygulayın. Aksi durumda maske cildinize zarar verebilir. Maskeyi temizlemek için ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Kızarıklık sorunlarına ahududu
Probleminiz:
Cildinizde dolaşım sorunları var. Kılcal damarlarınız zaman zaman hiç de estetik olmayan görüntülere yol açıyor. Sivilceler ve yer yer kızarıklıklar ortaya çıkıyor.

Ne yapmalısınız?
Öncelikle kan dolaşımını hızlandıran sebze ve meyveleri araştırın. Frenküzümü, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveler bu konuda can simidiniz olabilir. Ayrıca içerdikleri bol A vitamini sayesinde cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm kazandırırlar.

Size uygun maske:
1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.

Çileğin özellikleri:
Çilek, bol C vitamini içerdiği için vücudun ve cildin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Toksinlerin atılımını kolaylaştırarak vücudu temizliyor. Ayrıca bağırsakları yumuşatarak kabızlığı gideriyor.

Yağlı cilde limon
Probleminiz:
Cildiniz aşırı yağlı. Üstelik yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş. Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. Limon bu konuda yararlı olabilir.

Ne yapmalısınız?
Her sabah uyandığınızda ayna karşısına geçin ve cildinizi dikkatle inceleyin. Büyük bir olasılıkla yeni bir sivilce ile karşıla şaabilirsiniz. Yağlı cilt, sivilce ve aknelere davetiye çıkarabiliyor. Bu durumda antiseptik ve sıkılaştırıcı etkili olan limon ile maske hazırlayın.

Size uygun maske:
2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.

Limonun özellikleri:
Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü özellikler içeren limon, bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılımını sağlıyor. Böylece cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor. Zengin C vitamini deposu olduğu için cildi dış etkenlerden koruyup cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunuyor.

Kuru cilde marul
Probleminiz:
Sürekli stres hali ve yoğun çalışma temposu cildi olumsuz yönde etkileyerek kuruluğa sebebiyet verebiliyor. Önlem alınmazsa ilerleyen dönemlerde cilt, mat bir görünüme kavuşuyor ve erken kırışıklıklar sözkonusu olabiliyor. Kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha çabuk yaşlanıyor.

Ne yapmalısınız?
Sağlıklı, taze ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız öncelikle maksimum düzeyde bir nemlendirme sağlamalısınız. Bu nedenle bol su içeren tüm meyve ve sebzeler cildinizin dostu olabilir. Bizim önerimiz marul ya da kıvırcık salata. Her ikisinin de içerdiği su miktarı cilde ihtiyacı olan nemi sağlayacaktır.

Size uygun maske:
Birkaç marul yaprağını kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin ve soğumaya bırakın. Yaprakları temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Marulun yararları:
Marul bol su içerdiğinden vücuttaki toksinleri atıp temizliyor, zengin A vitamini sayesinde cilde pürüzsüzlük kazandırıyor. C vitamini ile de cildi güçlendirip olumsuz dış etkenlere karşı koruyor.

Yıpranmış cilde üzüm:
Probleminiz:
Cilt bir takım olumsuz etkenlerden dolayı yıpranmaya ve erken yaşlanmaya başlıyor. Özellikle sonbahar aylarında ani değişen havalar cildi fazlasıyla etkiliyor. Bu dönemlerde cildi tazelemek ve kış mevsiminin zararlarından korumak için ölü hücrelerden arındırılması gerekiyor.

Ne yapmalısınız?
Bu durumda sadece nemlendirici kullanmak yeterli olmaz. Belli aralıklarla peeling yani ölü hücrelerin temizlenmesi işlemini de uygulamalısınız. Üzüm, bu konuda derdinizin çaresi olabilir. Üzüm, içerdiği maddeler sayesinde cildi derinlemesine temizlerken, kan dolaşımını da düzenliyor.

Size uygun maske:
Üzümlerin kabuklarını soyun. Çukur bir kaseye alıp çatalla ezerek püre haline getirin. Fazla suyunu süzün ve posasını temizlenmiş cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip yıkayın.

Üzümün yararları:
Ölü hücreleri temizlemenin yanı sıra selülite de iyi geliyor. Cildin su tutmasını engelliyor. Zengin içeriği ile toksinleri atan üzüm, bağırsak ve böbrekleri çalıştırıyor, bol enerji veriyor ve cildin yaşlanmasını geciktiriyor.

Yorgunluğa çare muz
Probleminiz:
Çalıştığınız ortamda yoğun hava kirliliği sözkonusu ise ya da sigara tiryakisi iseniz ve gece hayatınız varsa bu durumdan en çok etkilenecek yerlerden biri de cildinizdir. Cilt, dış etkenlere karşı savaşamayacak kadar güçsüz hale geliyor ve yorgun bir görünüme kavuşuyor.

Ne yapmalısınız?
Yorgun cilt soluk renklidir, kırışıklıklara davetiye çıkarır. Hiç değilse haftada bir kez zengin potasyum kaynağı olan muzla bir maske uygulayın. Muzun içeriğindeki yorgunluk giderici etkiler cildi dinlendirerek tazeliyor ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Size uygun maske:
1 muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Temizlenmiş cildinize masaj yaparak sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Muzun yararları:
Muz yüksek tansiyon, yorgunluk ve kramplara karşı etkili olan potasyum açısından çok zengin bir meyve. Bol enerji verip, idrar söktürücü özellikler içeriyor. Ayrıca A ve C vitaminleri içeriyor. Bu nedenle yorgun cildin en yakın dostudur.

Kırışıklıklara kivi
Probleminiz:
İlerleyen yaş, düzensiz yaşam tarzı ve olumsuz dış etkenler cildin direncini kaybetmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden oluyor. Önlem alınmazsa ciltte hızlı yaşlanma başlıyor ve cilt soluk bir renge bürünüyor.

Ne yapmalısınız?
Cilde kadifemsi bir yumuşaklık ve ışıltı kazandırmak, kırışıklıkları hafifletmek için ekstra bakım uygulamakta yarar var. En zengin C vitamini kaynağı olan kivi yaşlanmayı durdurabiliyor. Yaşınız 25'in üzerinde ise kivi maskesini haftada bir kez uygulayın.

Size uygun maske:
Birkaç kiviyi soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu süzüp posasını temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla silin ve ılık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın.

Kivinin yararları:
Kivinin portakal ve limon gibi turunçgillerden daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? Kivi de ayrıca bol miktarda magnezyum bulunuyor. Anemi ve mide problemlerine etkili olan kivi, bağırsakları yumuşatıyor ve toksinlerin atılımını sağlayıp vücudu temizliyor.

Pürüzlü cilde fesleğen
Probleminiz:

Cildiniz pürüzlü ve yaşlı görünüyor. Sık sık lekeler ve sivilceler de ortaya çıkıyor. Eğer özenli bir bakım uygulamazsanız yüzünüzdeki kırışıklıklar artarak derinleşebilir.

Ne yapmalısınız?
Bu konuda taze ya da kuru fesleğen imdadınıza yetişebilir. Fesleğen, temizleyici ve canlandırıcı etkisiyle hücreleri yenileyerek cildin elastikiyetini artırıp ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Haftada 1 veya 2 kez fesleğen maskesi uygulamanızda yarar var.

Size uygun maske:
1 avuç kuru fesleğen yaprağını bir çay fincanı kaynar suya atın. 1 çorba kaşığı süt tozu ilave edip ılınmaya bırakın. Süzüp cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin ve temizleyici olarak kullanın. Özellikle kuru ciltler için çok yararlı bir doğal temizleme ürünü.

Fesleğenin özellikleri:
Saçlarınız mı dökülüyor? Özelikle taze fesleğen kullanmanızı öneriyoruz. Saç dökülmesini yavaşlatıyor. Bir demet fesleğen yaprağını yarım litre suda kaynatıp süzün. Ilınınca bir şişeye alıp ağzını kapatın. Her yıkamada saç diplerinize friksiyon yaparak uygulayıp saçınızı yıkayın.

Şişkinliğe karşı rezene
Probleminiz:
Son zamanlarda her sabah uyandığınızda aynadaki görüntünüzden rahatsız mı oluyorsunuz? Yüzünüz ve gözlerinizdeki şişkinlik sizi rahatsız edecek boyutlara mı ulaştı? Üstelik cildiniz soluk mu? Bu sorulara yanıtınız evet ise rezeneyi deneyin.

Ne yapmalısınız?
Acil önlemler almazsanız sürekli şişkinlik cildinizin elastikiyetini kaybetmesine yol açabilir. Öncelikle şişkinliği giderip sonra cildi sıkılaştırıcı önlemler alın. Bunun için rezene maskesini cildinizin durumuna göre haftada bir ya da iki kez deneyin.

Size uygun maske:
20 gr rezene yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatıp süzün. 3 çorba kaşığı rezene suyuna 1 yumurta sarısı ve ayrı bir yerde kar halinde çırpılmış 1 yumurta akı ilave edip karıştırın. Yüz ve boynunuza sürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.

Rezenenin yararları:
Yüksek oranda A vitamini içeren rezene cilde en yararlı sebzelerden biri. Ayrıca B ve C vitaminleri, kalsiyum, kükürt ve demir kaynağı da. Hindistan'da yüzyıllardır değişmeyen bir gelenektir rezene. Her yemekten sonra ağız kokusunu gidermek ve hazmı kolaylaştırmak için rezene tohumu çiğnenir.

Lifting etkili yumurta
Probleminiz:
Cildinizde hafif sarkmalar başladı. Bunun nedeni cilt yapınız olabilir. İlerleyen yaş ya da hızlı kilo alıp verme gibi sorunlar da cildin esnekleğini yitirerek sarkmasına yol açıyor. Acil olarak cildinizi sıkılaştırmazsanız sarkma artacaktır.

