12 Şubat 2013 Salı

Saç bakımı için özel doğal yöntemler

sac-bakimi
Hepiniz uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyarsınız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar. Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur.

Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:

- Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın. - Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın. - Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.

- Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor.

- Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Sıcak yağ tedavisi
Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi
Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi
Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi
Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi
Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Kışın saç bakımı nasıl yapılır?

kisin-sac-bakimi-nasil-yapilirYaz mevsiminde olduğu kadar kış mevsiminde de hava sıcaklıkları ve dış koşulların normalde farklı, saçları yıpratacak düzeylerde olması bir kadının en çok değer verdiği yerlerden olan saçları üzerinde oldukça kötü etkiler bırakmaktadır. Özellikle kışın artan baca dumanları, ağırlaşan hava, yağmur, kar ve soğuk havalar saçların hem sağlıklı yapısını kaybetmesini hem de daha fazla bakıma ihtiyaç duymasını sağlıyor. Eğer yaza sağlıklı ve güzel görünen saçlarla girmek istiyorsanız kışın saç bakımınızı aksatmamanız ve onlara iyi bakmanız gerekiyor. İşte kışın saçlarınızın bakımını doğru şekilde gerçekleştirebilmek için bir kaç ipucu.

Öncelikle rüzgar ve havadaki nemin azalmasından dolayı saç derinizin ve saçlarınızın kuruması en büyük problemlerin başında gelmektedir. Bu sorunun önüne geçebilmek için saçlarınızı ve kafanızı sıcak tutmanız, bere gibi koruyucu tekstil ürünlerini kullanmanız gerekmektedir. Ancak bu ürünlerin çok sıkı ve kapalı olmaması saçlarınızın nefes alması ve kan dolaşımınızın sağlıklı olması için önemli. Zira saçlarınızı rüzgar ve soğuk havadan korurken oksijensiz bırakırsanız yine dökülme, zayıflama gibi önemli sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Elbette kışın karşılaştığınız soğuk havalar her ne kadar banyolarınızı da daha sıcak su altında yapmanıza neden olsa da yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi budur. Zira büyük sıcaklık değişiklikleri saçlarınızın daha da yıpranmasına neden olacaktır ve saç derisinin kuruması, saç dökülmesi gibi hoş olmayan sorunlar doğuracaktır. Banyonun ardından çok sıcak hava üfleyen saç kurutma makineleri kullanmaktan da kaçınmalısınız.

Kimi zamanlarda kocakarı ilaçları dediğimiz ve kimi maddelerin, bitkilerin karışımlarıyla saçlara uygulanması tavsiye edilen reçetelerden de uzak durmalısınız. Zira kış bakımı için üretilmiş olan bakım kremleri ve şampuanlar ciddi deneyler sonucunda elde edildikleri için saçlarınıza nasıl etki edeceğini bilmediğiniz karışımlardan uzak durmalısınız.

Bunun yanında saçınıza uygun olan kozmetik ürünleri kullanmanız hem kış mevsiminde hem de diğer mevsimlerde önemlidir. Zira her tip saçın kendine özgü karakteristikleri vardır ve bunlara uygun olmayan araçlar kullandığınızda saç ve saç derisi ile ilgili sorunlar yaşamanız muhtemel. Çok sık saç yıkama gibi faaliyetlerden de uzak durmanız gerekiyor. Haftada 2-3 defa saçlarınızı yıkamanız sağlıklı ve bakımlı olmaları için oldukça yeterlidir.

Yıpranmış Ciltleri Onaran Doğal Bakım Tarifleri

Yipranmis-Ciltleri-Onaran-Dogal-Bakim-Tarifleri
Yoğun makyaj, sigara ve güneşten dolayı cildinizin iyice yıprandığını, eskisi gibi canlı görünmediğini mi düşünüyorsunuz? Dert değil. İşte size 3 doğal, yıpranmış ciltleri onarıcı bakım tarifi. Hem pratik hem etkili hem de ucuz. Hadi ama sağlıklı ve güzel bir cilt için daha fazla vakit kaybetmeyin!