Ne yapmalısınız?
Cildinizi sıkılaştıracak malzemelerle maskeler hazırlayın. Aminoasit içerikli ve albümin içeren yumurta akı cildinize lifting etkisi yapacaktır. Özellikle yumurta akı bu konuda gerçek bir uzman.

Size uygun maske:
2 yumurta akını 1 çorba kaşığı tozşekerle kar halinde çırpın. Hazırladığınız bu merengi temizlenmiş cildinize pamukla masaj yaparak sürün. 15 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Yumurtanın yararları:
Yumurtanın, ucu çatallaşmış saçlara iyi geldiğini biliyor muydunuz? Saçları adeta yeniden yapılandırıp ışıltı kazandırıyor. 1 yumurta sarısını ayrı bir yerde çırpıp 1 çorba kaşığı bebe şampuanına ilave edin. İyice karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika bekledikten sonra yıkayın.

Güçsüz cilde nane
Probleminiz:Birkaç gecenin uykusuzluğu adeta cildinize yansımış. Güçsüz ve yıpranmış bir görünüm içeriyor. Cildinizden sanki yorgunluk okunuyor. En iyisi bir an önce önlem almak. Aksi durumda cilt, sağlıksız bir görünüme kavuşup kırışıklıklara davetiye çıkarabilir.

Ne yapmalısınız?
Öncelikle cildinizi dinlendirmelisiniz. Bunun için rahatlatıcı etkili bitkilerden yararlanın. Nane, papatya gibi. Hazırlayacağınız maskeleri haftada 1 ya da 2 kez uygulayarak cildinizi yeniden yapılandırın.

Size uygun maske:
20 gr taze nane yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatın. Ilınınca süzün. Bir elmayı soyup rendeleyin. Nane suyuna ilave edip karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz yüz ve boynunuza masajla yedirerek sürün. 20 dakika bekleyip cildinizi yıkayın ve havlu ile kurulayın.

Nanenin yararları:
Fiziksel ve ruhsal yorgunluğun ilacı nane. Banyo suyuna ilave edeceğiniz bir avuç nane ile papatya derdinizin çaresi olabilir. Üstelik sıcak banyo sırasında banyonuz bu kokulu bitkilerden dolayı çok hoş kokabilir. Bitkilerin sinirler üzerinde rahatlatıcı bir etkisi de var.

26 Ekim 2013 Cumartesi

Evde Cilt Bakımı

evde-cilt-bakimi
Sağlıklı ve güzel bir cilt için, doğal cilt bakımı programına başlıyoruz. Harekete geçmek için toprağa, kile, bitkilere, çiçeklere, süte, sirkeye sahip olmanız yeterli. Bir de tabii, kendinize vakit ayırma kararlılığına...

Pahalı kremlere ve losyonlara para harcamanız ise, gerekmiyor... İşe, temel bakım reçetelerini öğrenerek başlayalım...

Kil maskeleri

Kil cilt bakımında çok yönlü bir madde. Derin bir temizleyici olarak kil, kiri epidermisin derinliklerinden çıkarır. Besleyici olarak kil, sağlıklı cildin devamlılığı için önemlidir. Temizleyici ve sıkılaştırıcı olarak, en çok limon suyu veya su içeren katkı maddeleri ile etkili olur. Terapi kil, aynı zamanda antiseptik, anti iltihabik ve analjeziktir.

Kozmetik amaçlar için üç çeşidi bulunur: Beyaz, yeşil ve kırmızı kil... Onu süpermarketlerde ya da aktarlarda bulabilirsiniz. Bulabilirseniz, toz şeklinde alın. Su veya herhangi bir başka sıvıyı hızla emerek ve mavi-yeşil deniz yosunu gibi diğer katı katkı maddeleriyle, doğranmış otlar veya meyve veya sebze püreleriyle karışarak kolay kullanılır.

Küçük yumrular halinde satılan kili, önce blender veya kahve öğütücüsü içinde kendiniz toz haline getirmezseniz, karışması biraz daha uzun sürer.

Kil, macun olarak kullanıma hazır şekilde de satılır. Bu oldukça zaman kazandırıcı olsa da yapabileceğiniz maske çeşitliliğini sınırlar, çünkü bazı reçeteler kil sıvı hale gelmeden önce diğer katkı maddeleri ilavesini gerektirir. Ayrıca, nispeten daha pahalıdır.

Kil maskesi yapmak

Gerekli kil miktarı dinlenmiş mineral su ile kaplanır ve karıştırmadan 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Musluk suyu veya klor içeren herhangi bir su kullanmayın. Bütün su emilene kadar karıştırmamak önemlidir çünkü, erken karıştırırsanız maskeniz pütürlü ve yapışkan olur.

Bütün su iyice emilince malzemelerinizi iyice karıştırmalısınız. Karışım rahatlıkla uygulanabilecek kadar kalın, macun yoğunluğunda olmalıdır. Çok sıvı olursa yapışmaz, çok kalın olursa cilde derinden nüfuz etmez. Çok ince olan karışıma az miktarda kil ilave etmek yeterince kolaydır fakat, çok kalın olan macuna daha fazla su ilave etmek dikkat ister. Bu durumda her seferinde karıştırarak, azar azar su ilave etmek gerekir.

Kile diğer maddeler ilave edilecekse bunun bu aşamada yapılması tercih edilir fakat, yağ veya yağ karışımının kuru kile eklenmesi en iyisidir. Reçetelerin bazılarında dinlendirilmiş şişe suyu yerine meyve veya sebze suları kullanılır.

Maske ve losyonların uygulanması

* Kendinize sessiz bir zaman ve yer bulun. Saçınıza bant takın ve makyajınızı bütünüyle çıkartın. Cildinizi pamuk ve dinlenmiş şişe suyu, bitkisel çaylar, sulu bitkisel çözelti veya basit temizleme reçeteleri kullanarak dikkatlice temizleyin.

* Masajla ya da aynada korkutucu yüzler yaparak yüz kaslarınızı gevşetin.

* Yüzünüzü 1-2 dakika sıcak su kabının üstünde, buhara tutun. İki dakika sıcak kompres uygulayın. Böylece gözenekleriniz açılır, maske daha derine nüfuz edebilir.

* Maskeyi parmaklarınız veya pamukla, göz çevreleriniz hariç, uygulayın. Meyve veya yumurta maskeleri, genelde çok sıvıdır. İkinci katı birkaç dakika sonra, ilk kat biraz kuruduğunda uygulayın.

* Maskeyi temizleme vakti gelinceye kadar yüzünüzü hareket ettirmeyin.

* Maskeyi, alından aşağıya doğru, göze hiçbir şeyin değmediğinden emin olarak çıkartın. Hafif meyve maskeleri pamukla kolayca çıkar. Kil maskelerinde kili yumuşatmak için önce yüzü durulamak gerekecektir.

* Gözenekleri kapatmak için uygun yerlere sulu bitkisel çözeltileri, sprey veya pamukla veya parmakla hafifçe vurarak uygulayın.

Birçok metal, kil, meyve veya sebze sularıyla temas ettiğinde paslanır. Bu nedenle metal karıştırma kapları, kaşık veya spatula kullanmayın. Maske içinde ılık su kullanılabilir, ancak karışımı ısıtmayın. Maskelerin, kullanımdan hemen önce hazırlanması, en iyisidir.

Bitkisel çaylar

Bitkisel çayların çoğu, uzun süreli doğal cilt programında faydalıdır; temizleme ve sıkılaştırma nitelikleri vardır. Hepsi, her cilt tipi için uygundur.

Altıncık (marigold çiçeği): Antiseptik, mantara, iltihaba karşı ve iyileştirici. Tek başına veya yarı yarıya lavanta veya papatya karışımı ile kullanın.

Papatya çiçeği: Sık sık rahatsız olan cilt için en iyi mantar, iltihap önleyici, temizleyicidir. Çayı göz çevresindeki nazik cilt için özellikle tavsiye edilir.

Mürver çiçeği: Sıkılaştırıcı, iltihaba karşı etkili, temizleyici.

Lavanta çiçeği: İltihaba karşı, temizleyici. Lavanta hafif bir kuruma yapar.

Ihlamur çiçeği: Papatyaya benzer, çok serinleticidir. Sıkılaştırıcı, iltihaba karşı etkisi yaşlanan cilt için iyidir.

Ebegümeci: İltihaba karşı, serinletici.

Nane: İyi bir temizleyici ve sıkılaştırıcıdır.

Biberiye: Antiseptik, havalandırıcı ve canlandırıcı; kan damarlarında kan dolaşımını artırır. Biberiyeyi tek başına veya daha fazla sıkılaştırıcı etki için beyaz civan perçemi ile yarı yarıya karıştırarak kullanın.

Kekik: Güçlü bakteri karşıtı etki: Sivilce veya enfekte egzama için cildi yıkamak faydalıdır. Tek başına veya sakinleştirmek, iyileştirmek için papatya ve/veya altıncık ile eşit oranlarda kullanın.

Beyaz civan perçemi: Yaşlanan ve hasarlı ciltler için iyi bir temizleyici, sıkılaştırıcı, antiseptiktir.

Çay hazırlamak: 250 mililitre kaynar suya bir büyükçe yemek kaşığı doğranmış kuru ot kullanın. Orta büyüklükte bir kupaya otları ağzına kadar doldurun. Demi 10 dakika bekletin, sıvıyı süzün ve kullanmadan önce soğumaya bırakın. Pamuk ile uygulayın ve doğal kurumaya bırakın.

Buz küpleri için çaylar

Bir çayın raf ömrü yaklaşık 12 saattir. Ancak, süzülmüş ve soğumuş çay buz kalıplarında dondurulabilir ve buzlukta 1-3 ay saklanabilir. Bu küpleri için papatya, lavanta, ıhlamur çiçeği ve biberiye çayları tavsiye edilir. Bazı sulu bitkisel çözeltiler de buz küpleri yapmak için demlenebilir. Her 100 mililitre dinlendirilmiş şişe suyuna bir yemek kaşığı sulu bitkisel çözelti kullanın.

Serinletici ve sulandırıcı etki için küpü direkt olarak cilde, boyna ve kollara sürün.

Kompres için çaylar

Kompresler de iltihaplanmayı serinlettiği gibi- kan dolaşımını artırarak, gözenekleri kapatarak cildi sıkılaştırır. Özellikle kuru, yaşlanan veya hasarlı cilt için iyidir.

Kompres için, iki geniş kaba, iki banyo havlusuna veya pazene ihtiyacınız olacak. Yukarıda saydığımız kurutulmuş otlarda bir büyükçe yemek kaşığı ve bir yemek kaşığı limon suyunu bir kaba yerleştirin ve üç kupa kaynamış su dökün. 15 dakika demlenmeye bırakın. İkinci kaba bir litre soğuk su ve bir yemek kaşığı sirke dökün. Soğutmak için az miktarda buz küpleri ekleyin.

Havlulardan birini sıcak çaya batırın ve havluyu yüzünüze sermeden ve bir dakika yüzünüzde bekletmeden önce fazla suyunu sıkın. Birinci havluyu çıkarın ve diğer havluyu hemen soğuk su kabına daldırın. Aynı şekilde yüze uygulayın ve yine bir dakika bekleyin. Sıcak ve soğuk kompres işlemini iki kez tekrarlayın. Gözenekleri kapatmak için soğuk kompresle tamamlayın. Gülsuyu ile parmak uçlarınızla teninize hafifçe vurarak bitirin ve doğal kurumaya bırakın.

Buhar

Cildi derinden temizlemenin geleneksel bir yolu, yüzü zaman zaman birkaç dakika buhara tutmaktır. Buhar, kir ve hava kirliliğini ciltten etkili bir şekilde çıkarır akat, aynı zamanda doğal yağları da çıkarır. Bu nedenle bu teknik, yağlı ciltlerde veya sivilce problemi olan birinde mükemmel sonuçlar getirse de, birçok cilt için uzun vadede kurutma etkisi vardır. Buhar bu nedenle kuru veya yaşlanan ciltte çok az kullanılır.

Buhar banyosu

1 litre kaynar su koyduğunuz geniş bir kap ve orta boy bir havluya ihtiyaç duyacaksınız. Kabın önüne oturun, başınızı havlu ile kaplayın ve yüzünüzü önerilen süre kadar buharda tutun. Sonra yüzünüzü pamuk ile veya havlu ile kurutun ve gülsuyu ile temizleyin. Doğal kurumaya bırakın.

Buharın faydasını, kaynar suya iki damla papatya, solucan otu, lavanta, gül otto veya çay ağacı bitkisel yağ damlatarak artırılabilir. Kuruladıktan sonra altıncık taşıyıcısı içinde sulandırılmış aynı yağı cilt üzerine ince bir tabaka uygulayın.

Sulu bitkisel çözeltiler

Hidroseller veya çiçekli sular olarak da bilinen sulu bitkisel çözeltiler, buğu damıtma ürünleridir. İlgili bitkisel yağlardan daha az yoğun olmalarına rağmen, onlara benzer özellikler taşırlar. Suda çözülebilen aktif maddelerle zenginleştirilmişlerdir.

Cildi temizlemek, gözenekleri sıkılaştırmak, cildi sulandırmak ve cildin pH dengesi için faydalıdırlar. Temizlik veya beslenme maskelerinin arkasından temizleyici / sıkılaştırıcı olarak tavsiye edilirler. Çoğu ayrıca, bakteri ve mikroba karşı etkilidir.

Sulu bitkisel çözeltileri kullanmak

Sulu bitkisel çözeltiler yüze günde iki kez uygulanabilir. Pamuk ile veya sprey şişesinde kullanın, fakat gözlerinizi koruyun. Doğal korumaya bırakın. Sulu bitkisel çözeltiler ayrıca, banyo suyuna da genel cilt toniği olarak, üç yemek kaşığı katılabilir ve bazen de kil maskesi hazırlarken suyun yerini tutabilir.

Papatya: Bütün cilt tipleri için uygundur. İltihaplara karşı çok yumuşaktır, sakinleştirici ve temizleyicidir, aşırı güneş ve rüzgara karşı iyi gelir.

Adaçayı: Kuru ve yaşlanan cilt için uygundur; düzensiz hormon seviyesi ve menopoza bağlı cilt problemleri içindir.

Mısır çiçeği: Birçok sulu bitkisel çözeltinin tersine genelde göz çevresinde kullanılır, gözleri yakmaz. Papatya ile benzer özelliklere sahiptir.

Lavanta: Bütün cilt tiplerine uygundur ancak hafif kuruma yapar. Serinletici, iltihaplara karşı, güneş ve rüzgar yanığına karşı ve saç toniği olarak iyidir.

Portakal çiçeği: Bütün cilt tiplerine özellikle kuru veya hassas ciltlere uygundur; iltihaplara karşı, kırmızı kabarıklıklar için iyidir.

Biberiye: Bütün cilt tiplerini dengelemek ve gözenekleri temizlemek ve sıkılaştırmak için ve saç için mükemmeldir, dolaşımı hızlandırır.

Gülsuyu: Bütün cilt tiplerine, özellikle yaşlanan ciltlere uygundur, dengeleyici, temizleyici ve sıkılaştırıcıdır.

Cadı fındığı: Bütün cilt tiplerine uygundur; yumuşak bir sıkılaştırıcıdır.

Kozmetik sirke

Sirke cildi sulandıran, küçük kılcal damarlar içindeki kan dolaşımını hızlandıran bir etkiye sahiptir. Ayrıca antiseptiktir ve enfeksiyona neden olan bakteri, virüs veya mayaların hızla çoğalmasına engel olur. Cilt yüzeyindeki aşırı yağlı bezeleri çözer ve pullanma veya soyulma durumlarını azaltır. Sirke, cildin pH seviyesini düzenler.

Kullanacağınız her bitkiyi, kullanmadan önce iki gün kurutun. Kurutulmuş bitkiyi ölçün ve karıştırın ve sonra sirkeyi ve bitkisel yağları ekleyin. Tamamen sıvılardan oluşan kozmetik sirkeler, sadece bir kez kullanılabilir. Bitki içerenler dinlenmeye bırakılmalıdır. Sonra vidalı kapaklı bir kavanozda hazırlayın ve bir pencere eşiğine bırakın, süzün ve şişeleyin. Bir çay kaşığı kozmetik sirkeyi yüzünüzü yıkamak için dinlenmiş şişe suyuna ilave edin veya banyo suyuna 3-4 yemek kaşığı dökün.

Lavanta, biberiye ve gül ağacı

Sirke: 500 mililitre iyi kalite beyaz şarap veya elma sirkesi

Bitkisel yağlar: 3 mililitre lavanta, 3 mililitre biberiye ve 2 mililitre gül ağacı

Ve: 2 yemek kaşığı gliserin

Altıncık ve mürver çiçeği

Bitki: 50 gram altıncık çiçekleri ve 75 gram mürver çiçekleri

Sirke: Bir litre iyi kalite beyaz şarap veya elma sirkesi

Dinlenme: İki hafta

Lavanta, gül, karanfil ve ıhlamur

Bitki: Lavanta çiçeği, gül yaprağı, karanfil ve ıhlamur çiçeklerinin her birinden 30 gram

Sirke: Bir litre iyi kalite beyaz üzüm veya elma sirkesi

Dinlenme: İki hafta

Tüm ciltler için bakım bilgileri

* Yağlı bölgeleri veya karışık ciltteki sivilceli bölgeleri yağdan arındırıcı maddelerle temizlemeye çalışmayın.

* Cildinizi çok etkili veya yüksek dereceli alkol içerikli ürünlerle temizlerseniz, yağ bezleriniz buna daha fazla yağ üreterek tepki gösterir.

* Cildiniz kuruysa, yüzünüzü soğuk suyla yıkamayın. Gözenekler kapanır ve cildiniz daha fazla kurur.

* Cildin kendisini yenileyebilmesi için, haftada bir, iki kere, cilde uygun yüz maskeleri uygulamalısınız. Peeling yöntemi de, cildin sertleşmesini önler.

25 Ekim 2013 Cuma

Ergen sivilcelerini önleyin!

ergenlik-sivilceleri
Ergenlik dönemindeki gençlerin çoğu, yüzlerini kaplayan sivilceler nedeniyle kendilerini kötü hissediyor. Prof. Dr. Büyükgebiz, gençleri uyarıyor: Kozmetik ürünler peşinde koşmayın! Sivilcenin ilacı sudur. Yüzünüzü bol bol yıkayın!..

Acıbadem Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi, Büyüme ve Ergenlik Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, ergenlik döneminde en fazla görülen sorunlarla ilgili sorularımızı yanıtladı:

NEMLENDİRİCİ SÜRMEYİN
* Ergenlik sivilceleri geçici midir? Zamanla artarlar mı?
Besin maddeleri içindeki yağlı gıdaların, çikolatanın ve kuruyemişin akneyi arttırdığı söylense de, kesin kanıt yoktur. Akneyi arttıran en önemli faktör strestir çünkü stres kortizon salgılanmasını arttırır. Kızlarda adet öncesinde de akneler artmaktadır. Ergen kızların yüzde 70'inde akne görülür. Kullanılan kozmetikler akneyi arttırır.