1. Kayısı Kremi

Malzemeler:
1 çorba kaşığı kayısı yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 damla asilbent
2 çorba kaşığı lanolin

Yapılışı:
İçinde su kaynayan tencereye oturttuğunuz kapta lanolini eritin. Kayısı yağı ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Asilbenti ekleyip çırpın. Kreminiz hazır.

2. Salatalık Maskesi
Malzemeler:
1 salatalık
1 tatlı kaşığı alkol
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı güvercin ağacı hülasası
1 ̸ 4 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Salatalığı soyup suyunu çıkarın. Limon suyu, hülasa ve alkolü de ekleyip iyice karıştırın. Çırpılmış yumurta akını da ekleyip çıkartın. Yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin.

3. Ballı Yulaf Maskesi
Malzemeler:
30 gr. bal
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı yulaf unu
Yarım tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Yulaf unu dışındakileri iyice karıştırın, macun kıvamına gelene kadar yulaf unu ekleyin. Maskeyi yüzünüde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Cilt Tahrişlerinden Böcek Sokmalarına Kadar Birçok Cilt Problemine Karşı Doğal Reçeteler

cilt_bakiminda_yapilan_8_yanlis
Kurumuş, tahriş olmuş cildinize, evinizdeki malzemelerle güvenle ve kolaylıkla bakım yapabilirsiniz. Genellikle kimyasal ve yapay kokular içeren ticari ürünlerin aksine, doğal bitkisel kürler tahriş olmuş cildinize çok daha iyi bir bakım uygular. Cilt tahrişlerinizi tedavi etmenin yanı sıra, doğal bitkisel ürünlerin kullanımı cildinizi daha sağlıklı bir görünüme kavuşturacağını unutmayın.

Evinizdeki Malzemelerle Pratik ve Doğal Çözümler
Zeytinyağı
Dermatologlar egzama ve sedef hastalığında zeytinyağının mucizevi gücünden faydalanılması gerektiğini söylüyor. Bunun için, bir tatlı kaşığı zeytinyağını ciltteki sorunlu bölgeye sürmeniz yeterli. Yalnız burada önemli olan kullandığınız zeytinyağının türüdür. Çünkü zeytinyağından % 100 faydalanabilmeniz için kullandığınız yağın saf zeytinyağı olması gerekmektedir. Unutmayın, kimyasal maddeli, zeytinyağı içeren ticari nemlendiriciler cildinizin daha fazla tahriş olmasına neden olabilir.

Maden Suyu
Maden suyunun, yanıklara, kızarıklıklara ve kaşıntılı cildi yatıştırmaya iyi geldiğini biliyor muydunuz? Lazerle cilt yenileme operasyonu sonrasında cildinizi rahatlatmakta da maden suyundan faydalanabilirsiniz.

Neem Yağı (Yalancı Tespih Ağacı)
Doğal Dezenfektan Olan Neem Yağının Faydaları
Neem bitkisi, ülkemizde daha çok "Yalancı Tespih Ağacı" olarak biliniyor. Bu bitkiden elde edilen ve neem yağı denilen sıvının birçok faydaları vardır.

Neem yağı birçok toksin ve mikrobu etkisiz hale getirebilir. Saç derisi ve ciltteki ezgama, sedef gibi rahatsızlıklarda oluşan kaşıntılara karşı yatıştırıcı bir etkisi vardır.

Deri enfeksiyonlarında da hastalıklı deri yüzeyindeki bakteri yayılımına da engel olarak enfekte bölgenin genişlemesini önlemeye yardımcı olur.

Sivilce ve Akne Düşmanıdır
Neem yağı, aleoveralı jeller veya yağ içermeyen su bazlı nemlendiricilerle karıştırılarak sivilce oluşumuna yatkın ciltlere sürülebilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce ve aknelerin oluşmasına neden olan bakterileri öldürür.