Gece kremi gibi yağlı nemlendiriciler de akneyi arttırır. Doğum kontrol hapının da, akneyi arttırıcı etkileri vardır. Akneleri sıkarak temizlemek önerilmez çünkü kıl follikülü patlayabilir. Derideki iltihabi reaksiyon artar ve ciltte iz kalır. Ayrıca mikrobik olmayan sivilceler de iltihaplanabilir. Yüzü yıkamak, deri üzerindeki yağ miktarını azaltır. Deri üzerindeki yağın azalmasının temizlik hissine neden olması ve yağlı görünüşü düzeltmesi önemlidir.

Aknesi olan her ergen, yüzünü kuruluğa yol açmayacak şekilde kremli sabunlar veya nötral PH temizleyiciler ile günde 2-3 kez yıkamalıdır. Bu en etkili ve en kolay sivilce ilacıdır. Aknesi olan ergenler için özel bir cilt bakımı yoktur. Kozmetik kullanımı akne sorunlarını arttırabileceğinden, aknesi olan bireylerin bu konuda daha seçici davranmaları gerekir. İltihaplanmış sivilceler uygun şekilde tedavi edilmezse, iz bırakır. Bu durumda dermatolog desteği gerekir.

TİROİT BEZLERİNE DİKKAT!
* Ergenlik döneminde gençlerde en sık görülen hastalıklardan biri de guatr. Bu hastalık neden bu kadar yaygın?
Bu soruna gençlerde çok sık rastlıyoruz. Tiroit bezi normalden fazla büyürse ya da değişik nedenlerle aşırı çalışırsa, guatr ortaya çıkar. Bazen boyunda şişlik şeklinde gözle görülebilir. Eğer tiroit hormonları yetersizse halsizlik, yorgunluk, üşüme ve tembellik gibi belirtiler ortaya çıkar.

Tiroit bezi fazla çalıştığında ise terleme, taşıkardi ve çarpıntı gibi belirtiler görülür. Özellikle okul çağındaki ve ergenlikteki kızlarda, Hashimato hastalığı denilen guatr çok sık görülür. Sebebi; vücudun tiroit bezine karşı antikor yapmasıdır. Kızlarda erkeklerden, 5-8 kat daha sık görülür. Tedavisi zor değildir. Bazen yalnız takip edilir, bazen de tiroit hormon tabletleri ağızdan verilerek guatr küçültülür.

* Ergenlik döneminde gencin sırtında oluşan kambur, sonradan geçer mi?
Ergenlik dönemine ilişkin bir diğer dikkat çekici husus; duruş şeklidir. Özellikle kız çocukları memelerini saklamak için, kanmbur durur. Bu duruş şekli düzeltilmezse, ileride kalıcı olur. Ergenlere kendine güven azlığını belirten bu duruşu düzeltmeleri gerektiği hatırlatılmalıdır. Gerekirse ayna karşısına geçirilerek, kambur ve dik durduğundaki pozisyonları, ergene gösterilmelidir.

SERT HAVLU KULLANMAYIN
* Ergenlerin saçlarındaki kepekleri geçirmek için ne yapmak gerekir?
Haftada en az bir veya iki defa saçların yıkanması ve diğer günlerde de fırça ile taranarak saçların arasına giren tozlardan, kir ve ölü kıllardan arındırılması gerekmektedir. Saç kurutmak için kullanılan havlular sert olursa, saç uçları çatallanabilir. Elektrikli kurutucu aletlerin ve fön makinelerinin saça çok yakın tutulmaması gerekir. Bunların saça ve saçlı deriye zararları dokunabilir. Yanmalara neden olabilirler.

* Ergenlik sivilceleri neden ve ne şekilde oluşur?
Sivilceler veya tıbbi adı ile akneler ergenlik döneminde en sık rastlanılan sorunlardandır. Bu dönemde kız ve erkekler, çevre ve yaşıtları tarafından beğenilme arzusu içindedir. Aknelerin oluşumu görünümlerini bozar ve güven kaybına yol açar. Akneler ergenlik döneminde yüz, sırt ve göğüste az veya çok sıklıkta ortaya çıkabilir ve mikrop kapmazsa yani enfekte olmazsa kendiliğinden geçer. Akneler, özellikle 20 yaşından sonra kendiliğinden geçer. Akneler kızlarda daha çok görülür.

Ergenlik sivilcesinde genetik yatkınlık söz konusudur. Ailesinde şiddetli aknesi olan gençlerde daha sık gözlenir. Ergenlikte salgılanmaya başlayan seks hormonları nedeniyle, yağ bezi üretiminde artış olur. Zaten kısmen kapalı olan gözeneklerde yağın da birikmesi ile tıkaçlar oluşur. Tıkaç nedeniyle deriye açılamayan ve artmış yağ üretimi yüzünden gerilen folliküller patlayarak, deride iltihabi reaksiyonun daha da artmasına sebep olurlar.

24 Ekim 2013 Perşembe

Erkekler için Cilt Bakım Önerileri

erkek-ciltdi-kalındir
Artık erkekler de kendilerine özen gösteriyor. Erkekler için hazırlanan yüz temizleme kremleri, jeller, nemlendiriciler, cilt yağlanmasını veya yaşlanmayı önleyen kozmetikler çok sayıda alıcı buluyor. Hatta daha profesyonel bakımlar için estetik merkezlerine başvuran erkeklerin sayısı da azımsanacak gibi değil!

Erkek cildi, hormonal yapısı nedeniyle daha dayanıklı ve daha kalın olabilir. Ama yıllar ve çevresel etkenler onları da yıpratır. Yaşlanma etkileri erkeklerde daha ileri yaşlarda ortaya çıkar. Ama kırışıklık çizgileri derin olur. Erkek cildinin sorunları buluğ çağında, akneleri tetikleyen aşırı sebum salgısı ile başlar.

Sonra ömür boyu tıraş olmanın sıkıntılı sonuçlarıyla devam eder. Bütün bunlara bir de güneş ışınları, stres, alkol ve beslenme hataları eklendiğinde, erkek cildinin avantajlarından geriye bir şey kalmaz.

Tıraş Cildi Kurutur
Tıraş, cildi kurutur. Ayrıca bazen kıl dönmesi, iltihaplanma gibi sorunlar ortaya çıkar. Uygun olmayan tıraş köpükleri, tıraş jelleri gibi ürünler de cildi tahriş eder. Bunların çoğunda bol miktarda alkol, mentol, nane, potasyum, sodyum hidroksit, kafur ve benzeri maddeler bulunur.

En iyisi hassas ciltler için hazırlanan tıraş köpüğü veya jellerdir. Birçok erkek dezenfektan olması için kolonya ya da alkollü after shave'leri tercih eder. Oysa bunlar cilde zarar vermekten başka bir işe yaramazlar. Tıraşınızı tamamladıktan sonra yüzünüz fazla kızarıyorsa, bunun nedeni büyük bir ihtimalle kullandığınız after shave'lerdir. Tümü yüksek oranda parfüm, alkol ve daha birçok tahriş edici madde ile doludurlar.

After shave olarak en uygun ürünler, cildi tahriş etmeyen alkolsüz toniklerdir. Tıraş kreminin cilt tipine uygun olması gerekir. Tıraştan önce sıcak su kullanın. Sıcak su, sakalı yumuşatır ve cilt gözeneklerini açar. Böylece sakallar kolayca kesilir. Tıraştan sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Soğuk su cildin açılan gözeneklerini kapatır, doğal dengesini tekrar bulmasına yardım eder.

Günlük Bakım
Erkeklerin her gün tıraş olması, ciltteki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlar. Hücre oluşumunu ve cildin yenilenmesini canlandırır. Ancak yüzün üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşip matlaşır.

Bu nedenle yüzün tıraş olmayan bölgelerinde meyve asitleri (AHA) içeren ürünler kullanılması, cildin tazeliğini korumasını sağlar. Siyah noktalar ve sivilceler varsa, salisilik asit (BHA) içeren ürünleri tavsiye ederim.

BHA'lar tıraşlı cilt bölgelerinde bile rahatlıkla kullanılabilir. Bunlar cildi hafifçe soyarak, gözenekleri açar. Böylece siyah noktalar ve sivilceleri önlerken cildi rahatlatıp, kızarıklık, şişkinlik ve tahrişleri iyileştirirler.

23 Ekim 2013 Çarşamba

Ebru Şallı Ve Güzellik Sırları

ebru-salli-guzellik-sirlari
Ünlü Manken Ebru Şallıdan güzellik sırları , Günün her saatinde zinde ve bakımlı görünen Şallı spor yapmadan güzel kalmak mümkün değil… Mutlaka günde en az 30 dakika yürüyüş şart dedi.

Şallı, güzellik için mutlaka yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı; 'Sabahları yüzümü sadece suyla yıkarım . Ardından tonikle ve günlük nemlendiricimle gözaltı kremini kullanırım. Çok çeşitli maskeler uyguluyorum cildime. Tabii vücuduma da nemlendirici kullanmayı ihmal etmem. Favorim bademli nemlendirici.'

Haftada bir gün mutlaka yüz maskesi uygulayın.
Asla makyajla yatmayın.
Ayda bir kese yaptırın.
Mutlaka spor yapın.
Günde 8 saat uyuyun.
Az az ve sık sık yiyin.
Bol su ve yeşil çay için.

22 Ekim 2013 Salı

Cilt Temizliği

Cilt-temizligi-cilt-bakimi
Tüm Ciltler İçin Yoğurtlu Ballı Temizleme Kremi: 3 çorba kaşığı balı ısıtarak eritin. 16 çorba kaşığı yoğurt ve 5 çorba kaşığı mürver çiçeğini(aktarlarda bulabilirsiniz) hafif ateşte yarım saat kaynatın. Beş saat beklettikten sonra süzün. İçine balı ilave edin ve iyice karıştırıp bir kavanoz veya şişeye koyun. İyice karıştırıp şişeye doldurun. Bu kreme batırdığınız bir parça pamukla yüzünüzü temizleyin.

Kuru cilt: Yatmadan önce yağı alınmış süte batırdığınız pamukla yüzünüzü silin ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suya batırılmış pamukla yüzünüzü silin ve kurulayın. Sonra kremle masaj yapın.

Yağlı Cilt: Eğer cildiniz yağlıysa günde iki defa aşağıdaki gibi temizleyin.Bir kaba sıcak su koyun.İçine bir avuç kadar kuru papatya ufalayın. 5 dakika bekletip süzün. Sonra küçük ve yumuşak bir havluyu bu suya batırarak iyice ıslatıp sıkın ve yüzünüze kompres yapın. Aynı işlemi 5 dakika devam ettirin. Daha sonra yüzünüzü gülsuyuna batırılmış pamukla silin.

Not: (En iyi gül suyunu elde etmek için bir şişe veya kavanozun içine aldığı kadar gül yaprağı doldurun ve üstüne arıtılmış su katıp ağzını kapatın. 15 gün sonra doğal gül suyunuz hazır.)

Normal Cilt: Bir avuç üzümün suyunu sıkın ve bu suya batırdığınız pamukla cildinizi iyice silin. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın. Çok etkili bir cilt temizleme yöntemidir.

İki bardak yağmur suyuna 10-15 damla gliserin koyun ve karıştırın. Bu su ile yüzünüzü iyice yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın

Küçük bir kaba koyduğunuz suya yumuşak bir traş fırçasını batırıp yüz sabunuyla iyice köpürtün ve yüzünüzü güzelce fırçalayın. Daha sonra yumuşak bir havluyla yüzünüzü kurulayın.

Not: Cilt temizliği için alkol ve kolonya kesinlikle kullanmayın. Çünkü alkol ve kolonya cildin çabuk kırışmasına sebep olur.

Cilt Temizliği, cilt bakımının ilk ve en önemli aşamasıdır. Pürüzsüz, bakımlı bir cilde sahip olmak doğru ve düzenli cilt bakımından geçer. Herkesin evde uygulayabileceği doğal yöndemler.

21 Ekim 2013 Pazartesi

Cilt ve Saç Bakımı İçin Doğal Sabunlar

Dogal-Sabunlarla-Cilt-Bakimi
Sıradan sabunlar ile hem cildiniz kurur hem pullanma olur. Ama aşağıda saydığımız sabunlar her cilt tipi düşünülerek hazırlanmış sabunlar… Sadece cilt bakımında değil… Saç bakımında ve vücut bakımında da inanılmaz sonuçlar alacaksınız.

SİVİLCE
Ardıç, Bergamut, Limon, Papatya, Portakal

AKNE
Ardıç, Bergamut, Kayısı, Kekik, Kil, Lavanta, Papatya, Portakal

MANTAR
Ardıç, Kekik, Papatya

EGZAMA
Ardıç, Bergamut, Gül, Papatya

ANTİ-SELÜLİT
Adaçayı, Buğday, Portakal, Üzüm, Yasemin, Yosun, Zeytin

KAŞINTI
Ardıç, Papatya

YARA
Buğday, Gül, Itır, Kekik, Portakal, Tarçın

YANIK
Buğday, Portakal

APSE
Kekik, Papatya

ROMATİZMA
Ardıç, Yasemin, Zambak, Zeytin

SİYAH NOKTA
Itır, Kil

HAŞERE ISIRMASI
Limon, Portakal, Tarçın

KIZARIKLIKLAR
Bal, Defne, Zeytin

UYUZ
Menekşe

NASIR
Menengiç

DOĞUM LEKELERİ
Buğday, Gül, Menengiç , Zeytin

HAMİLELİK ÇATLAKLARI
Menengiç

GÜNEŞ LEKELERİ
Buğday, Zeytin

ALERJİK CİLTLER
Aloevera, Gül, Patçuli

CİLT ÇATLAMASI
Menengiç

YORGUN CİLTLER
Bal, Gül

HASSAS CİLTLER
Bal, Defne, Zeytin

YAĞLI CİLTLER
Adaçayı, Defne, Portakal

KURU CİLTLER
Aloevera, Bal, İğde, Papatya, Zeytin

KIRIŞIKLIK
Bal, Buğday, Patçuli, Üzüm, Yasemin

CİLT SARKMASI
Bal, Buğday, Patçuli, Üzüm, Yasemin

TOPUK ÇATLAKLARI
Tarçın

ESNEKLİK
Yasemin

BESLEYİCİ
Bal, Gül, İğde, Kayısı,Menengiç, Üzüm, Yasemin

BERRAKLIK
Bergamut, Yosun

PARLAKLIK
Bal, Buğday, Defne, İğde, Portakal, Tarçın, Yosun

CANLILIK
Adaçayı, Gül, Itır, Kayısı, Kil, Limon, Patçuli, Portakal, Tarçın

SIKILAŞTIRICI
Adaçayı, bal, Bergamut, Patçuli, Kil, Limon, Portakal

NEMLENDİRİCİ
Aloevera, Bal, Gül, Kayısı, Menengiç, Portakal ,Tarçın

YENİLEYİCİ
Buğday

PEELİNG ETKİLİ
Bal, Gül, Kil

SAÇ DÖKÜLMESİ
Ardıç, Defne, Zeytin

KEPEK
Ardıç ,Defne ,Lavanta

BOYALI SAÇLAR
Bal, Gül

ZAYIF SAÇLAR
Defne

İNCE SAÇLAR
Adıç ,Defne ,Zeytin

YAĞLI SAÇLAR
Portakal

KURU SAÇLAR
Zeytin ,Defne, Bal ,Gül

YIPRANMIŞ SAÇLAR
Buğday

20 Ekim 2013 Pazar

Cilt Bakımı

226ASP6600344304
Cilt bakımı için krem ve maske yapımında genelde Benmari Eritme işlemi uygulanmaktadır. Bu yüzden önce bu eritmenin nasıl yapıldığını bilmek gerekir.Benmari Eritmemalzemenin cam bir kaseye koyulup bu kasenin ise kaynayan su dolu başka bir kasenin içine yerleştirilmesi ile yapılır.

Yüz ve boyun dış etkenlerden çok fazla etkilenir. Yüzümüzün cilt yapısı elimizin cilt yapısına benzer. Fakat yüzümüzün cildinin elimizin cildine göre başka sorunları da vardır. Siyah noktalar, sivilceler, yağlanmalar veya kurumalar, kırışıklık gibi. Bunlar cildin gerçek ve en büyük düşmanıdır. Bu yüzden cilt bakımına genç yaşta başlayıp cildin türüne uygun cilt bakımı yapılmalıdır.

Herkes normal bir cilde sahip olmak ister. Fakat cilt ister normal, ister yağlı, ister kuru olsun asıl önemli olan cilt bakımını bilmek ve cildimizi korumaktır. Cilt bakımı için aşağıdaki doğal ve bitkisel karışımları uygulayabilirsiniz. Bitkisel cilt bakımı hem sağlıklı hem de doğal olduğu için bayanların kozmetik ürünlere alternatif olarak her zaman tercih ettiği bir bakım yöntemi olmuştur.

Sabah Bakımı
İlk olarak sabah kalktığınızda su ve sabunla cildinizi iyice yıkayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın. Bir süre sonra yani cilt kuruduktan sonra tonikle temizleyin. Yüzünüzü temizlediğiniz pamuğa baktığınızda çok şaşıracaksınız. Az önce cildinizi sabunla temizlememiş gibi pamuk kirlenir. Çünkü sabun toniğin ulaşabildiği kadar cildin derinine ulaşıp oradaki kirleri temizleyemez. Cildinizi temizledikten sonra mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici krem sürün fakat cildiniz kuru dahi olsa kreminiz çok yağlı olmasın. Sabah yaptığınız bu basit cilt bakımı cildinizi ve boynunuzu gün boyu dış etkenlerden korur ve cildinize güzellik kazandırır.

Akşam Bakımı
Akşam bakımı da sabah bakımına benzer. Özellikle makyajlıysanız yüzünüzü ve boynunuzu önce sabunla yıkayın, daha sonra tonik veya losyon, bunlar yoksa süt ile iyice silerek temizleyin. Yüzünüzde fondöten veya pudra artığı bırakmayın. Daha sonra cildinize sabah kullandığınızdan biraz daha yağlı bir nemlendirici krem sürün. Kreminizi cildinizin yapısına göre seçmeye özen gösterin. Evet hepsi bu. Basit, ekonomik ve gerçekten faydalı.

Kadife gibi bir cilt için
Cildinize uyguladığınız sabah ve akşam bakımının yanında haftada bir kez uygulayabileceğiniz bitkisel cilt bakımı maskelerini çeşitli kaynaklardan ve internetten sizin için derledik.

1 adet yumurtanın beyazını iyice çırparak kabartın. İçine bir komposto kaşığı bal ile birkaç damla bademyağı ilave edin. Bu karışımı krema haline gelinceye kadar çırpın (eğer cildiniz kuru ise badem yağını birkaç damla daha fazla katabilirsiniz). Hazırladığınız kremi sabahları yüzünüze sürüp 1-2 saat bekleyin ve daha sonra yüzünüzü ılık suyla silin (haftada bir kez uygulayabilirsiniz).

1 tane muzu soyup iyice ezin ve bunu yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü su ile yıkayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın ve nemlendirici krem sürün (haftada bir kez uygulayabilirsiniz).