Neem Yağının İyi Geldiği Diğer Durumlar
Neem yani yalancı tespih ağacı yağı, doğal bir dezenfektandır. Tropik bölgelerde veya yazın çok sıcak olduğu zamanlarda küvetteki banyo suyuna biraz neem yağı katılarak banyo yapılırsa müthiş bir yatıştırıcı etki sağlar ve rahatlarsınız.

Kedi, köpek vb. evcil hayvanlarınızı da aynı şekilde yıkarsanız onları kene ve mikroplardan da temizlemiş olursunuz.
Böcek ve sivrisinek sokmalarına karşı bu bitkinin yağını kullanabilirsiniz. Böcek veya sivrisinek tarafından ısırıldıysanız, ısırıldığınız yere neem yağı sürerek hem kaşıntıdan hem de olası mikroplardan kurtulabilirsiniz.
Yağlı Ciltleri Ferahlatıcı Bir Özelliği Vardır
Neem yağı, Hindistan cevizi yağı, salatalık suyu, ve yeşil çay bir kapta karıştırıldıktan sonra bir şişeye konularak saklanabilir. Böylece özellikle yağlı ciltler için ferahlatıcı bir karışım elde etmiş olursunuz.

Tuz, Neem Yağı ve Yoğurt Karışımıyla Cildinizi Yenileyin
Tuz ve birkaç damla neem yağı ile yüzünüzü ovarak aknelerden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz. Bu uygulamadan 30 dakika sonra cildinize yoğurt maskesi uygulayabilirsiniz. Yoğurttaki laktik asit peeling etkisi yaratır ve cildinize doğal bir parlaklık verir. Yoğurt aynı zamanda aknelerin, inci çizgilerin ve cilt rengindeki değişmelerin yok olmasını sağlar.

Domates
A ve C vitamini deposu domates sağlıklı bir cildin en önemli destekçilerindendir. Domates suyu doğal bir sıkılaştırıcıdır. Domates, aynı zamanda serbest radikallerle savaşan antioksidanları içerir. Cildinizdeki, sivilce ve lekelerden kurtulmak için her gün domates kullanın. Kabuklarıyla birlikte elinizle ezdiğiniz 2-3 domatesi hamur şekline getirip yüzünüze sürün ve bir saat sonra ılık su ile cildinizi durulayın.

Domates Suyu ve Ayran
Doğal soğutma etkileri nedeniyle, domates suyu ve ayran, güneş yanığı etkilerini hafifletmek ve azaltmak için birlikte karıştırılarak uygulanır. İki çay kaşığı domates suyu ve dört yemek kaşığı ayranı karıştırın ve güneş yanığı olan bölgelerinize uygulayın. Karışımı 30 dakika boyunca cildinizin üzerinde bekletin.

Kırma Aspirin
Sivrisinek ısırıklarını tedavi etmek için, aspirin macunu kullanabilirsiniz. Düşük doz bir aspirini ezin ve bir yemek kaşığı su ile karıştırın ve ısırıklı bölgeye uygulayın. Aspirin, bir doğal bir anti-inflamatuar olduğu için, cildinizdeki kızarıklığı azaltır ve ısırıkları, sokmaları, sivilce ve batık kıllar ile ilişkili şişmelere engel olur.

Cildinizi Rahatlatıcı Bitkisel Sabunları Tercih Edebilirsiniz
Papatya, zencefil veya ekinezya içeren sabunlar sivrisinek ısırıkları için etkili bir tedavi yöntemidir. Bu otların, kaşıntı, ısırık ve şişmeleri rahatlatıcı anti-enflamatuar özellikleri var.

Mat Saçları Parlaklaştırmanın Yolları

Mat-Saclari-Parlaklastirmanin-Yollari
Mutfağınızdaki sağlıklı maddelerle saçınızı gençleştirin. Eğer saçınız kuru, yıpranmış, boyadan ve röfleden hasar görmüş ve parlaklıklığını kaybetmişse, bu ev yapımı saç maskeleriyle saçlarınızı yeniden sağlığına ve eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Saça Parlaklık Kazandıran Muzlu Avokado Maskesi
Malzemeler:
1 orta boy muz
1 adet yumurta
1/2 avokado (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarifi:
Küçük bir kase içinde ezdiğiniz muzu, yumurta ve avakadoyu karıştırın. Daha sonra balı, yoğurt ve zeytinyağını ilave edip biraz daha karıştırın. Saçlarınızın köklerinden uçlarına doğru maskeyi uygulayın. Eğer uzun saçlarınız varsa verdiğimiz malzemelerini iki katına çıkararak maskenizi yapabilirsiniz. Saçınızda maskeyi 30 dakika bekletin. Saç sağlığınızı korumak için ayda iki kere bu maskeyi yapmanız yeterli olur.

Yoğurtlu Saç Maskesi
Özellikle kuru saçlara ipeksi bir görünüm veren bu maskeyi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
1 yumurta beyazı
1/4 bardak yoğurt (ev yapımı)
1/4 su bardağı mayonez

Tarifi:
Köpürene kadar yumurta beyazını çırpın. Daha sonra içine yoğurt ve mayonezi ilave edip karıştırın.
Islak saç derinize masaj yaparak maskeyi uygulayın. Maskeyi tüm saçınıza iyice yedirin.
Plastik duş bonesi veya streç ile saçlarınızı kaplayın. Maskeyi saçınızda 30 dakika kadar bekletin.
Soğuk su ile saçlarınızı yıkayın. En son şampuanladıktan sonra saçlarınızı durulayın.
Bu maskeyi ayda bir uygulamanız yeterli.

9 Şubat 2013 Cumartesi

Kurallara takılma

miranda-kerr
RESMİ BİR ETKİNLİKTE TOPUZ YAPILIR
Kuralı çiğne! New York’taki Sally Hersberger Downtown Salonu’ndan Saç Tasarımcısı Rodrigo Padilla, fazla özenilmiş topuzların demode olduğunu, saçlara daha rahat bir şekil vermek gerektiğini söylüyor. Dalgalı saçlar ve yandan gevşekçe yapılmış bir örgüyü tercih edebilirsin. Saçların uzunsa saç maşası ile iri dalagalar yap, ardından kulaklağının arkasından itibaren örmeye başla ve örgüyü sağ omzundan sarkıt.

MAKYAJIN VE KIYAFETİN AYNI RENKTE OLMALI
Kuralı çiğne! Makyaj Artisti Tony Surratt, kadınalrın genelde makyaj ve kıyafetinde aynı renk tonunu kullandığını söylüyor; “Oysa makyajında kullandığın tonlar, kıyafetinin daha açık bir tonu olmalı. ” Mesela gümüş renk bir elbiseyle uçuk gri far, fuşya elbiseyle uçuk pembe dudak parlatıcısı tercih et.

TAKMA KİRPİK SADECE GECE KULLANILIR
Kuralı çiğne! Bir zamanlar takma kirpikler gereğinden fazla uzun ve yoğun olduğundan gündüz kullanımına uygun değildi. Günümüzde ise onlarla da doğal bir görünüm yakalamak mümkün. Bunun için gözlerinin en dışındaki kirpiklerine üç adet tutam ekle. Ardından doğal kirpiklerinle bütünleştirmek için hepsine uygula.

8 Şubat 2013 Cuma

Rihanna’nın Güzellik Sırları

rihanna
En ünlü şarkıcılarından Rihanna, güzellik sırlarını In Style dergisine anlattı.
- Size güzellik bilincini ilk öğreten kişi kimdi?
Annem. Kendisi makyözdü. Parfüm, cilt bakımı ve makyaj hakkında her şeyi bilirdi. Ama hiçbir zaman makyaj yapmama izin vermezdi. Ama ben makyaja o kadar düşkündüm ki, annem ne zaman evden ayrılacak olsa gizlice onun malzemeleriyle oynardım.