Cilde Parlaklık Vermek İçin
1 kaşık bal ile 1 yumurtanın akını iyice çırpıp yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra avuç içlerinizi 4-5 kere yüzünüze bastırıp çekin. Daha sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

Aynı miktarlarda avokado yağı, buğday yağı, saf zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı balı iyice karıştırıp cildinize sürün. 10-15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırmak için
2-3 yemek kaşığı killi toprak ile 2 tane havucun suyunu karıştırıp yüzünüze sürün. 1 saat bekledikten sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

1 litre maden suyuna 1 tutam lavanta çiçeği, 1 tutam ısırgan yaprağı, 1 tutam kırlangıç otu atıp 2 gün bekletin. Sonra bu su ile yüzünüzü silin. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

19 Ekim 2013 Cumartesi

Cilt Bakım Önerileri

Cilt-Bakim-Onerileri
Cildimizin esnek ve sıkı olması kolojen lifleri ve elastin sayesindedir. Cilt genç iken kollajenoz enzimleri bu liflerin dengesini sağlar ve genç cilt esnek, sıkı görünür. Fakat yaş ilerledikçe cildin bu dengeleri bozulur. Uyguladığımız doğal ve bitkisel maskeler cildimizi canlandırır fakat sadece bu maskeler ile cildi uzun yıllar genç tutmak mümkün değildir. En iyi bakım için iyi beslenmeli, uyku düzenine dikkat etmeli, bol su içmeli, sigara ve içkiden mümkün olduğunca uzak durmalı, bol temiz hava almalı ve mümkün olduğunca egzersiz yapmalıyız...

* Cildinizi mümkün olduğunca güneşten koruyun. Az güneşe çıkın ve mutlaka koruyucu krem kullanın...
* Cildinizi hem aşırı sıcak havadan hem de aşırı soğuk havadan korumak için nemlendirici kullanın.
* Sigaradan uzak durun. Çünkü sigara cildimizin ihtiyacı olan oksijeni azaltır ve cildin yenilenmesini önler. Bu da cildimizin solgun ve yaşlı görünmesine neden olur.
* Cildinizi tahriş olur korkusu ile derinden temizlemekten korkmayın. Yani biraz pamuk, cilt temizleyici krem ve cilt tipinize uygun bir nemlendirici size yeter.
* Sağlıklı beslenin. ve en azından haftada bir cilt bakımı için maske uygulayın. Maske uygulamaya vakit bulamıyorsanız nemlendiricinizi her zaman sürdüğünüzden üc kat daha fazla miktarda kullanarak cildinizi sanki maske yapar gibi nemlendirmeye bırakın 5-10 dakika sonra kremin fazlasını yumuşak bir kağıt mendil ile silin.
* Ara sıra nemlendirici kreminizle cildinize masaj yaparak hem kan dolaşımını hızlandırıp hem de ölü deriyi atarak cildinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
* Bol sebze ve meyve yiyin, çok yağlı ve çok şekerli ve çok tuzlu besinlerden uzak durun.

Cildi Kuru Olanların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Cildi-Kuru-Olanlarin-Bakimi-Nasil-Olmalidir
Kuru bir cilde sahip olan bir kişide yapılması gereken ilk önemli bakım cilt temizliği ile başlanmalıdır. Bu temizleme nasıl olması gerekir diye soracak olursanız, cildinize uygun olan çok iyi gelcek ürün ve her evde bulunan bu ürün süt ile cildinizi temizledikten sonra, krem bazlı ilaçlar ile cildini nemlendirmelisiniz. Bu nemlendirme sayesinde cild üzerinde ki gözeneklerden hava giriş çıkışı olduğu için cildiniz daha sağlıklı olacaktır.

Cild kuruması yaşanlar için önerilerimiz;
Mutlaka güneş koruyucu bir krem kullanmalıdır. ( ultraviole ışınlara karşı +30 faktör tercihimizdir.)
Gün içinde su tüketiminizi arttırın.
Eğer gün içerisinde cild kuruması oluyorsa ve daha çok makyaj dan dolayı kaynaklanıyorsa, eczanelerde sprey bazlı nemlendiriciler alabilir ve yanınızda devamlı taşıyabilirsiniz.
Akşamları yatmadan önce mutlaka makyajını temizlemeli ve bundan sonra nemlendiricisini sürüp yatılmalıdır.
Bayanların cild kuruma problemlerini ek olarak bir çözümüde kullandığı ürün veya ürünlerde pudralı olmamasına özen gösterilmesi gerekir. Pudra insan cilt yapısını deforme edebilir ve kurumasına en çok etki eden üründür.

17 Ekim 2013 Perşembe

Yazın doğal cilt bakımı nasıl yapılır?

yazin-dogal-cilt-bakimi-nasil-yapilir
Her mevsim kendi koşullarına göre cildimiz ve vücudumuz üzerinde çeşitli etkilerde bulunur. Kış zamanlarında soğuklar, sert rüzgarlar, dış ve iç ortamlardaki sıcaklık değişimleri cildimizin yapısının bozulmasına neden olurken yaz zamanlarında ise sıcaklar, kuru rüzgarlar, sıvı kaybı, klimalar, terleme ve onlarca sebepten dolayı cildimiz üzerinde oldukça yoğun bir baskı meydana gelir. Pek çok cilt sorunun meydana geldiği yaz aylarından bunlardan sakınabilmek için doğru ve doğal bir cilt bakımı gerçekleştirmek unutmamamız gerekenler arasında yer alıyor.

Kadınların yazın doğal cilt bakımı gerçekleştirmek için unutmamaları gereken en önemli konulardan bir tanesi yeterli miktarda su içmek. Cildin nemini koruması ve böylece dış etkenlere daha dayanıklı hale gelmesi ancak ve ancak su tüketimi ile sağlanabildiğinden dolayı günde 8 bardaktan daha az su içilmesi önerilmemekte. Yeterli su tüketimi sayesinde cildinizdeki sarkma ve kırışmalardan kurtulabilir yahut hafiflemelerini sağlayabilirsiniz.

Kozmetik malzemeler her ne kadar günlük hayatımızın bir parçası olsalar da yazın cildimize çok daha fazla yük bindirirler ve bu nedenle makyaj yapmanız gerekse bile silebildiğiniz an makyajınızı temizlemeli ve cildinizin bol bol nefes almasını sağlamalısınız.

Dengeli beslenme de yazın cilt bakımının vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Özellikle sık sık terlemekten kaynaklanan su kayıpları sırasında mineral, vitamin ve vücut için gerekli diğer maddeler de kaybedildiğinden dolayı bunların yeniden vücut içine alınması gerekmektedir. Yaz zamanlarında yoğun yağ barındıran yiyeceklerden sakınmalı ve et-sebze dengesini doğru şekilde tutmalısınız. Ağır yemeklerden ziyade vücudun kolay sindirebileceği yemekleri tercih etmek cilt sağlığınızın da daha kolay korunmasını sağlayacaktır.

Sigara, alkol ve kafein içeren tüketim maddelerinden uzak durmanız yine cilt sağlığınız ve bakımınız için gereklidir. Özellikle alkol tüketiminden kaynaklanan sıvı kaybı, cildinizin buruşmasına, sertleşmesine ve nem kaybetmesine neden olacaktır.

Her ne kadar kış mevsiminde soğuklardan dolayı spora ara vermiş olsanız da yazın erken saatlerde ya da geç saatlerde, hava çok ısınmamışken sporunuzu gerçekleştirmeniz cildinizin sıkı ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Hareket ve doğru sporun cilde gençlik, parlaklık ve sağlık getirdiği tüm uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Sporunuzun açık ve temiz havada gerçekleştirilmesi çok daha etkili olmasını sağlayacaktır.

14 Ekim 2013 Pazartesi

En etkili estetik operasyonlar

estetik_d
Gelişen tıp ve teknolojinin sunduğu sınırsız imkânlar bizi hayalimizdeki görüntüye her geçen gün daha da yakınlaştırıyor. Birkaç seansta zahmetsizce cildinizi gençleştirmek, liposuction yaptırmadan bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmak ya da göğüslerinizi astırarak dikleştirmek bunlardan birkaçı…

İşte son dönemde en çok tercih edilen estetik ameliyatlardan bazıları…

PPX mavi ışık
Mavi ışık olarak da bilinen PPX yöntemi özellikle bir türlü giderilemeyen akneler ve akne izlerine yönelik olarak uygulanıyor. Yöntem cildi uyararak kendi kendisini tedavi etme mekanizmasını harekete geçiriyor.

PPX mavi ışık nasıl uygulanıyor?

PPX Sistemi’nde önce kişiye özel başlık ile cildin uygulama yapılacak olan bölümü vakumla yukarı çekiliyor, sivilce içindeki iltihabın ve aynı zamanda dolmuş gözeneklerin boşaltılması sağlanıyor. Vakumun ardından verilen mavi ışık enerjisi ise ciltte sterilizasyon sağlıyor ve sivilcenin bulunduğu alanı temizliyor. Bu uygulama sonunda sivilceler 2 ile 5 gün arasında hızla kuruyor ve cildin iyileşme mekanizması harekete geçiyor.

PPX mavi ışığın kullanım alanları

Yöntemin başlıca kullanım alanı bir türlü giderilemeyen akneler. Bilindiği gibi kızlarda en sık 14–17 yaşlarında, erkeklerde ise 16–19 yaşlarında görülen akne problemi iyi tedavi edilmediğinde birçok fiziksel ve ruhsal soruna ya da yaşam boyu taşınan izlere neden oluyor. Bazı kişilerde ergenlik döneminde karşılaşılmayan bu sorun ileri yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. PPX yöntemi hem aktif akneler için hem de izler için kullanılıyor.

PPX mavi ışık ne tür yararlar sağlıyor?
Bu tedavi, periyodik cilt bakımları yapılarak destekleniyor. Böylece cildin eskisinden çok daha canlı, parlak ve pürüzsüz bir görünüme bürünmesi sağlanıyor.

Palamor Starlux 500
Bu yöntemde uzman ekip tarafından kişinin ihtiyaçlarına göre özel bir tedavi programı belirleniyor ve her program için farklı cihaz başlıkları kullanılıyor. Aslında yöntem, yüz germe ve cilt gençleştirme dışında çatlak tedavisinden epilasyona kadar pek çok işlemin yapılmasına de imkân tanıyor ancak özellikle yüz bölgesinde üstün bir performansa sahip olduğu söyleniyor.

Palamor Starlux 500 nasıl uygulanıyor?
Cihazın başlığı problemli bölge üzerinde gezdiriliyor ve cildin alt tabakalarına ışınlar gönderiliyor. Bu ışınlar bu bölgede cildin kendi kendini iyileştirme mekanizmasının harekete geçmesini sağlıyor ve kolajen üretimini tetikliyor. Böylece cilt daha sıkı, gergin ve lekesiz bir hal alabiliyor, işlem ihtiyaca göre 2–10 seans arasında uygulanabiliyor.

Palamor Starlux 500’ün kullanım alanları
Akne izinden yüz gençleştirmeye, vücut çatlaklarından, doğum sonrası karın ve basenlerde oluşan sarkmalara kadar kullanılıyor.

MLS-Hipoosmalar lipotomi
Hipoosmalar lipotomi, yağları yontarak şekillendirme anlamına geliyor. Vücutta biriken ve şekil bozukluklarına yol açan yağ dokusunu şekillendirmek, selülitleri azaltmak ve yok etmek üzere tıp dünyasında kullanılıyor.
MLS-Hipoosmalar lipotomi nasıl uygulanıyor?

Birinci adımda, MLS sistemindeki bilgisayar kişiye özel bir hipoosmolar sıvı formülü elde ediliyor, ikinci adım olarak bu sıvı, yağlı bölgeye enjekte ediliyor. Şişen yağ hücreleri, cilt dışından MLS sistemine özel bir ultrason yardımıyla patlatılıyor ya da sıvılaştırılıyor. Üçüncü adımda da, sıvılaşmış yağ, özel tekniklerle hücre dışına atılıyor.

MLS-Hipoosmalar lipotominin kullanım alanları
Karın, bel çevresi, basen, kollar, bacaklar, gıdı, sırt ve ayak bileklerindeki fazla yağlara karşı kullanılıyor, işlem genellikle 1-3 seans uygulanıyor.

Smart Lipo
Özellikle ABD’de yaygınlaşan bu yöntem, liposuction işlemine alternatif olarak gösteriliyor. İşlemin en önemli özelliği, uygulamasının oldukça basit olması ve cerrahi işlem sınıfına girmemesi.

Smart Lipo nasıl uygulanıyor?

İşlemde, saç telinden biraz daha kalın kanül, uygulama yapılacak bölgeye sokuluyor. Bu kanülden lazer ışığı çıkıyor ve o bölgedeki yağ hücrelerinin zar bütünlüğünü bozuyor. Eriyen yağlar, işlemden belli bir süre sonra vücut tarafından emilebiliyor.

Smart Lipo’nun kullanım alanları
Yüz, bilekler, kollar ve gıdı da dahil olmak üzere vücudun her noktasına uygulanabiliyor. Bu yöntem tam olarak bir ameliyat kabul edilmediği için ameliyatın risklerini da taşımıyor. Tek seansta, diğer yöntemlerde olduğu gibi fazla miktarda yağ alınamadığı için fazlalığı çok olan hastalarda tercih edilmiyor.

12 Ekim 2013 Cumartesi

Dekolte bölgesini ihmal etmeyin

dekolte-bolgesini-ihmal-etmeyin
Kadınlar geniş dekolteler giymeye bayılırlar. Belli bir yaştan sonra bacaklarını, kollarını beğenmeyip sakınsalar bile, dekoltelerden hoşlanmaya devam ederler.

Bir akrabam, tüm gençliği boyunca boynum kalın diyerek, kış-yaz yakasız bluz giymemişti. Ancak yaşı ilerleyince rahatladı. Ona nedenini sorduğumda bana cevabı, “boş vermişim dünyaya” oldu ve kahkahayı bastı. Esasında menapoz sıkıntıları, ateş basmaları, ani teleme nöbetlerinden sonra sıcağa tahammülü kalmamıştı ve nasıl göründüğü de artık pek umurunda değil gibiydi. Bence dekoltesi kırışmamıştı ve açık yakalı giysiler boynunu daha düzgün gösteriyordu. O da bu durumun keyfini çıkarıyordu!

İşin aslına bakacak olursak, boyunlarımız genelde çok çabuk kırışır. Hatta yüzümüzden önce bize ihanet eder. Boyun derisi yüz derisinden daha ince ve daha hassastır. Güneşten inanılmaz derecede etkilenir. Öte yandan yüzümüze oranla çok daha fazla baskı altındadır. Gün boyunca kıvrılır, katlanır, şekilden şekile girer. Gece uyurken bile aynı baskı devam eder…

Dik duruş önemli
Gün boyunca başımızı eğeriz. Her türlü işi yaparken, okurken, yazarken, düşünürken, bilgisayar başında boynumuz daima öne doğru eğilir. Sonunda kat kat kırışır, yatkın olanlarda gıdılar büyür. Masa başında, saatlerce başımız öne eğik olarak çalışmak hem kırışıklık, hem de kireçlenme açısından sakıncalıdır. Siz en iyisi başınızı daima dik tutun. Bunu sağlamak için sırt ve omuzlarınızı da dik tutmanız gerekir ki, bu bütün duruşunuzu ve vücut dilinizi olumlu yönde etkiler.

Yatış şekli
Yüksek yastıklar yüzümüzün ve boynumuzun kırışmasına hatırı sayılır katkıda bulunurlar. Size tavsiyem, yastıksız ve sırtüstü yatmanız. Uykuda durmadan sağa sola dönerseniz cildinizde yastık izleri kalır. Bu izler zaman içinde yer edip kırışıklık haline gelirler. Saten bir yastık kullanırsanız izler azalır ama yine de zamanla basınçtan oluşan çizgiler oluşabilir. Vücudunuzun şeklini alan visco yastıklar hem yüzünüzü hem boynunuzu katlanmaktan korur. Sırtüstü uyumak için, seyahatlerde kullanılan ve boyuna takılan şişme yastıkları da kullanabilirsiniz. En azından bir havluyu kıvırarak boynunuzun altına koyabilirsiniz. Bu önlemler hem sağa sola dönmenizi azaltır, hem omurganızı dinlendirir hem de boyun, dekolte ve yüzünüzde kat yerleri oluşmasını önler.

Güneş önce boyun ve dekolteyi hedef alır
Boyun ve dekoltemiz güneşte en kolay kuruyan, lekelenen ve kırışan bölgemizdir. Güneş ve aşırı solaryum etkisini ilk önce boyunda gösterir. Boyun derisi kısa sürede kalınlaşır, kabalaşır ve kırışır. İşin garip tarafı yüzümüze kat kat kremler süreriz ama birçoğumuz boyun ve özellikle dekoltemizi bu bakımdan mahrum ederiz. Oysa güneşten koruma, yüz temizleme ve nemlendirme adına yaptığımız her şeye hatta peelingler ve maskelere boyun ve üst dekoltemizin de ihtiyacı vardır.

Geçen hafta değinmiştim, araba kullanırken boynumuz, dekoltemiz savunmasız bir halde güneşe maruz kalır. Üstelik eşitsiz bir şekilde tek taraflı yanar.

Parfümler ve dekolte bölgesi
Parfüm şişesini elimize aldığımızda ilk yaptığımız hemen boyun kenarlarına ve göğsümüze sıkmaktır. Oysa parfümler güneşe karşı hassasiyetimizi ciddi ölçüde arttırırlar. Özellikle yaz aylarında, boyun bölgesine parfüm sürmeyin. Boyun ve göğüsteki lekelerin çoğu parfümlerin eseridir. Geceleri parfüm sürdüğünüzde sabah duş almadan güneşe çıkmayın.

İnce uzun boyunlar daha şanslı
Boynumuzun doğal şekli kırışıklığın oluşumunda çok etkilidir. Kalın ve kısa boyunlarda (Akdeniz tipi) çocukluktan itibaren, hafif yatay çizgiler oluşmaya başlar. Bu çizgiler giderek derinleşir. Hele çene küçükse boyunda şekil bozulmaları ve gıdı daha fazla dikkat çeker. İstenirse çene dolgu veya protezle büyütülüp kamufle edilebilir. Yuvarlak yüzlerin boynu genellikle kısadır. İnce, uzun boyunlar hareketten daha az etkilendikleri için daha geç kırışırlar ve bütün tedavilere daha iyi yanıt verirler.

Boyun gençleştirme
Boynumuzu gençleştirip güzelleştirmenin birçok yöntemi var. Ama her şeyden önce günlük bakım, yatış şekli ve güneşten koruma gelir. İhtiyaca göre birçok yöntemden yararlanılabilir. Estetik cerrahi, Botox, Dolgu teknikleri, Işık tedavisi (Foto IPL), Mikro dermabrazyon, Karbossi terapi, Peeling çeşitleri gibi. Ancak bunların birçoğu için sonbaharı beklemek gerektiği için bu konudaki ayrıntıları o zaman yazmak üzere erteliyorum. Ama Botox veya Dolguya ihtiyacınız varsa her mevsimde yararlanabilirsiniz. Öte yandan masaj boyun için çok yararlıdır ve mevsimi olmayan etkili bir tedavidir. Masaja cilt hafifçe pembeleşinceye kadar devam edilmelidir. Sonra da maske veya kompres ile cildi dinlendirmeye geçebiliriz.