- Görünümünüzle ilgili asla yapmayacağınız bir şey var mı?
Kuaförlere ve makyözlere diledikleri her şeyi yapmaları serbestliğini veriyorum ama gerekirse. Bunu istediğimden pek emin değilim diyebilirim. Çünkü günün sonunda dikkati çeken yüzüm oluyor ve onun iyi gözükmesi için en doğru olanı yapmam gerekiyor.

Kısa saç seviyor
- Genç kızlık döneminizde stil ikonlarınız kimlerdi?

Mariah Careya aşıktım. Bana göre o mükemmel bir kadındı. Marilyn Monroe'nun da zamansız güzelliğine hayrandım. Ve tabii Madonna'nın yaptığı her şeye... Canı ne isterse yapmasına bayılıyorum.

- Güzelliğinizle ilgili başınıza gelen en büyük felaket neydi?
Felaket demek doğru olmaz belki ama bir daha asla saçımı, ilk albümüm Music of the Sunın kapağındaki gibi uzatmam ve açık kahverengiye boyatmam. O zamanlar "Ne isterseniz yaparım" diyordum. Ama aslında ben görünümümle de iddialı olmayı seviyorum. O zamanki kadın ben değildim aslında. Bunu anlamak için sadece büyümem ve kendimi keşfetmem gerekti.

Ojeden bilezikler
- Tırnaklarınızın güzelliği ve hep bakımlı olmasıyla da dikkat çekiyorsunuz. Tırnaklarınızla bu kadar ilgilenmeye ilk ne zaman başladınız?

Dört yaşındaydım ve bize büyükannem bakıyordu. Onu çok üzüyorduk. Sanırım bir gün bana kızmıştı ve ben de annemin odasına gittim, ojesini açtım ve parmaklarımdan kollarıma kadar bilezik şekilleri yaptım. Annem eve geldiğinde çok kızdı. Ben de çok korktum çünkü okula öyle gitmek zorunda kalacağımı sandım. Çünkü bizim evde hiçbir zaman aseton olmazdı!

Göz Altı Torbalarını Nasıl Yok Edebilirsiniz?

goz-alti-morluklari-nasil-gecer
Biyolog ve Kozmetolog Pervin Bulgak'tan göz altı torbalarını gideren tarifler ve öneriler.

Malzemeler:
4 ̸ 1 kivi (yumuşak, olgunlaşmış olmalı)
2 çay kaşığı taze limon suyu
2 tatlı kaşığı yoğurt suyu

Yapılışı ve Uygulanışı:
Kiviyi tahta kaşıkla iyice ezin. Limon suyunu ve yoğurt suyunu ilave edip iyice karıştırın. Burnunuzun yanları dahil kaş kenarınlarından başlayarak göz altlarınıza uygulayın. Maskeyi biraz bastırarak uygulayın. 5-10 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Göz Altı Torbaları Önlemek İçin Başka Neler Yapılabilir?
* Tuzdan uzak durun.
* İçinde K vitamini olan her şey göz altları torbalarına ve morluklara iyi gelir.
* Maden suyu ve sütü karıştırın, daha sonra buz kalıbında dondurun. Her sabah, göz altlarınıza bir beze sardığınız bu buz parçasından kompres yapın.

5 Şubat 2013 Salı

10 Adımda Güzel Saçlar!

guzel_saclar
Canlı, parlak, pürüzsüz ve bakımlı saçlara ulaşmak zor değil. Yüksek Topuklar’ın önerilerini dikkate alarak istediğiniz bakımlı saçlara 10 adımda sahip olabilirsiniz.