Boyun maskeleri
Yaz mevsiminde cildinizi tahriş etmeyecek, güneşe karşı hassasiyetini arttırmayacak bir boyun maskesi ile kompres önerebilirim.

Patates maskesi
Pişmiş patatesi soyup ezdikten sonra bir yumurta sarısı, bir çay kaşığı bal, bir çay kaşığı zeytin yağı ekleyip bir lapa haline getirin. Bu karışımı bir sargı bezi veya tülbent içine koyup boynunuza sarın. Yüzünüz yuvarlak ise 20-30 dakika, ince ise 10-15 dakika kadar bekletin. Bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Dinlendirici kompres
Bir kabın yarısına soğuk süt koyup üzerini su ile doldurun. Yani yarısı süt yarısı su olan bir karışım hazırlayın. Sonra büyükçe bir pamuk parçası ile boynunuza birkaç kere kompres yapın. Ardından soğuk su

11 Ekim 2013 Cuma

Dolgun dudaklar için estetik

dolgun-dudaklar-icin-estetik
Gençliğin ve güzelliğin simgesi olan dolgun dudaklar birçok kadının istediği fiziki özelliklerin başında geliyor. Peki, dolgun dudaklara sahip olmak için yapılabilecek neler var? İşte cevaplar…

Dolgun dudakları niçin güzel buluyoruz biliyor musunuz? Çünkü dolgun dudaklar bir anlamda gençliğin simgesi. Neden mi? Zamanla kadınlık hormonlarının üretimi azaldıkça kadınların vücudunda önemli değişimler olur. Doğurganlığın azalması, cildin kuruması, saçların azalması ve dudakların incelmesi bu değişimlerdendir.

İşte bu nedenle belki de bilmeden kalın ve dolgun dudakları güzel buluyoruz. Eğer dudaklarınız zamana yenilip eski dolgunluğunu yitirdiyse bu konuda önlem alabilir ve küçük bir girişimle birkaç yaş geriye dönebiliriz.

Yabancı dolgu madde enjeksiyonu ile dolgun dudaklar
Kolajen ve hyalurinik asit dudaklara dolgun görünüm vermek için en sık kullanılan yabancı dolgu maddeleri. Bunların uygulaması son derece basit ve kişi günlük hayatına hemen dönebiliyor. ancak dezavantajları kalıcı bir çözüm getirmemeleri. Çünkü en fazla 6 ay içinde dudaklar eski haline dönüyor.

Kişinin kendi dokusuyla operasyon
Hastanın kendi vücudundan alınan yağ ve deri gibi dokuları kullanarak da dudaklar dolgunlaştırılabiliyor. Bu dokularla hazırlanan doku kokteyli dudaklara enjekte ediliyor. Çok komplike bir işlem değil ve lokal anesteziyle yapılabiliyor. Kişinin kendi dokusu olduğu için alerji riski de yok. Ancak bu dokular da zamanla eriyor, işlemde kalıcılık sağlamak için birkaç kez tekrarlamak gerekiyor.

Kesilerle dolgun dudaklar
Dudakları dolgu maddeleri kullanmadan çeşitli kesi teknikleriyle daha kalın ve biçimli görünür hale getirmek olası. Bu operasyonlarda amaç dudak kenarlarını daha dışarı taşırmak ve dudaklara daha kalın bir hal kazandırmak. Bu operasyonun sonucu kalıcı oluyor ve değişmiyor. Bu operasyonlar da dolgu maddesi enjeksiyonları gibi lokal anestezi altında yapılabilen basit girişimler.

9 Ekim 2013 Çarşamba

Yüz gerdirme ne zaman yapılmalı?

yuz-gerdirme-ne-zaman-yapilmali
Eğer yüzünüzde sarkma yoksa cerrahın kapısını çalmayın. Yüzde sarkmayı önleyici ameliyat yoktur, sarkmayı tedavi edecek ameliyat vardır.

Günün birinde aynaya baktığımızda ve yüzümüzün yerçekimine yenildiğini fark ettiğimizde kendiliğinden başımızı dik tutarak yüzümüzü gergin görmeye çalışırız. İşte bu an face lifting ile tanışma zamanının geldiğinin sinyalleridir.

Sarkmamış bir yüzde kuvvetli mimik adalelerinin ortaya çıkardığı kırışıklıkları yüz germe ameliyatı ile yok etmek mümkün değildir. Bu yalnızca adalelerin fonksiyonunun giderilmesi ile mümkün olur -ki bu da hareketsiz, ifadesiz bir yüz görünümü yaratabilir.

Yılların ve yaşam şartlarının geride bıraktığı izleri yok etmek hastalarımın birincil isteklerindendir. Yüz bundan dolayı “ruhun vitrini” olarak tanımlanır. Kişi yüz adalelerinin yansıttığı ifade tarzıyla iç dünyasını dışa vurur. Yüzde çirkin bir görünüm yaratmak için 60 adalenin kasılması gerekirken bir gülüş için 10 adalenin fonksiyonu yeterlidir.

Yüz uyum içinde yaşlanıp sarkar. Dolayısıyla gerilmesi de uyum içinde olmalıdır Yüzde gerilmesi gereken aşağı doğru sarkmış üç bölüm vardır; Alın, yanaklar ve boyun. Yüzün yaşlanması ve sarkması bir uyum içindedir. Dolayısıyla gerilmesi de uyum içinde olmalıdır. Hastalarım genellikle yüzün bir bölümünün sarkmasından şikayet eder ve bu durumun düzeltilmesini isterler. Çünkü kendileri aynanın karşısında defalarca iki parmakları ile o sarkmış bölgeyi gerdirmişlerdir. En güzel örnek de boyun derisini baş ve işaret parmağı arasında tutup kulak arkasına çekmeleridir. Çünkü en çok göze çarpan sarkıklık oradadır. Ancak yüzün diğer bölgelerini eski durumunda bırakıp sadece boynu germek uyumu bozduğundan aslında tüm yüze ameliyat edilmiş bir yüz görünümü verir.

Oysa yüz germe ameliyatından sonra yüzün gençleşmiş ifadesi doğal olmalı ve yüz yapısı uyumunu korumalıdır. Ameliyatın sonucu kişinin görünümünü yıllarca geriye bile götürse, bu genç görünüm hastanın yakınlarınca bilinen, hafızalardaki tanıdık yüz ifadesinden uzaklaşıp yabancı bir yüz gibi algılanmamalıdır. Bence bir plastik cerrahın en hoşuna gidebilecek söz, hastasına başkalarının “Ameliyatın çok güzel yapılmış” yerine “Çok güzel, genç ve dinlenmiş görünüyorsun” demesidir. Bu da ancak yüzün iyi bir analizden sonra uyumu koruyucu bir strateji ile ameliyat edilmesiyle mümkündür. Bu kazanılmış güzel görünüm kişinin sosyal ve duygusal yaşamını mutlaka pozitif bir şekilde etkileyecektir. Kişinin kendine güveni artacak, kendini daha iyi hissedecektir. Ama bu etkiyi fazla abartıp da, Dr. Ulrich Hinderer’in söylediği gibi, bu tür estetik ameliyatları her zaman “bıçak ile psikoterapi” diye tanımlamak doğru değildir.

Face lifting’in yaşı yoktur

Face lifting kötü anıların ve duyguların bıraktığı izleri silebilir ama yaşanmakta olan ruhsal çöküntüyü asla… Hastalarımın ruh dünyalarında fırtınaların estiği ve benim fark etmediğim anlarda yaptığım yüz estetiği operasyonları hem hastanın hem de benim başımı ağrıtmıştır. Yüz germe ameliyatı isteyen hastalarıma şunları söylüyorum: “Eğer kendinizi genç, canlı ve dinamik hissederken aynaya baktığınızda yorgun ve yaşlı bir yüz görüyorsanız, bu farklılığı ameliyatla gidermek istemeniz normaldir.”

Yüz germe ameliyatı denilince hemen aklınıza tüm yüz derisinin, deri altı yapılarından ayrılıp bütün kırışıklıkların giderilerek gerilmesi gelebilir. Bütün kırışıklıklar giderilirse mimiksiz bir yüz ortaya çıkar ki bu, yüze bir maske görünümü verir. Oysa alın ortasındaki, göz ve dudak etrafındaki kırışıklıklar ilave yöntemlerle ayrıca tedavi edilebilir.

Dokuda sarkmanın olup olmadığı önemlidir

Hastaların konsültasyonlarda hep sorduğu bir soru vardır; “Bu yüz germenin etkisi ne kadar sürer?” Benim verdiğim yanıt ise “ömür boyu”dur. Sık sorulan ikinci soru ise şu; “Bu ameliyatı şimdi mi yaptırayım, yoksa daha bekleyeyim mi?” Ben bu soruyu karşı bir soru ile cevaplandırmak isterim; “Sizi mutlu edebilecek, beğendiğiniz, hoşunuza gidebilecek bir şeye sahip olma imkanınız olduğunda, bu mutluluğu hemen yaşamak mı yoksa 4-5 yıl ertelemek mi istersiniz?” Kısacası face liftingin yaşı yoktur, dokuda sarkmanın olup olmadığı önemlidir. Yüzünüzde hiç sarkma yoksa plastik cerrahın kapısını çalmanıza da gerek yoktur çünkü yüzde sarkmayı önleyici ameliyat yoktur, yüzde sarkmayı tedavi edecek ameliyat vardır. Bunun yaşı ise sarkmanın belirginleşmesi ile başlar. Yapılacak ameliyatın metodu ve kapsamı da bu sarkmanın derecesi ile alakalıdır.