Yıkama
Saçlarınızı yıkarken uygun şampuan ve kremi kullanmaya özen göstermeniz gerekiyor. Ayrıca çok şampuan daha iyi temizlik anlamına gelmiyor. Yani saçlarınızı 2-3 kez şampuanlamanız gerekmiyor. Bir kez şampuanlamak saçlarınızın temizlenmesine yardımcı olacaktır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra, saç kreminizi uçlara ve saç boyunca sürüp tarayarak daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Bir süre bu şekilde bekledikten sonra çok sıcak olmayan ılık su ile saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Parlak Saçlar
Herkesi kıskandıran parlak saçlar için, bakım ürünlerden yardım almalısınız. Genetik olarak çok parlak ve sağlıklı saçlarınız yoksa sadece yıkayıp, saç kremi kullanarak canlı görünmelerini beklememelisiniz. Her saç tipi için özel olarak üretilmiş birçok bakım ürününden birisi kesinlikle sizin içindir. Tercihinizi kozmetikten yana kullanmak istemiyorsanız, evde kendiniz hazırlayacağınız maskeleri de kullanabilirsiniz.

Kurutma
Duştan çıktıktan sonra saçlarınızı havlu ile sarıp nemini almaya çalışın. Fakat kesinlikle kurumaları için ovalamayın ve havlunun içine iyice sıkıştırmayın. Havlu, saçlarınızın fazla nemini alıp taramaya uygun hâle gelmesini sağlayacaktır. Kurutma makinesi kullanmak istiyorsanız ısının fazla olmamasına ve saçlarınıza çok fazla yaklaştırmamaya özen göstermelisiniz.

Etkili Ürünler
Saçınızın neye ihtiyacı olduğunu bilip ona göre davranmalısınız. Eğer kuru ve yıpranmış saçlarınız varsa, onları besleyip canlandıracak ürünleri kullanmalısınız. Yüksek ısı, boyalar ve çeşitli saç şekillendiriciler saçlarınızın yıpranmasına ve mat görünmesine neden olabilir. Bu tip işlemleri sınırlandırmayı denemelisiniz. Saçlarınız için uygun ürünleri seçmekte zorlanıyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Uygun Tarama
Saçlarınızı gün içinde çok fazla taramak, saçlarınızın şeklini bozabileceği gibi onların yağlanmasına da neden olabilir. Saçlarınızı taramanın en uygun zamanı banyodan çıktıktan sonra ve gece yatmadan öncedir. Bu sayede saçlarınızın kırılmasını ve dökülmesini önlemiş olursunuz.

Saç Şekillendiriciler
Saç şekillendiricilerin çok kullanışlı oldukları yadsınamaz bir gerçek. Ancak sık kullanımda saçların matlaşmasına, yanmasına ve kırılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle saç şekillendirici kullanımını minimuma indirip kullanımdan önce de, mümkünse koruyucu bir ürün uygulamak gerekmektedir.

Doğal ve Havalı
Doğal, ama bir o kadar da havalı bir görünüm istiyorsanız, saçlarınızın hepsini tek bir tarafta toplayabilirsiniz. Hafif dalgalı veya tamamen düz saçlar sizi hem doğal hem de çekici gösterecektir.

Saçları Nemlendirme
Saçlarınızın her zaman yumuşak ve düzenli görünmesi için nemlendirici maskelerden yardım alabilirsiniz. Bakım maskeleri saçlarınızı besleyerek daha canlı ve hareketli görünmelerini sağlayacaktır.

Saç Kesimi
Uçları kırılmış ve çatallaşmış saçlarınızı düzenli olarak kestirmek, saçların nefes almasını ve daha sağlıklı görünmelerini sağlar. Saçın yapısı bir boru şekli gibi olduğundan uçlarından nefes almaktadır.

Silikonun Zararı
Silikon içerikli ürünler saçlarınıza yapışıp ağırlaşmalarına ve mat görünmelerine neden olur. Ayrıca saç derinizdeki gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Saçlardan silikonu temizlemek çok zordur. Bu nedenle seçeceğiniz ürünler içerisinde silikon bulunmamasına özen göstermelisiniz.